3 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere când încerci să furi blindurile

2020-01-01 05:50:00 1,4k 0

Furtul de blinduri este o armă necesară în orice turneu de poker, oferindu-ţi prilejul să câştigi poturi cu mâini medii sau marginale, pe care de obicei nu ai vrea să le joci postflop. Un singur astfel de şiretlic aplicat la un tur de masă îţi garantează faptul că în acea perioadă nu vei pierde din stack-ul tău din cauza blindurilor. De asemenea, această strategie îţi menţine imaginea de jucător agresiv şi le induce adversarilor ideea că ai putea fi loose, ceea ce te ajută enorm în momentele în care deţii un "monstru" şi doreşti să fii plătit de către ceilalţi (lucru care s-ar întâmpla mult mai rar în măsura în care ai avea o imagine de jucător tight, de "bunker").

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE! 

Mult prea mulţi jucători fac greşeala să fie prea pasivi în unele momente cheie ale turneelor, alegând să meargă pe varianta open-raise prea rar, doar cu mâini puternice. Totuşi, deşi furtul blindurilor îţi poate ajuta enorm stack-ul, trebuie să ţii întotdeauna cont de anumiţi factori atunci când decizi să aplici această tactică.


1. Jucătorii din blind

Am discutat de nenumărate ori în articolele de pe pariurix.com despre importanţa menţinerii atenţiei active tot timpul la masa de poker, chiar dacă nu eşti implicat direct în poturi. Ai nevoie să îţi aduni permanent informaţii despre adversari, astfel încât să le cunoşti în profunzime stilul şi să le anticipezi mutările.

Şi în cazul furtului blindurilor, cunoaşterea înseamnă putere. Fii atent la ce jucători sunt loose şi obişnuiesc să evolueze foarte des şi nu aplica această strategie în cazul lor. În schimb, trebuie să îi ai în vedere pe oponenţii foarte tight, care sunt tentaţi să renunţe la mâini foarte uşor, chiar dacă sunt în blinduri şi au investit în pot. Când butonul de dealer ajunge în dreapta lor, întinde-ţi "antenele" şi pregăteşte mutarea câştigătoare (raise-ul), pentru că aceştia te vor plăti doar cu o mână foarte bună. Deci şansele să câştigi potul fără luptă, printr-un raise, sunt maxime.

Evident, nu trebuie să îi ai drept ţinte doar pe aceşti jucători, suficienţi adversari nu vor să joace out of position şi aleg să foldeze blindurile în marea majoritate a timpului. Asta chiar dacă în general sunt tentaţi să dea credit şi unor cărţi de start mai slabe. Urmărind foarte bine jocul îi vei identifica şi pe aceştia, astfel încât play-ul tău să aibă şanse maxime de reuşită.


2. Poziţia ta când încerci să furi blindurile

Poziţia în poker este una dintre cele mai puternice arme, aşa cum am discutat şi aici. Evident, când încerci o astfel de manevră - vrei să furi potul pre-flop -, te interesează în primul rând să nu fie alţi jucători implicaţi, pentru că aşa şansele să ai acces la blinduri cresc. Pentru a realiza corect mutarea, trebuie să fii primul care măreşte. Acest lucru se poate realiza cel mai uşor din UTG, pentru că nu sunt oameni care să fi acţionat înaintea ta, însă o astfel de abordare e cât se poate de greşită. Să vrei să furi la o masă de 9 din poziţie de început e o eroare fundamentală, pentru simplul motiv că mai sunt foarte mulţi opozanţi care acţionează după tine şi care pot da call sau chiar re-raise. 

Mutarea ta vizează doar furtul blindurilor, nu doreşti ca altcineva să se implice în pot. Ca atare, alege-ţi bine momentul: din middle şi mai ales din late position (cutoff şi button) e cel mai indicat să faci acest play, după ce adversarii din early position vor fi dat fold.


3. Imaginea pe care o ai

În paralel cu informaţiile pe care tu le aduni despre ceilalţi, adversarii valoroşi urmează acelaşi tipar, analizându-te şi încercând să identifice pattern-urile jocului tău.

Ca atare, imaginea pe care ţi-ai construit-o la masa de joc te poate ajuta enorm în tentativa de a fura blind-urile. Dacă ai fost foarte selectiv cu mâinile jucate, ceilalţi etichetându-te drept un jucător tight, şansele ca manevrea să iasă cresc exponenţial. Te vei bucura de creditul acordat de ceilalţi, ei considerând de cele mai multe ori că eşti îndreptăţit de carte să măreşti, să ai pretenţii. 

La polul opus se află jucătorii extrem de loose, cărora le place să intre în mâini bazându-se pe cărţi marginale. Aceştia sunt în general foarte agresivi şi, ca o pondere, încearcă să fure mai mult. Toţi de la masă ştiu lucrul acesta şi de cele mai multe ori vor fi mai reticenţi. Ca atare, împotriva jucătorilor loose, tendinţa de a juca este mult mai mare şi, evident, strategia discutată rezistă de mult mai puţine ori.

Totul ţine de optimizarea jocului tău, de timing. Trebuie să găseşti acele momente prielnice pe care poţi să le exploatezi la maximum şi astfel tactica se poate dovedi un real succes. Nu fura blindurile "orbeşte", ci doar în situaţiile care se apropie cât mai mult de "cadrul ideal", ţinând cont totodată de toţi factorii discutaţi în acest articol. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!