5 secrete pentru a-ți salva bankroll-ul în poker

2020-01-08 09:10:00 1,7k 0

Chiar și cei mai buni jucători pot distruge săptămâni sau luni de evoluție cu succes la masa de poker într-o perioadă mică: una sau două sesiuni ratate. În prezentul articol vom analiza cinci detalii decisive care îți vor salva bankrolull-ul și te vor proteja de pierderea banilor într-un timp scurt.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Nu este surprinzător că jucătorii care pierd bani la pokerul live (aproximativ 90% dintre jucători) susțin că nu își pot păstra un echilibru al băncii nici în pokerul online. Ceea ce este ciudat este numărul de mare de jucători care câștigă în cazinou, dar care, ajunși în fața computerului, au exact aceeași problemă ca pierzătorii.

În teorie, dacă un jucător este un câștigător consecvent în pokerul de tip live, ar trebui ca evoluția sa să fie una profitabilă și când face trecerea către online. Succesul în pokerul online necesită însă mult mai multă disciplină și control decât pokerul de cazinou. Adversarii sunt mai puternici și jocul este mai rapid.

De aceea, mulți sunt capabili să câștige bani online, dar nu își pot menține un echilibru al băncii pe termen lung. Sau sunt față în față cu "falimentul" după una-două sesiuni de coșmar. Iată ce trebuie să faci pentru a-ți salva bankroll-ul la pokerul online.

1. Joacă la mizele pe care ți le permiți

Despre primul secret pentru a face bani din poker am mai vorbit aici, când am analizat în detaliu cât de important e bankroll managementul în hold'em

Acest concept este valabil și când vine vorba de pariuri, dar și de protejarea ta în raport cu jocurile pe care le preferi. Întotdeauna, trebuie să joci atât cât îți permite banca, altfel te vei prăbuși. Chiar dacă în unele momente vei avea impresia că poți câștiga mult mai mult dacă vei mări miza, nu face greșeala să cazi în această capcană. Disciplina e esențială și trebuie să respecți pe deplin managementul băncii.

Cea mai simplă modalitate de a înțelege cât de periculos e să urci la mize mari, dacă suma avută în cont nu îți permite să faci switchul, e prin raportarea la un exemplu. Se iau doi jucători de poker, unul extrem de bun și altul foarte slab, dar cu o balanță infinită. Cu siguranță că primul poate câștiga de multe ori în fața celuilalt, grație skill-urilor superioare. Însă, la un moment dat, va pierde tot. E în legea firii, doar adversarul are resurse nelimitate. În lumea pokerului online, ești tu împotriva tuturor celorlalți. Și, dacă nu gestionezi bine finanțele și ajungi la mize pe care nu ți le  poți permite, vei sfârși ca în povestea de mai sus. 

Banca ta, deși finită, trebuie să fie suficient de mare pentru a părea infinită. Respectă regulile standard de a avea mai puțin de 3-5% din banii tăi în joc la o masă, în orice moment dat, și vei vedea cât de "sănătoasă" rămâne banca ta pe termen lung.


2. Nu monitoriza balanța des

Dacă respecți pe deplin regula discutată mai sus, vei avea un bankroll serios, cel puțin raportat la nivelul de buy-in pe care trebuie să îl faci. În consecință, nu trebuie să îți monitorizezi balanța prea des, pentru că acest lucru te poate afecta.

Joci poker cu jetoane, nu cu bani. Ține minte asta și renunță la verificarea sumelor de bani din cont la fiecare oră. Altfel, riști să cazi în capcana micro-gestionării contului tău de poker. Concret, când ești în creștere, de fiecare dată când confrunți balanța, te simți bine. Suma crește, la fel și buna ta dispoziție. Dar inevitabil te vei confrunta și cu momente de cădere, poate chiar de prăbușire. Banii din cont vor scădea, și, dacă vei verifica în permanență, starea ta se depreciază. La fel și jocul.

Vrei să te întorci acolo unde ai fost și vrei imediat să recuperezi totul. De îndată ce ai gândul asta, vei începe să-ți urmărești pierderile. Vei forța lucrurile, iar acesta poate fi primul pas spre auto-distrugerea totală. Singura modalitate de a reveni repede este să mărești limitele și să dai o lovitură la o miză mai mare. Lucru care încalcă regula numărul 1 și este primul pas spre dezastru.

Drept urmare, ține o evidență a băncii tale, dar nu deveni obsedat de acest aspect. Știi că ai un bankroll puternic, care îți permite să gestionezi și momentele mai puțin plăcute. Canalizează-ți energia doar spre a da un randament cât mai bun la masa de joc și lasă orice altceva în plan secund.


3. Tratează serios jocul

Când joci poker pentru bani reali, fiecare sesiune, pot sau decizie contează. Chiar și cele mai mici greșeli te vor costa. Cu cât mai mulți bani pierzi din greșeli banale, cu atât devine mai greu să generezi profitul dorit.

În consecință, încearcă să elimini toți factorii cu potențial perturbator, care să te împiedice să etalezi jocul tău de tip A. O distragere a atenției este ceva care îți mută energia către un alt lucru, fie și pentru o perioadă scurtă. De îndată ce începi să joci poker online fără a avea "antenele ridicate", ești predispus către mai multe greșeli.

Evident, fiecare persoană este diferită. Unii jucători pot evolua la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, în timp ce vizionează un film. Alții trebuie să închidă totul pentru a-și păstra mintea la joc. Trebuie să evaluezi cu sinceritate capacitatea ta de a fi multi-tasking și să identifici cu acuratețe care este mediul optim de poker.

Un alt aspect de discutat la acest punct privește jocul din plictiseală sau cel automatizat. Uneori, pokerul nu este deloc distractiv. Dacă joci doar din inerție și ai o sesiune plictisitoare, probabil că vei face mutări proaste. Iar asta se traduce în pierderea echilibrului bankrollul-ui și în nervi acumulați. Intră într-un turneu sau la o masă de tip cash doar atunci când te simți pregătit din toate punctele de vedere. 


4. Acordă atenție nevoilor tale

Dacă nu ești în deplinătatea forțelor, nu te vei simți bine și, în consecință, nu vei juca cel mai bun poker. Niciodată nu trebuie să îți ignori nevoile, astfel că ai grijă la cele mai importante aspecte care îți pot strica balanța în poker:

Foamea: Dacă nu mănânci bine sau, mai rău, ajungi să fii înfometat, nu vei gândi la fel de repede și de bine. De asemenea, senzația de foame reprezintă o distragere a atenției de la masa de poker.

Confortul: Dacă vei sta incomod, cu siguranță că nu te vei simți în elementul tău. Ai grijă să ai un scaun bun, care să preîntâmpine durerea de spate; dar, în egală măsură, trebuie să deții și un monitor bun, astfel încât să nu îți suprasoliciți ochii.

Epuizarea: Oboseala e unul dintre cei mai comuni adversari ai bankroll-ului tău. Dacă ești epuizat, e imposibil să îți etalezi skill-urile și vei pierde din vedere o serie de detalii importante. Vei fi departe de jocul tău cel mai bun și vei pierde bani.

5. Mare atenție la tiltare

Tiltarea este cel mai mare "criminal" al bankroll-ului tău. În mod obișnuit, frustrarea adusă de un bad beat poate să rupă orice regulă anterior asumată. Tiltarea poate conduce chiar și jucătorul cel mai echilibrat într-o frenezie de beturi, raiseuri și calluri ridicole.

Este imposibil să evităm în întregime tiltarea, mai ales că ea poate veni din "n" surse. Bad beat-ul evocat anterior e doar una dintre cauze. Important e să o recunoaștem la timp și să o gestionăm cât mai bine.

Unii jucători, cum ar fi Phil Ivey, sunt rareori tiltați. Iar când sunt, au capacitatea să limiteze la maximum pierderile, jocul le e afectat în mică măsură. 

Pentru restul, când simți că tiltarea pune stăpânire pe jocul tău e timpul să te oprești; indiferent cât de ușoară sau aparent inofensivă este aceasta. Deconectează-te, ridică-te din scaun și fă altceva. Până când ești convins că, odată întors la masa de poker, nu vei mai lăsa emoțiile să îți guverneze evoluția.