Metoda în patru pași pentru a câștiga la poker

2020-01-06 08:00:00 3,1k 0

Doug Polk, unul dintre cei mai carismatici şi populari jucători de poker online din lume, ne oferă câteva sfaturi prețioase pentru a deveni mai buni în această disciplină.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Excelent şi în pokerul de casino, Doug participă zi de zi la turnee sau mese cash pe platformele online. Experiența lui e copleșitoare, deși are doar 30 de ani. Polk analizează pe canalul său de Youtube mâini sau oferă gratuit sfaturi legate de poker și așa s-a întâmplat și de curând, când a împărtășit cu internauții secretele pentru a deveni un jucător de succes în poker. PariuriX ți-a transcris mai jos metoda în patru pași pentru a te transforma dintr-un jucător recreațional într-un regular, care are șanse mari să obțină profit pe termen lung.

"Să devii un jucător de poker câștigător e obiectivul tuturor. Pentru mulți e extrem de dificil, însă. Știu ce spun, am fost acolo. Am avut o perioadă în care aveam impresia că nu pot să câștig indiferent ce aș fi făcut. Totul era în defavoarea mea, așa că am început să gândesc la rece ce trebuie să schimb astfel încât să se întoarcă roata. Din fericire pentru mine, am reușit într-un final să găsesc o cale de a începe să câștig constant. Iar ceea ce vreau acum e să vă prezint și vouă o schemă în patru pași de a face același lucru", își începe Doug discursul, pentru ca apoi să își detalieze "rețeta".

Alege-ți un singur tip de poker

Primul pas în tentativa de a deveni un jucător de poker care face profit e să îți alegi un singur tip de joc. Unii joacă atât omaha, cât și hold'em sau 5 card stud. Nimic mai greșit. Alții, chiar dacă se limitează la un anume stil, sar de la mese cash la turnee sau sng-uri. Nu faceți așa ceva. Alegeți-vă un singur tip de poker, într-o singură formulă. 

Cum ajungeți să faceți selecția corectă? Trebuie să vă placă și să aveți posibilitatea să îl jucați cât mai mult, pe toate platformele online pe care sunteți înscriși. Astfel, nu există timpi morți, în care să fiți tentați să evoluați într-o altă formulă. Rămâi la varianta aleasă, chiar dacă inițial nu o să ai rezultate. E greu pentru un jucător începător să aibă profit pe termen scurt la un joc studiat în detaliu de mulți dintre ceilalți adversari. Astfel că nu trebuie să te pui în situația de a încerca o gamă mare de jocuri, în stilul acesta pe niciunul nu o să ajungi să îl stăpânești cum trebuie. Selectează un singur tip și încearcă să devii din ce în ce mai bun la el. Punând cărămidă peste cărămidă.

Urmărește-ți rezultatele

Pasul doi: studiază-ți în permanență rezultatele. Dacă joci live, ține-ți o agendă cu mesele sau turneele la care ai participat. Dacă preferi jocul online, utilizează poker tracker.

În măsura în care ești unul dintre aceia care spune "nu trebuie să știu în permanență cum și cât am investit sau cât am câștigat. Sunt pe profit, sunt confortabil cu situația în care mă aflu", ai o problemă. Pentru că înseamnă că joci doar la nivel de amator, nu dorești să faci pasul următor. Chiar dacă investițiile făcute sunt poate mari. 

Un profesionist își urmărește permanent rezultatele. Nu trebuie să își mai pună problema dacă e pe plus sau nu, vede asta clar din cifre. În plus, poți observa exact în ce perioadă a zilei joci cel mai bine și în care interval nu dai randamentul așteptat. Poate că între 16 și 19 după-amiaza nivelul tău de concentrare nu e la nivelul maxim. Poate te simți mai bine pe un anumit site, iar pe altă platformă online nu te descurci la fel de bine. Această urmărire a rezultatelor e fundamentală, îți spune când și unde să joci astfel încât să te apropii cât mai mult de cadrul ideal. De asemenea, e foarte important din punct de vedere al bankroll managementului, vei ști în permanență unde te situezi. E nevoie să scazi mizele la care joci sau dimpotrivă, ai obținut profit constant și îți poți permite să le mărești, pentru a avea acces la premii mai mari? Informațiile astea sunt esențiale pentru succesul tău, dă-le importanța cuvenită.

Apelează la coaching

Pasul trei: nu te teme să aduni cât mai multă informație cu putință. Pokerul e o disciplină în care înveți permanent, astfel că e nevoie să asimilezi permanent.

Înscrie-te pe diferite forumuri unde poți primi consiliere, vorbește cu jucătorii de poker despre anumite aspecte ale jocului, despre anumite situații sau mâini. Abordează chiar și subiectele pe care crezi că le stăpânești pe deplin. Învață să înveți. Fii deschis spre alte abordări ale jocului, dezvoltă-te pe toate planurile.

Informația e putere și, cu cât înmagazinezi mai multe date, cu atât ai șanse mai mari să iei deciziile corecte. Vei începe să analizezi cu acuratețe de ce ai luat o anumită hotărâre la masa de joc. Vei putea fi capabil să cântărești în ce măsură ai fi putut evolua diferit. Vei cântări altfel opțiunile avute și te vei dezvolta ca jucător. E un proces critic în tentativa de a deveni un jucător de poker câștigător.

Nu lăsa fluctuațiile să te devieze de la calea ta

Pasul patru: pokerul poate fi o mare pacoste în unele momente. Vei fi în fața unor situații în care vei pierde o mulțime de bani. Am trecut prin o mulțime de suișuri și coborâșuri de-a lungul anilor. Se întâmplă, e parte din joc. 

Și cumva asta conferă frumusețea jocului. De asta e pokerul atât de iubit, că îți oferă adrenalină și surprize. La șah nu o să vezi că se ajunge la premiile din poker. Pentru că acolo lucrurile sunt clare, se știe cine e jucătorul mai bun și rar apar surprizele. Îmbrățișează și acceptă că uneori vei pierde. Nu lăsa acest lucru să îți afecteze jocul, pentru că vei intra într-un vârtej care îți va afecta bugetul. Dacă simți că ești depășit de o înfrângere, că nu poți juca la nivelul maxim din cauza unui bad beat, ridică-te și ia o pauză. 

Aceste sfaturi, puse cap la cap, vor da cu siguranță o altă dimensiune jocului tău de poker. Dar trebuie să ai răbdare, să nu cauți rezultatul imediat. Cu multă disciplină și urmărindu-ți țelul cu încredere, vei deveni un jucător de succes.

În turneele importante de cazinou, Polk a câştigat 5,1 milioane de dolari, cel mai bun rezultat venind în 2014. Atunci, a încasat un premiu de $ 1,648,350, după ce s-a impus la $100,000 No Limit Hold'em Super High Roller, desfăşurat în Las Vegas. Dar, pe platformele online, profitul făcut de american e și mai mare, el fiind considerat în primii 10-20 de jucători ai momentului.