Marea capcană a setului de aşi! Unde greşesc foarte mulţi dintre jucătorii de poker

2020-01-08 05:00:00 2,1k 0

aa.png

Mulți dintre jucătorii de poker visează să aibă o mână de start formată din doi ași (A-A). Când aceasta se completează cu un alt as pe flop, simți că nimeni și nimic nu îți poate sta în față, iar tendința multora e să joace slow acest set. În multe dintre cazuri această atitudine duce la pierderea unor poturi uriașe. Vom încerca în cele ce urmează să identificăm pericolele și să îți explicăm de ce agresivitatea, chiar și în momentele în care pari mare favorit, este calea de urmat.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA APTITUDINILE LA MASA DE JOC!

Foarte la modă în jocul multor profesionști din poker este să joace slow, din early position (UTG, UTG+1, UTG+2), o pereche de ași. Tactica are atuuri de necombătut, fiind extrem de probabil ca cineva să vină cu raise, oferindu-ți apoi prilejul să dai re-raise și să construiești un pot foarte mare într-o situație extrem de convenabilă, unde vei pleca dn punct de vedere al procentelor mult în față.

Dar ce se întâmplă în situațiile în care, la limpul tău cu A-A, niciunul dintre adversari nu vine cu raise, iar tu lovești un set de pe flop? Tendința generală este să se ascundă în continuare puterea mâinii, executând o tactică similară ca cea pre-flop, în speranța unui raise al jucătorilor aflați în poziție. Dacă înainte de apariția primelor cărți a fost corect să dai doar call din early position, acum lucrurile se schimbă la 180 de grade. Un check aici nu doar că este o variantă neinspirată, dar te poate aduce într-o situație fără ieșire.


Pericolul drawurilor

Nu ne referim neapărat la situațiile evidente, în care două dintre cărțile de pe flop sunt de aceeași culoare, iar tu - prin check - le oferi prilejul adversarilor să vadă o carte care să le completeze culoarea gratuit, ci mai degrabă la momentele în care, aparent, flopul nu e unul care să te sperie. "Dacă eu am prins set, cam ce ar putea să aibă adversarii încât să mă plătească? Mai bine să vadă o carte, poate li se completează ceva şi cer ulterior", își spun mulți dintre jucători, amânând decizia de a da raise.

Nimic mai greșit, din punctul nostru de vedere: este întotdeauna de preferat să câștigi aici un pot mic, decât să te trezești pe următoarea stradă că ești bătut, după ce îți vei fi împins o mare parte din stack (poate chiar tot) în mijlocul mesei.

Pentru că în orice variantă, în momentul în care cineva lovește un set de ași pe flop, există posibilitatea, ignorată de mulți, ca altcineva să aibă un draw de chintă. Chiar dacă acesta e puțin vizibil, de ce să le lași adversarilor, pe un flop A-4-9 rainbow, de exemplu, posibilitatea să își completeze o mână marginală ca 3-5 sau 2-3 în chintă? Cu un pariu solid pe flop, te-ai putea proteja de asemenea mâini, care pot fi foarte ușor în posesia celor din blinduri (s-a jucat fără raise pre-flop, amintește-ți).

Dacă exemplul anterior ți se pare unul forțat, în sensul în care consideri improbabil ca cineva să aibă o carte atât de slabă pre flop și să fi dat totuși call, ce se întâmplă cu setul tău de ași pe un flop A-J-6, tot rainbow? Este posibil ca cineva să aibă K-Q, K-10, sau Q-10? Categoric da și e doar la o carte distanță de a-și completa chinta. Carte pe care posibil să o vadă dacă tu îi oferi un astfel de bonus și nu ești agresiv nici pe flop. La fel în cazul unui board de genul A-8-9, cu mențiunea că aici drawul de chintă este mult mai evident.

Ca atare, dacă pre-flop doar ai limpuit, în speranța unui raise care nu a venit, nu trebuie să rămâi pasiv şi pe flop, extaziat de setul completat. Fii agresiv, pentru că doar așa vei avea succes în poker. Dacă în cazul setului de popi poți juca slow, acesta nefiind urmat firesc decât rar de draw-uri de chintă, așii vor oferi mereu această perspectivă. Joacă-ți cartea și mulțumește-te cu un pot mic decât să constați că pierzi ulterior un pot mult mai mare.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA APTITUDINILE LA MASA DE JOC!