All-in în poker. Sfaturi utile înainte să îţi pui fisele la bătaie

2022-01-05 10:48:00 2,5k 0

Posibilitatea de a merge all-in în poker reprezintă unul dintre cele mai tensionate şi pline de adrenalină momente. În No Limit Texas Hold'em, în orice moment poţi juca pentru toate fisele tale. Sau ale adversarului, dacă acesta are mai puţine chip-uri. De aici şi frumuseţea acestei discipline, lucrurile se succed cu repeziciune, iar schimbările de la masă pot fi frecvente.

"Când ajungi să mergi all-in în poker?", e o întrebare pe care o aud frecvent de la jucătorii fără experienţă. Răspunsul e complex şi are legătură cu o serie de factori. Pentru a le răspunde scurt, de obicei folosesc un clişeu: "Tot timpul!". Pentru că exact la acest lucru trebuie să te aştepţi în poker: în fiecare clipă, cineva poate lupta pentru toate jetoanele avute în faţă.

DESCHIDE CONT LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM

Operatori cu camere de poker legale în 2022
PokerStars
PokerStars
Joacă acum la PokerStars Sports România!
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON

Din acest motiv, este esenţial să ştii care sunt momentele perfecte pentru a-ţi pune toate fisele în joc. În egală măsură, e important să deţii date fidele despre acţiunea ta. Drept urmare, consider că e util să îţi ofer câteva sfaturi utile în poker, care, aplicate corect, fac din decizia de a merge all-in o mişcare cu efecte maxime.
 

Când apelezi la all-in în poker

Indiferent că joci în turnee sau la mese cash, nu aștepta mereu până ai "nuts" (cea mai bună mână) pentru a merge all-in. Dacă vei evolua constant așa, vei deveni un jucător foarte previzibil, iar adversarii vor înțelege că e mai sănătos pentru ei să dea fold; chiar dacă împotriva altor opozanți, cu o mână similară, ar fi plătit. Învață să îți mixezi jocul și să te folosești mereu de timeingul potrivit pentru a împinge.

Mulţi sunt de părere că trebuie să obţii maximum dintr-o mână în funcţie de adversari şi de pot. În consecinţă, poţi juca de multe ori mâinile în poker bazându-te pe informaţiile deja înmagazinate, dincolo de cărţile deţinute. Altfel spus, poţi "fura" cu un all-in în poker fisele din pot, dacă adversarul e extrem de tight. Sau poţi obţine un value bet maxim prin această mişcare, în măsura în care ai în faţă un opozant loose.
 

Mult mai uşor să shovezi decât să plăteşti

Fără discuţie, în cele mai multe dintre situaţii, e mult mai ușor să anunți (să "mergi") all-in în poker decât să plătești pe cineva care apelează la acest play. Sunt momente în joc când îi simți pe adversari că nu au o carte suficient de bună încât să plătească un bet foarte mare. Alege-le cu atenţie și împinge all-in pentru a-i determina să foldeze. Dar nu folosi foarte des acest artificiu. La un moment dat, cineva va fi suficient de curajos să te plătească și nu doar că vei fi deconspirat, dar îți vei pierde și stack-ul.

Găseşte foarte bine momentul în care folosești un all-in în poker pe post de bluff; analizează ce gen de jucător ai în față, care este poziţia la masă, ce s-a întâmplat pre-flop, nivelul stack-ului lui, textura board-ului. Puse cap la cap, aceste detalii îți vor oferi suficiente argumente în legătură cu sustenabilitatea deciziei tale.


All-in când ai multe fise

În destule ocazii vei ajunge să deţii multe jetoane, poate să fii chiar chip-leader. În aceste situaţii, nu trebuie să renunți la agresivitate. Sigur, din când în când vei fi plătit și vei pierde, însă de cele mai multe ori, printr-un all-in, vei avea oportunitatea să câștigi destule poturi fără luptă.

Adversarii vor simți că agresivitatea ta se bazează mai mult pe numărul de fise din față, în detrimentul cărții, dar le va fi greu să meargă pe varianta de gambling pentru toate chipurile lor. Vor evolua în general conservator, așteptând să aibă o carte bună pe care să mizeze, timp în care tu poți să îți lărgești suficient stack-ul încât să nu te afecteze foarte tare un pot pierdut astfel.

Această agresivitate trebuie făcută însă cu cap. Eu, spre exemplu, aproape niciodată nu intru în dueluri care pot duce la all-in în poker împotriva adversarilor cu stack-uri comparabile. Încerc să folosesc această mişcare când am multe fise contra jucătorilor tight şi care au fise puţine. Astfel, dacă voi pierde, risc doar o mică parte din stack-ul avut. E extrem de important să ştii să gestionezi asemenea momente şi să păstrezi un bun raport risc-recompensă . În special pe bubble poţi utiliza această tactică, în momentele în care cei mai mulţi cu stack-uri mici sau medii sunt interesaţi în primul rând să facă ITM-ul.
 

Fără all-in în poker pe un bluff fără perspectivă

Chiar dacă ești de părere că ai citit bine tot ce s-a întâmplat la masă, evită să îţi pui toate fisele la bătaie într-un bluff care nu îţi oferă sub nicio formă outs-uri pentru a îţi îmbunătăţi ulterior mâna. Ai în vedere să existe câteva cărţi salvatoare care pot schimba raportul de la masă pe următoarea/ următoarele străzi. Altfel, te vei afla des în situația neplăcută de "drawing death".

Eu, personal, prefer aproape întotdeauna semi-bluff-urile; doar dacă sunt absolut sigur că nu voi fi plătit, apelez la bluff-uri "chioare". Acest lucru are un impact foarte puternic și pentru imaginea ta la masă; dacă opozanții vor vedea că ai împins cu un draw, de exemplu, în viitor se vor teme să îți plătească. Pentru că se tem că un eventual draw se poate completa. În schimb, dacă mergi all-in cu nimic, nivelul de încredere la ceilalți crește, știind că în trecut ai fost capabil să împingi cu o carte marginală, fără perspective.
 

Cum joci când eşti short stack

O discuție aparte are loc în momentul în care ești short stack. În astfel de situații, nu ai voie să te lași mâncat de blinduri. Când ai o carte bună, nu o juca slow, împinge cu ea. Te poți dubla astfel și, chiar dacă nimeni nu îți va plăti, vei avea acces la blinduri și la ante. Ceea ce nu e deloc puțin, mai ales că tot ce obţii e fără luptă. Totul e pentru supraviețuire pentru tine în astfel de momente, așa că fiecare fisă obținută e esențială.

Ai grijă în astfel de situații de adversarii care sunt în pot sau care urmează după tine. Asta evident în măsura în care mergi all-in cu o altă carte decât una monstru. Nu vei putea să furi de la stackurile mari, cel mai probabil aceștia te vor plăti. Așadar, dacă ai în față un asemenea opozant, fii conștient că mutarea ta va primi aproape sigur răspuns.

Tot legat de short stack ar mai fi un lucru de reținut. De multe ori se întâmplă să joci împotriva unui jucător cu atât de puține fise, care crede că e momentul ideal să se dubleze. Dacă ai o carte bună, care consideri că merită a fi jucată, nu te mulțumi doar a plăti un all-in în poker făcut de short stack-ul. S-ar putea să vrei să îl izolezi, astfel încât șansele tale să îi iei toate chipurile să crească exponențial. Ca atare, apelează la varianta re-raise, pentru a rămâne doar cu el în pot și a-ți maximiza șansele.

DESCHIDE CONT LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult