Toate elementele te îndeamnă să mergi "all-in", dar pleci clar cu şansa a doua. Tu cum ai fi jucat această mână?

2020-01-10 06:20:00 1,6k 0

unnamed.jpg

Un nou episod din serialul "mâna săptămânii", în care analizăm cum şi unde s-a comis o eroare sau dacă decizia luată a fost bună, astfel încât să înţelegi cât de fină e uneori graniţa între "corect" şi "greşit" în poker. Sunt unele situaţii la limită, în care poţi lua o hotărâre ce pare corectă, însă ea, pe termen lung, să îţi demonstreze contrariul.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A-ŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!
 

Scenariul (ne vom imagina că unul dintre concurenţi eşti chiar tu

Este penultima zi a unui turneu important şi au mai rămas în joc 24 de combatanţi. Ai investit 5000 de euro pentru a participa la această competiţie, iar acum ai garantat un premiu de cel puţin 33.300 de euro. Pentru fiecare loc în plus obţinut până mai ies încă 10 jucători de la mese mai câştigi aproximativ 8000 de euro, iar marele premiu e format dintr-un număr cu 7 cifre.

Eşti unul dintre short stacks în acest moment, însă ai aproape 20 de big blinduri: ai în faţă 932.000 de fise, în condiţiile în care blindurile sunt 25.000 - 50.000, iar ante-le valorează 5000 de chip-uri.

Din button, primeşti 8 romb - 6 romb, iar toată lumea foldează până la tine. Ştiind că adversarii din blind-uri sunt destul de tight, măreşti potul la 110.000 de fise, însă nu reuşeşti să "furi". Din BB, oponentul plăteşte (mai are aproximativ 3.000.000 de chip-uri în faţă).

Flop-ul este unul pe gustul tău: 7 treflă - 6 treflă - 5 pică. Adversarul vorbeşte primul după flop şi dă doar check. Alegi varianta continuation bet şi "arunci" în pot 120.000 de fise. Celălalt merge pe varianta check-raise, mărind până la 320.00 de chip-uri.

Sunt 697.000 de fise în acest moment în pot, iar tu ai de luat nişte decizii: call, all-in sau fold. Dacă doar plăteşti, ce vei face pe turn? Dacă eşti în spate deja, câte outs-uri îţi vor îmbunătăţi mâna? Stack-ul pe care îl ai în faţă îţi oferă fold equity? Există vreo posibilitate să dai fold în acest moment, judecând după câte fise ai împins deja în pot?


Decizia corectă

Deşi mulţi ar fi tentaţi să spună că nu există altă variantă decât all-in, în realitate lucururile nu stau deloc aşa, cel puţin din punctul nostru de vedere.

Ai investit 230.000 de fise, ceea ce reprezintă mai mult de un sfert din stack-ul tău, astfel că mai ai încă şanse ca în viitoare mâini să te redresezi.

În acest moment ai doar a doua cea mai bună pereche de pe board, cu un kicker fără valoare, dar te tentează foarte mult draw-ul de chintă format. Doar că, pentru ca acesta să se completeze, ai la dispoziţie 8 outs-uri. Două dintre ele sunt însă de treflă şi foarte posibil să nu te ajute, dacă te gândeşti că adversarul are la rândul său un draw, dar de culoare. De altfel, draw-ul de culoare în mâna celuilalt e cam singura variantă în care tu pleci în faţă în această mână. Altfel, nu ne imaginăm ce ar putea el să aibă încât să justifice jocul prestat şi tu să fii încă în faţă.

Ca atare, din punctul nostru de vedere, pleci clar cu a doua şansă în acest pot, chiar dacă flop-ul a fost unul extrem de ofertant. Aşadar, decizia care se impunea era fold, mai ales că fiecare loc pe care îl obţii în plus îţi aduce un premiu sensibil mai mare.
 

Ce s-a întâmplat în realitate?

Mâna a avut loc la EPT Barcelona main event, turneu despre care am scris aici. Niner Vojtech Ruzicka (unul dintre november nineri) a fost cel al cărui rol l-ai interpretat mai sus, iar el a decis să mute all-in după re-raise-ul de 320.000 de fise al lui Dogra Dogra.

Acesta din urmă s-a văzut obligat să plătească imediat, el având în mână 4 pică - 3 romb, ce îi oferise chintă din flop. Ruzicka a sperat să îşi completeze şi el chinta şi să ia potul, însă următoarele două cărţi au fost 10 de romb şi As de romb, ceea ce a fost echivalent cu eliminarea din turneu.

În cele din urmă, Dogra Dogra a terminat pe locul 7, asigurându-şi un cec în valoare de 231.000 de euro.