Opt situaţii de all-in! Fă testul şi află cât de bine te pricepi la poker!

2020-01-17 05:10:00 2,0k 0

poker-all-in.jpg

Se întâmplă des, în situaţie de all-in între doi adversari, ca unul dintre ei să spună (cu voce tare sau nu): "Ce aş fi vrut să am mâna ta!". Este vorba de situaţiile foarte echilibrate, când jucători de multe ori nu realizează dacă sunt sau nu în faţa oponzantului. Totuşi, cunoaşterea în detaliu a probabilităţilor în poker este cea care face diferenţa pe termen lung, astfel că e extrem de important să avem tot timpul procentele de partea noastră.

EXERSEAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

Îţi vom propune mai jos un test, în care ne vom imagina situaţii ipotetice de all-in. Răspunde la el, apoi verifică explicaţiile din finalul articolului şi adună-ţi punctele. Pentru fiecare întrebare corectă primeşti câte un punct, iar dacă la final ai 6 variante corecte bifate, consideră că ai, cel puţin pentru moment, suficiente informaţii şi cunoştinţe despre poker. Indiferent dacă treci sau nu acest test, accesând pariurix.com vei avea mereu oportunitatea să îţi măreşti aria de cunoştinţe în domeniul pokerului, pentru că acest joc este atât de complex încât niciodată nu poţi ajunge să afirmi "ştiu tot".

Iată mai jos situaţiile imaginate. Ai la dispoziţie două variante - destul de apropiate din punct de vedere probabilistic - pentru fiecare dintre întrebări.


Întrebarea 1

Doi jucători merg all-in înainte de flop. Ce mână ai prefera să ai?

1.K cupă - 9 treflă

2.J pică - 10 pică


Întrebarea 2

O altă situaţie de all-in înainte de flop. Ce mână e favorită?

1. J romb - 10 romb

2. 4 cupă - 4 pică


Întrebarea 3

Un nou all-in înainte să se întoarcă flopul. Care mână e favorită?

1. A pică - K pică

2. J romb - J cupă


Întrebarea 4

Doi jucători merg all-in pe un flop 9 treflă - 8 treflă - 7 pică. Ce mână are şanse mai mari să fie în faţă la final?

1. 6 romb - 6 cupă

2. A treflă - Q treflă


Întrebarea 5

Pe board ai următoarele trei cărţi. A treflă - 3 romb - 5 romb, iar doi jucători merg all-in. Care dintre următoarele mâini are şansă mai bună să reziste până la final?

1. A cupă - 8 cupă

2. A romb - 2 romb


Întrebarea 6

Doi combatanţi merg all-in pe un flop Q pică - 8 treflă - 5 pică. Care mână are şanse mai bune să câştige?

1.7 pică - 6 pică

2. K treflă - Q treflă


Întrebarea 7

Ambii opozanţi ratează un flop de genul A treflă - Q romb - 9 romb. Cine e favorit, totuşi, înainte de a se vedea ultimele două străzi?

1. 3 romb - 2 pică

2. 5 treflă - 4 treflă


Întrebarea 8

Înainte de river, board-ul este următorul. 10 treflă - 8 romb - 7 pică - 5 romb. Ce mână ai prefera să ai?

1. A treflă - K treflă

2. A romb - 9 romb


Rezolvarea testului


Întrebarea 1 - Răspunsul cu numărul "1" e cel corect. Şansele sunt apropiate, însă K cupă - 9 treflă are 53% şanse să câştige.

Întrebarea 2 - O altă situaţie foarte apropiată, însă J romb - 10 romb e în faţă. Varianta "1" e cea bună, ea urmând a câştiga în 52,4% din cazuri.

Întrebarea 3 - Perechea de "J" e în faţă, având 53,7% şanse să rămână aşa. Ca atare, răspunsul cu numărul "2" e cel corect.

Întrebarea 4 - Perechea de şesari e în faţă înainte de flop, însă în acest moment A treflă - Q treflă va câştiga în 53,5% din cazuri. Ca atare, răspunsul cu numărul "2" reprezintă varianta corectă.

Întrebarea 5 - Varianta "2" câştigă în 52% din cazuri, în timp ce prima îşi adjudecă doar 36% din poturi. În 11 cazuri din 100 acest pot se va termina cu un split.

Întrebarea 6 - În acest moment mâna mai bună e K treflă - Q treflă, însă până la sfârşit 7 pică - 6 pică are o mulţime de outsuri care să o facă învingătoare. Se pot completa fie draw-ul de culoare, fie cel de chintă, astfel că varianta "1" va fi învingătoare în 55% din situaţii.

Întrebarea 7 - În 48% din situaţii va fi split. Însă, dacă e să analizăm strict cărţile avute de cei doi jucători, cel de-al doilea are 28% şanse să ia potul, faţă de doar 23,6% (şansele primului jucător). Astfel, varianta "2" e cea corectă.

Întrebarea 8 - A romb - 9 romb are 18 outsuri să se îmbunătăţească în mâna câştigătoare. Insuficient din punct de vedere matematic. Drept urmare, varianta "1" e cea câştigătoare în 59% dintre cazuri.

Fie că ai reuşit sau nu să aduni 6 răspunsuri corecte, doar studiind şi îmbunătăţindu-ţi permanent cunoştinţele despre poker ai să devii un jucător mai bun. Cunoaşterea probabilităţilor te ajută să îţi evaluezi mai bine şansele într-un pot, lucru esenţial în orice fază a jocului şi la orice nivel.