Small bet vs big bet la masa de poker. Când și ce să alegi

2019-10-15 18:05:44 1,4k 0

Mulți jucători de poker nu știu să aleagă dimensiunea betului, la masa de joc. Când optezi pentru un raise mic pe flop sau pentru un bet mare? Vom încerca să găsim răspunsuri, plecând de la un exemplu.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Să ne imaginăm că te afli la o masă de cash, cu blinduri de $1/$2. Cu 8♥ 7♥, mărești pre-flop, iar big blindul e singurul care te plătește. Pe un flop J cupă - 6 cupă - 2 pică, ai un draw de culoare, dar nu știi exact cât să pariezi. Sună familiar? Dacă da, hai să descoperim împreună care ar trebui să fie mărimea betului la masa de poker.

Small bet vs big bet - lucruri fundamentale

Diferențele de bază dintre un bet mare și unul mic sunt următoarele:

1. Jucătorii sunt tentați să dea fold mai repede în momentele în care se confruntă cu un bet mare;

2. Bluffurile tale trebuie să funcționeze mai des atunci când faci un bet mare pentru a fi profitabile;

Ce înseamnă "small bet" și "big bet"

Ce înseamnă mult sau puțin atunci când apelezi la un bet? Multe depind de momentul în care te afli în mână: flop, turn sau river.

Un bet mic pe flop se încadrează în general între 25% și 33% din pot, în timp ce un bet mare e considerat cel care depășește numărul fiselor puse în joc, pe masă. 

Un small bet pe turn sau river e de obicei în valoare de 66%-75% din pot, iar un big bet pe aceste străzi pornește de la mai mult de 90% din pot.

Mărimea betului pe flop

Înainte de a discuta despre cât ar trebui să pariezi odată primele trei cărți coborâte, ar trebui să știi că orice bet poate fi bun atâta vreme cât decizi să pariezi cu gama de cărți corespunzătoare. În teorie, e un lucru ușor: trebuie să ai un range clar cu care să faci beturi, însă mulți nu sunt atât de disciplinați.

Iată câteva patternuri ale jucătorilor, când au de-a face cu alegerea dimensiunii betului, pe flop:

  • cu cât este mai puțin legat flopul și cu cât conține cărți mai mici, cu atât mai rar vom asista la un bet de valoare mare;
  • cu cât este mai ofertant flopul, cu atât jucătorii apelează mai des la un overbet;
  • jucătorii care nu sunt extrem de convinși de puterea mâinii lor vor paria mai puțin, în timp ce ceilalți, care au încredere în valoarea mâinii, vor apela la beturi mai mari.

Revenind la exemplul de la început, cu 8♥ 7♥ pe un flop J♥ 6♥ 2♠, putem să tragem următoarea concluzie: un small bet (25-33% din pot) este cea mai bună opțiune de pariere. Pentru că boardul este unul neconectat, iar cărțile de pe flop nu se înscriu în rangeul adversarului. Ori, în această variantă, ne interesează mai mult să construim un pot și să extragem cât mai multe fise de la oponent, decât să îl forțăm să foldeze și să închidem acțiunea încă de pe flop.

În concluzie, trebuie să fii foarte atent ca mâinile pe care le folosești pentru raise să fie în rangeul corect, dar nu trebuie să rămâi fidel unui singur fel de bet (mare sau mic). Fii liber să experimentezi diferite variante de beturi, astfel încât să îți exploatezi la maximum adversarul.

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi