Slow play poker. Cum să joci lent o mână foarte bună

2020-03-19 10:07:00 2,7k 0

Slow play poker este o tactică prin care îţi ascunzi puterea mâinii. Deşi eşti foarte puternic, îi induci adversarului senzaţia că el e în faţă, că el este în control. Scopul e simplu: încerci să îl faci pe celălalt să ceară, astfel încât să se construiască un pot cât mai mare.

De ce este utilă o tactică de tipul slow play poker vă veţi întreba, în condiţiile în care în articolele anterioare vorbeam mereu despre importanţa agresivităţii la masă. În primul rând pentru că, atunci când loveşti ceva puternic, e puţin probabil ca opozantul să aibă şi el o mână apropiată ca valoare. Jucând slow play poker, îi dai posibilitatea să apeleze la bluff. Altfel, dacă vei cere, e posibil să îl pierzi. În al doilea rând, îţi mixezi jocul şi îi întinzi o capcană celuilalt. Tu îţi protejezi mâna şi creezi cadrul ideal pentru a obţine cât mai mult din pot; fără ca adversarul să simtă iniţial cât eşti de puternic.

JOACĂ LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

Slow play poker: numărul de adversari şi de outsuri

Evident, această strategie este folosită doar în anumite cirmustanţe; în general când prinzi "nuts" şi ai o oarecare siguranţă că nu vei fi bătut independent de ce cărţi sunt întoarse pe străzile următoare.

Pentru a fi sigur de succesul tău, trebuie să fii însă mereu atent ca board-ul să nu îi ofere adversarului outs-uri spre o mână mult mai puternică. Altfel, te loveşti de un bad beat şi pierzi o mulţime din fisele pe care le ai în faţă. Concret, eu prefer să apelez la slow play poker pe un board "dry". Dacă există draw-uri de chintă sau de culoare, nu mă expun. Am o mână bună şi prefer să iau mai puţine fise decât să pierd un pot uriaş.

De asemenea, când vei decide să îţi ascunzi mâna, foarte important e numărul de opozanţi din pot. Ai şanse mult mai mari contra unui singur jucător, evident. Dacă vei apela prea des la slow play poker când în joc sunt 3-4 adversari, procentele nu vor fi întotdeauna de partea ta. Să spunem că loveşti un set de aşi din flop. Te consideri extrem de puternic, dar alţi trei oponenţi au plătit raise-ul tău pre-flop. Dacă pe board sunt două cărţi de aceeaşi culoare, există şanse foarte mari ca unul dintre ei să aibă un draw de culoare. Astfel, nefiind agresiv, îi oferi posibilitatea să îşi completeze la preţ redus mâna.

 

Beneficiile aduse de slow play poker

Când apelezi la un asemenea play, partenerul tău de întrecere va fi prins pe picior greşit. Intră într-o capcană care îl va costa enorm. El va fi sigur că are mâna cea mai bună din moment ce tu ai jucat atât de pasiv. Sau va fi convins că te poate determina să dai fold. Asta în măsura în care nu are o carte puternică, dar vrea să fure potul. Răspunzând doar cu call, sau dând check, dacă te afli în poziţie, îi vei transmite clar faptul că nu vrei să investeşti foarte mult în acel pot.

Acest lucru îi dă siguranţă şi, în măsura în care şi el "loveşte" ceva, ai toate şansele să îl determini să investească serios în pot. Fără draw-uri care să te sperie sau cărţi care să îi îmbunătăţească sesizabil mâna, jucătorul împotriva căruia evoluezi va simţi abia când e prea târziu că tu e posibil să ai în mână o carte "monstru".

 

Când vii cu re-raise-ul

Tactica slow play poker e urmată în final, când ai certitudinea că s-au investit suficiente fise în pot, de un raise/re-raise. Evident, al tău. De cele mai multe ori acesta trebuie să aibă loc pe river şi să îl camuflezi într-un value bet. Poţi apela la mărire şi pe celelalte străzi, aplicând un check-raise. Asta mai ales când simţi că celălalt are mici şanse să completeze o mână mai puternică. Nu vrei să îi oferi pot odds, te interesează să îl faci să "sufere" încă de aici.

De notat că pe river poţi apela uneori şi la un overbet. Astfel, îi dai senzaţia celuilalt că bluffezi. Dar asta depinde în mare măsură de cum l-ai citit pe adversar şi cât de dispus crezi că e să plătească o sumă atât de mare.

"Dar nu va înţelege că e bătut când vin cu raise-ul?", mă veţi întreba. Dacă e un oponent valoros, cu experienţă, cel mai probabil va fi conştient în ce situaţie se află. Psihicul uman e astfel construit încât să se gândească mai degrabă că tu blufezi. Odată investite o mulţime de fise într-un pot, adversarul va căuta mai curând motive prin care să se convingă că tu vrei să "furi". Va lua în calcul şi faptul că ar putea fi în spate, dar studiile au arătat că în proporţie mare va "muşca momeala". Va plăti, mai ales dacă îi oferi echitate printr-un value bet.

 

Ce faci dacă celălalt nu ia iniţiativă

Slow play poker nu este o strategie care să funcţioneze în 100% dintre cazuri. Mulţi dintre jucători au o ştiinţă aparte să se protejeze de astfel de capcane şi, dacă nu simt că mâna lor e destul de puternică, nu vor lua iniţiativa. Nu vor să se lase expuşi ulterior.

Jucătorii agresivi vor lua check-call-ul tău drept o slăbiciune. Dar mulţi oponenţi pasivi, dispuşi să rişte foarte puţin, ar putea să citească un play din partea ta. Trebuie să ştii întotdeauna împotriva cui joci şi să te adaptezi. Nu poţi să mergi pe check până pe ultima stradă împotriva unuia care nu lasă senzaţia că vrea să investească din propria iniţiativă fise în pot. Lasă-i pentru început libertatea să acţioneze el primul. Însă, dacă nu o face, încearcă un bet pentru valoare încă de pe turn. Dacă are o mână decentă, care are perspective, s-ar putea să plătească. Nu vei mai merge pe varianta slow play în această situaţie, dar poţi câştiga un pot relativ mare.

JOACĂ LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

Cât de bună e mâna ta

Numărul adversarilor, ce outsuri îţi pot încurca socotelile sau stilul de joc al oponenţilor reprezintă doar o faţetă. Pentru ca un slow play poker să fie reuşit trebuie să iei în calcul şi alte variabile. În primul rând propria ta mână.

Calculează întotdeauna ce şanse sunt ca mâna ta să fie bătută; şi ce ar avea nevoie adversarul să îşi îmbunătăţească cartea. Ai nevoie să deţină o mână bună, care să îl determine să intre într-un pot mare. Dar fără să fie mai bun decât tine. În cazul în care cărţile comune oferă mai multe variante de draw-uri sau există o carte dublată care nu te ajută, fii pregătit să renunţi la ideea de a juca slow. Încearcă să îl izolezi pe cel din faţa ta. Altfel, s-ar putea ca, jucând slow o mână premium, să îi oferi posibilitatea partenerului de întrecere să vadă gratis o carte care poate schimba raportul de forţe de la masă.

TU CÂT DE DES APELEZI LA SLOW PLAY POKER LA MASA DE JOC?


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi