Set mining în poker. Când şi de ce să apelezi la această strategie

2020-03-19 10:06:00 2,0k 0

Set mining în poker se referă la jucarea perechilor mici şi, eventual medii, astfel încât să ai şansa să câştigi un pot cât mai mare. Este de preferat să apelezi la set mining în poker în special din poziţie şi dacă preţul este cel corect. Unicul scop al acestei strategii este completarea unui set, preferabil pe flop. În condiţiile în care agresorul iniţial face un raise prea mare - fie înainte de apariţia cărţilor comune, fie pe flop (iar setul nu e completat) - te sfătuiesc să dai fold la mână fără prea multe regrete.

Tactica discutată este în strânsă legătură cu small ball strategy. Cel puţin până la un punct. În ideea în care vrei să vezi cât mai multe flopuri când ai o pereche mică sau medie, dar fără a investi prea multe fise. Asta pentru că vei lovi setul în doar 12% din cazuri. Ca atare, dacă vei da call prea des la raise-uri mari ale adversarilor, strategia se întoarce împotriva ta. Pe termen lung vei fi pe profit doar dacă ştii să alegi acele situaţii în care se impune play-ul set mining în poker.

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată de PariuriX.com!

 

Set mining în poker: când se foloseşte

Ideea de bază este să joci cu un call o pereche mică sau medie după un raise. Dacă nu s-a mărit până la tine, te sfătuiesc să dai tu un raise, dar doar pentru a construi potul. Deci, fără a investi prea mult.

Unicul scop este cel de a lovi setul. Intrând în astfel de poturi - deşi pre-flop e posibil să fii în spate sau să pleci coin flip - vizezi câştigarea unor sume uriaşe. Pentru că setul este extrem de greu de detectat de către ceilalţi. În măsura în care ei prind top pair-top kicker sau chiar două perechi, e posibil să ai accces la bună parte din fisele lor sau chiar la tot stack-ul.

Cum am spus şi mai sus, ţi se va completa setul în aproximativ una din opt încercări pe flop. În măsura în care acest lucru nu se întâmplă, iar un opozant măreşte prea mult, eu în general renunţ la acel pot imediat. Nu mă interesează să fac alte play-uri sau bluff-uri. Acestea costă prea mult şi, pe termen lung, înseamnă pierederea multor fise.

 

Forţa dată de set mining în poker

Toţi ştim că odată completat setul, şansele să câştigi mâna sunt maxime. Şi, cu puţin noroc, ceilalţi vor fi dispuşi să investească foarte mult în acele poturi. Pentru că au la rândul lor o carte bună şi e greu să "miroasă" ceea ce tu ai prins. În consecinţă, opozanţii te vor pune rar pe o asemenea mână şi vor considera până în ultima clipă că sunt şanse mari ca ei să fie în faţă.

Se vor teme de eventuale drawuri - fie de culoare sau chintă - şi vor încerca să nu îţi ofere pot odds. Astfel, foarte frecvent ei vor încerca overbeturi, dorind să îşi protejeze mâna. În realitate, ei nu fac altceva decât să devină pot committed şi să fie la un pas să îşi piardă jetoanele.

În măsura în care boardul nu e unul care să te sperie, te sfătuiesc să apelezi cât mai des la slow play. Pentru că ai un avantaj enorm şi nu vrei ca celuilalt să îi "sune clopoţelul" prea devreme. Lasă-l să îşi continue agresivitatea, pentru că după ultima stradă îi va fi greu să mai dea înapoi. Chiar dacă tu vei veni cu re-raise, a investit prea mult încât să nu completeze.

 

Unde şi când să utilizezi set mining în poker

În egală măsură mesele cash şi turneele se pretează la set mining în poker. Aş spune că puţin mai eficient ar fi totuşi pe ring, unde adversarii sunt mai loose şi mai agresivi. La jocurile cash, stack-urile sunt în general mai mari şi poţi "vâna" mult mai bine astfel de momente.

Discuţii în acest sens au tot fost, experţii având părerile împărţite. Însă toţi au căzut de acord că eficienţa maximă a acestei strategii este în momentul în care se evoluează deep-stack. Faptul că cei de la masă au în faţă un număr mare de fise nu poate fi decât în avantajul celui care completează setul; pentru că acesta poate să obţină un profit uriaş.

 

Cadrul ideal

Aproape toate play-urile îşi arată forţa în momentul în care eşti în poziţie. Set mining în poker nu face excepţie. În consecinţă, momentul perfect ar fi ca tu să te afli în cutoff sau button, iar înaintea ta măcar unul dintre adversari să fi dat un raise. Ideal ar fi să fie mai mulţi participanţi la mână, pentru că aşa şansele ca cineva să prindă ceva bun cresc. În egală măsură te interesează ca raise-ul dat să nu fie unul prea mare. Ai nevoie de pot odds, pentru că mâna ta e departe de a fi înainte de flop una ideală. Ea va pleca dominată, însă odată setul lovit, se transformă în câştigătoare în cele mai multe cazuri.

Puţini înţeleg că în astfel de situaţii tu "pândeşti" setul. Nu vrei un război al bluff-urilor dacă acesta nu vine. Poziţia e atât de importantă pentru că îţi oferă informaţii despre mâna adversarului. În plus, vei avea ocazia să controlezi potul, apelând la re-raise în momentele prielnice.

Un alt lucru pe care să îl iei în calcul are legătură cu tipologia adversarului din pot. E de preferat să lupţi împotriva unui oponent loose aggressive, pentru simplul fapt că acesta va pune fise în pot. Şi asta cu un range mult mai vast decât un opozant tight. Nu în ultimul rând, agresivitatea lui se potriveşte perfect cu ce vrei tu să obţii de la această mutare. El va construi în mod natural potul, prin raise-uri pe flop şi turn. Când îi vei da lovitura de graţie, chiar dacă va înţelege că a fost cel mai probabil atras într-o capcană, va fi pot committed. A investit prea mult şi e greu să renunţe.

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată de PariuriX.com!

 

Imaginea ta

Spuneam mai sus cât de important e să joci acest play contra adversarilor loose. Un "calling station" în această situaţie e oponentul ideal; însă succesul dat de set mining în poker are legătură şi cu imaginea ta.

Cu cât pari un jucător mai loose, capabil de mişcări foarte des, cu atât vei fi plătit la final mai frecvent. Pentru că ţi-ai creat o aură de individ care se implică în multe poturi şi vrea să pună presiune pe adversari. Mulţi vor interpreta re-raise-ul tău final în cheia unui bluff, după ce ai alergat după o mână care nu s-a completat. În schimb, un adversar tight care măreşte la final va fi creditat mai des cu o mână bună, mascată. În concluzie, acesta din urmă va fi plătit cu o incidenţă mai mică.

TU CÂT DE DES APELEZI LA SET MINING ÎN POKER?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi