Variante de poker online. Ce formă preferaţi?

Când cunoscuţii află despre mine că sunt pasionat de poker, nu se gândesc la faptul că aş putea alege dintre mai multe variante de poker online. "Îl joci pe ăla cu două cărţi, nu?", este o întrebare devenită laitmotiv. Într-adevăr, Texas Hold'em a devenit de departe cea mai populară dintre destul de multele variante de poker online. În aticolul prezent o să încerc să vă fac cunoscute şi alte forme ale disciplinei, pentru că pokerul îţi oferă o paletă mult mai largă decât crede majoritatea. Iar toate opţiunile se pot juca în turnee sau la mesele cash.

DESCHIDE CONT LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Cele mai jucate variante de poker online
 2. 5 Card Draw
 3. Texas Hold'em
 4. Omaha
 5. Five Card Stud

 

1. CELE MAI JUCATE VBARIANTE DE POKER ONLINE

Cel mai cunoscut joc de poker online este fără îndoială Texas Holdem. Pe lângă acesta se mai găsesc însă alte câteva jocuri despre care veţi găsi informaţii în acest articol.

 • Texas Holdem - fiecare jucător primeşte câte două cărţi proprii. Pe masă vor fi aşezate cu faţa-n sus cinci cărţi. Fiecare jucător va putea utiliza trei cărţi de pe masă pentru a forma cea mai bună mână. În acest tip de poker jucătorul poate utiliza orice combinaţie între cele şapte cărţi, putând să folosească una, două sau niciuna din cărţile proprii.Află mai multe despre acest joc!
 • Omaha - fiecare jucător primeşte patru cărţi proprii. Pe masă vor fi puse cinci cărţi comune. Dintre acestea vor putea fi utilizate exact trei cărţi alături de exact două cărţi din mână pentru a face cea mai bună mână.
 • Omaha Li/Lo - diferenţa faţă de tipul Omaha vine la împărţirea potului. Aceasta se face între cea mai buna mână high şi cea mai bună mână low. Cea mai mare carte din mâna low poate fi cel mult 8-7-6-5-4 (Asul este considerat unu) şi mâna nu trebuie să conţină o pereche. Dacă nu există nicio mână low, mâna high va câştiga tot potul. Descoperă regulile jocului Omaha: https://pariurix.com/reguli-joc-de-poker-omaha.html
 • Stud - fiecare jucător va primi şapte cărţi pe parcursul unui joc. Pentru a putea forma o mână se vor folosi doar cinci dintre aceste cărţi.
 • Seven Card Stud Hi/Lo - câte şapte cărţi va primi fiecare jucător într-un joc, urmând ca doar cinci dintre acestea să fie folosite pentru a forma o mână. Potul va fi împărţit între cea mai bună mână high şi cea mai bună mână Ace to Five lowball. În acest tip de joc cea mai mare carte din mâna low poate fi cel mult 8 şi mâna nu trebuie să conţină vreo pereche. Dacă nu există nicio mână low, mâna high va câştiga tot potul.
 • Razz (Seven Card Stud Low) - în acest joc cea mai bună mână Ace to Five low câştigă la showdown. Fiecare jucător va primi câte şapte cărţi, dar dintre ele doar cinci pot fi folosite pentru a forma o mână low. În acest tip de joc nu trebuie ca mâna câştigătoare să aibă o valoare maximă. Află mai multe despre joc de la PariuriX.com!
 • Five Card Draw - jocul clasic pe care-l jucăm majoritatea la început alături de prieteni. Acest tip de joc presupune formarea celei mai bune mâini de cinci cărţi după o singură rundă de schimbare de cărţi.
 • 2-7 Triple Draw - în acest tip de joc mâna cea mai slabă câştigă dacă se ajunge la showdown. Astfel jucătorii vor încerca să formeze cea mai slabă mână posibilă. Un jucător primeşte cinci cărţi din care poate să nu schimbe niciuna sau chiar cinci. Există trei runde în care un jucător poate schimba câte cărţi doreşte (între 0 şi 5).
 • HORSE - este un mix între mai multe tipuri de poker: Holdem, Omaha High Low, Razz, Stud, Seven Card Stud Hi/Lo.

Dacă doriţi să jucaţi oricare din acest tip de poker online o puteţi face la Pokerstars (D.ONJN 1438/12.08.2016). Deschide un cont acum!

 

2. 5 card draw, un joc aflat în cădere liberă

În urmă cu 30-40 de ani, pokerul era sinonim cu Five card draw; jocul în care fiecare dintre participanţi primea câte cinci cărţi, apoi schimba pentru a ajunge la o mână cât mai puternică. Cei născuţi în anii 80, asemeni mie, cu siguranţă că au jucat în tinereţe această variantă de poker. De altfel, cel puţin în România, această formă era sinonimă cu pokerul, nu exista denumirea de 5 card draw.

La început vă spuneam că în ultimele decenii paradigma s-a schimbat. Oamenii consideră acum pokerul drept Texas Hold'em, alt tip de poker este ignorat de cei mai mulţi. Texas Hold'em este "The Game", însă camerele de poker online oferă o gamă mult mai diversifcată de opţiuni. O să le trecem în revistă mai jos, pentru că sunt de părere că e posibil ca cineva să se muleze mai bine pe alte forme decât cel devenit "clasic" în acest moment. Pentru aceasta e nevoie însă de sfaturi utile în poker, de un punct de reper. Trebuie să ştii că de multe ori câştigurile sunt extrem de atractive şi în Omaha, 5 card stud sau alte variante de poker online.
 

3. Texas Hold'em: no limit şi limit hold'em - tu ce variantă alegi?

Când vorbim de cea mai comună formă de poker, Texas Hold'em, ne referim în general la opţiunea no-limit. Ea preferată peste 80% dintre jucătorii, dar, în ultimii ani, formatul limit hold'em a început să recâştige teren. Foarte la modă în anii '70, el a redevenit o opţiune reală pentru destui pasionaţi.

Regulile de bază sunt aceleași. Se împart două cărţi, apoi dealer-ul coboară board-ul: flop, turn, river. Există patru runde de pariere: înainte de apariţia cărţilor comune şi după fiecare stradă. Însă, marea diferență este reprezentată de limitarea impusă pe fiecare rundă de pariere.

Odată cu aceste constrângeri legate de mărimea beturilor și a raiseurilor, vin o serie de alte diferențe strategice. Într-un fel îți construiești tactica în no limit, iar cu totul altfel vei evolua în al doilea caz.


Principalele diferențe

În timp ce jocul de tipul No Limit este unul de forță brută, unde fiecare poate oricând să meargă all-in și să își mizeze tot stack-ul (apelând de multe ori la bluff-uri), Fixed Limit Hold'em este un joc mai subtil. Jucătorii au ca principal obiectiv să exploateze cele mai mici oportunități, într-un joc de finețe.

Spre deosebire de No-Limit, unde poți paria toate jetoanele oricând dorești, Limit Hold'em se joacă întotdeauna cu limite ale beturilor. Dimensiunea acestora este determinată de mărimea pariului. Concret, în cazul în care se evoluează într-un joc de $4/$8, small bet-ul (cel mai mic pariu pe care îl poți plasa) este de $4; iar valoarea pariului maxim va fi $8. Blind-urile vor fi de $2 şi $4, pentru că big blind-ul este întotdeauna egal cu mărimea celui mai mic bet posibil.


Cum să mizezi

În rest, jocul se desfăşoară, din punct de vedere al regulilor, ca şi No Limit Hold'em-ul; cu toate acestea, parierea şi creșterea mizelor se produce în trepte. Înainte de flop și pe flop se mizează progresiv. Să presupunem că sunteţi primii care deschid. Veţi putea să mizaţi, aşa cum am explicat deja, doar $4. Următoarea persoană care vrea să dea re-raise poate ridica la un total de $8. Orice jucător care doreşte un four bet poate duce miza totală la $12 (măreşte tot cu patru unităţi).

Pe turn și river jucătorii pariază tot în trepte, dar valoarea pariului este mai mare. Dacă ar fi să doreşti să dai raise pe turn, acesta poate fi de maximum $8. Un eventual adversar care să vină cu re-raise poate urca la cota $16, etc.

În Fixed Limit Hold'em există aproape întotdeauna un număr maxim de raise-uri. Astfel, puteţi ridica miza de un număr fix de ori, care diferă de la o cameră de poker online licenţiată la alta sau de la cazinou la cazinou. Acțiunea este de obicei limitată la patru sau cinci pariuri. Dar, sfatul meu este să verificați mereu regulile casei până a juca prima mână. Când se ajunge la limita maxim admisă de raise-uri, jucătorii nu mai au posibilitatea de a ridica. Ei pot da doar call sau fold până când următoarea stradă este dezvăluită de către dealer. Sau, în cazul riverului, până la showdown.


4. Variante de poker online: Omaha îţi oferă mai multă adrenalină

Un alt joc - înrudit cu Texas Hold'em-ul - câştigă tot mai mult teren. Este vorba de Omaha, care a devenit de departe a doua cea mai populară opţiune. Din larga paletă de variante de poker online, jocul cu patru cărţi la început îţi oferă mai multă adrenalină şi schimbări dese de situaţie. Bluff-ul este o armă şi mai redutabilă, iar acţiunea este garantată.

Dacă aplici însă strategiile cele mai bune, Omaha îţi poate aduce succes pe termen lung. Chiar dacă jocul a devenit din ce în ce mai cunoscut în ultima decadă, concurenţa nu e atât de dură. Cel puţin la nivelurile de început (sume mici), de unde te sfătuiesc să porneşti, respectând bankroll managementul în poker. Astfel, poţi avea ocazia să experimentezi o disciplină de poker diferită, care să îţi aducă mai uşor satisfacţii băneşti.


Reguli de bază Omaha

Omaha este un joc de cărţi similar cu Hold'em-ul, valoare mâinilor fiind aceeaşi ca în orice stil de poker clasic (de la chintă royală - la high card). De asemenea, există tot patru runde de pariere (pre-flop, flop, turn şi river), lucrurile desfăşurându-se identic ca în hold'em din acest punct de vedere.

Diferenţa constă în faptul că dealer-ul îţi împarte patru cărţi (în loc de două), iar tu trebuie să formezi cea mai bună combinaţie de cinci cărţi posibilă. Atenţie, însă: vei folosi mereu două dintre cărţile din mână. Astfel, de pe board va putea să utilizezi mereu trei cărţi. Insist pe acest lucru, pentru că, mai ales începătorii de multe ori mizează sume mari crezând că au cu totul altceva. Ei sunt familiarizaţi cu Texas Hold'em-ul şi uită regula. Fie sunt tentaţi să folosească trei cărţi din mână, fie (mult mai frecvent) consideră că o singură carte din mână poate să intre în combinaţia câştigătoare. Aşadar, de fiecare dată la showdown vei folosi două cărţi dintre cele patru din mână şi trei de pe board.


Forţa cărţilor în varianta de poker Omaha

Foarte frecvent în Omaha, la o masă de nouă persoane, cineva va deţine "nuts". Probabilitatea ca cineva să formeze mâna cea mai bună e mult mai mare decât în Hold'em. Când am început să joc, ţin minte că am fost surprins de frecvenţa mâinilor mari.

Mulţi nu înţeleg asta deplin. O serie de jucători au prostul obicei să meargă mult prea departe cu mâini de start marginale. Se bazează probabil pe faptul că dispun de şase combinaţii posibile în mână. Ca atare, cred ei (parţial) greşit, şansele să ajungă să li se completeze mâna sunt mult mai mari. Pentru că mult mai multe outsuri sunt disponibile. E adevărat, vei ajunge să îţi îmbunătăţeşi mâna mult mai des decât în Hold'em, dar acest lucru de cele mai multe ori nu va fi suficient. Dacă nu te apropii de ceea ce înseamnă mâna maximă ("nuts"), şansele să iei potul respectiv sunt destul de mici. Deşi este extrem de greu să pleci din poturi când există atât de multe variante la care "tragi", trebuie să rămâi întotdeauna cerebral. Gândeşte-ţi evoluţia astfel încât să prezinţi întotdeauna o mână extrem de puternică.


Tipuri de jocuri Omaha

Ca şi în Texas Hold'em, varianta No Limit reprezintă jocul de bază, pe care cei mai mulţi dintre împătimiţi îl preferă. Există însă şi ramifiaţii ale acestuia; ele se supun aceloraşi reguli, diferenţele constând în sumele pariate şi în limitele create.


Variante Omaha

 • No Limit Omaha - Orice jucător poate paria orice sumă, în funcţie de câte fise are în faţă.
 • Pot Limit Omaha Poker - Cel care trebuie să acţioneze poate paria maximum suma care este în pot în acel moment (adică 2000 de chip-uri într-un pot de 2000). Această variantă a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, mulţi preferând-o în detrimentul No Limit. Se estimează că în următoarea perioadă, Pot Limit Omaha va deveni cea mai jucată formă de Omaha.
 • Fixed Limit Omaha - Există o limită specifică predefinită a sumelor care pot fi pariate în fiecare joc şi în fiecare rundă a unui joc. În cazul în care se evoluează într-un joc de $4/$8, small bet-ul (cel mai mic pariu pe care îl poți plasa) este de $4, iar valoarea pariului maxim va fi $8. Blind-urile vor fi de $2 şi $4, pentru că big blind-ul este întotdeauna egal cu mărimea celui mai mic bet posibil.

 

5. Variante de poker online: five card stud

Five card stud a fost multă vreme considerat "jocul". El a înlocuit cu mare succes în trecut clasicul five card draw, jocul de care vorbeam în debutul articolului. Frumuseţea 5 card stud vine din faptul că acţiunea e diferită. Patru dintre cele cinci cărţi pe care le primeşti de la dealer sunt vizibile pentru toţi; drept urmare, poţi să ştii cu maximă acurateţe unde te situezi. Însă poţi şi să apelezi la nişte bluff-uri uriaşe sau te poţi lovi de bad beat-uri, în măsura în care cineva are cartea "minune" ascunsă, care îi completează o mână mare.

În cele ce urmează voi identifica regulile şi strategiile de bază ale acestui joc, care încă poate fi jucat pe majoritatea platformelor de poker online.


Setupul de început

Un joc tipic de five card stud se desfăşoară la început astfel:

 • În five card stud fiecare dintre competitori primeşte câte două cărţi, una dintre ele fiind cu faţa în sus (vizibilă) pentru toată lumea.
 • La o masă de 5 card stud pot lua loc simultan maximum opt jucători.
 • Structura de pariere este una fixă (fixed-limit).
 • Fiecare postează înainte de a primi cele două cărţi un ante. Blindurile existente în hold'em nu sunt prezente în această formă de poker.

În imaginea de mai jos poţi vedea cum arată o masă de opt jucători de 5 card stud. Valoarea ante-ului diferă în funcţie de miza la care se evoluează. Astfel, la un joc de $2/$4, spre exemplu, valoarea unui ante este în general de $0.25.


Deschiderea în five card Stud

Din moment ce nu există un button de dealer şi blinduri, deschiderea e diferită faţă de hold'em.

Concret, cel care are cartea "pe faţă" cea mai mică este obligat să facă un bet. În această fază, primul jucător, cu cartea cea mai mică, nu are voie să foldeze. La o competiţie de $2/$4, betul minim pe care cineva trebuie să îl execute în acest stadiu este de $1. Ulterior, ordinea acţiunii va ţine cont de aşezarea la masă, nu de cărţile mici avute. Se joacă de la dreapta spre stânga, ca de obicei, în poker.

În măsura în care doi sau mai mulţi jucători au întoarse pe faţă cele mai mici două cărţi, se va ţine cont de ordinea culorilor astfel încât să se ştie cine trebuie să acţioneze primul. Ea e aleasă arbitrar în mod descrescător: pică, cupă, romb, treflă. Ca atare, trefla este considerată a fi cea mai mică.

În imaginea de mai sus îţi prezint setupul iniţial. Cea mai mare combinaţie pe care o poţi avea e, evident, As-As, cu unul dintre ei mascaţi.


Următoarele runde de pariere

Ulterior se vor împărţi alte trei cărţi cu faţa în sus la toţi competitorii rămaşi în cursă. Câte una pentru fiecare rundă de pariere; iar acţiunea îşi va urma cursul firesc, după modelul descris la deschidere, doar că beturile cresc. Showdown-ul este câştigat de cea mai mare combinaţie de cinci cărţi.

De menţionat faptul că, spre deosebire de hold'em, în five card stud se vor completa mai greu mâini monstru. Să ai o astfel de mână nici nu reprezintă neapărat un avantaj foarte mare. Pentru că cel mai probabil toţi vor identifica mâna ta ca fiind una extrem de bună din moment ce patru dintre cărţi sunt la vedere.

DESCHIDE CONT LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!