Reguli joc de poker Texas Holdem

2020-02-12 05:40:00 9,3k 0

Texas Holdem este tipul de poker jucat de cele mai multe persoane. La startul jocului dealerul imparte cartile. In jocurile online un disc rotund avand denumirea de ''Butonul Dealerului'' se schimba de la un jucator la altul, la fiecare mana, in sensul acelor de ceasornic.

Joacă Texas Holdem la camera de poker recomandată de PariuriX!

 

Prima parte a jocului

Jocul incepe prin punerea unei valori prestabilite de bani (blinduri) in pot inainte de impartirea cartilor de catre primii doi jucatori din stanga butonului. Acest lucru se face pentru a se asigura o miza pentru care sa fie jucata orice mana. Aceste blinduri cresc temporar in turnee pentru a se putea asigura eliminarea jucatorilor. In marea majoritate a cazurilor blind-ul mic (jucatorul invecinat in stanga dealerului) pune jumatate din miza minima, iar jucatorul din stanga acestuia pune blind-ul mare , acesta fiind miza minima intreaga.

Se trece la impartirea cartilor. Fiecare jucator va primi doua carti cu fata in jos. Aceste doua carti se vor combina cu cele cinci carti care vor fi asezate pe masa pentru a forma cea mai buna mana. Aceasta mana poate fi formata din ambele carti din mana si trei carti de jos, o carte din mana si patru de jos sau, mai rar, nici o carte din mana si toate cartile de jos.

Prima runda de parierei incepe de la jucatorul aflat in stanga blind-ului mare. Acesta va avea trei optiuni: call, plusare sau renuntare. Pentru a da call jucatorul trebuie sa puna o suma egala cu big blind-ul. Pentru a plusa jucatorul trebuie sa joace o suma in plus. Marirea acestei sume este diferita in functie de tipul de joc. Renuntarea la o mana il face pe jucator sa nu mai poata participa la rundele viitoare de pariere. Jucatorii urmatori vor avea aceeasi optiuni, dar si optiunea de a replusa sau de a re-replusa. Replusarea va trebui sa fie de aceeasi valoare cel putin cu marimea celei din urma plusari.

20 de statistici folositoare despre jocul de poker Texas Hold’em pe care s-ar putea să nu le știi


Flop, turn si river în Texas Holdem

  • Dupa ce s-a terminat prima runda de mizare vor fi puse pe masa trei carti cu fata in sus. Acestea reprezinta flop-ul. Jucatorii ramasi in joc incep parierea de la primul jucator aflat in stanga dealerului ramas in mana. in plus fata de call, plusare si replusare acum jucatorii mai au si optiunea de pas (check) aceasta presupunand ca jucatorul ramane in mana fara sa pluseze pana cand ii vine din nou randul. Daca unul din jucatori a mizat atunci ceilalti vor trebui fie sa dea call sau sa pluseze, fie sa se retraga.

  • Turn-ul este intors pe masa dupa terminarea celei de a doua runde de pariere. Urmeaza parierea similara cu cea facuta dupa flop.

  • River-ul este cea de-a cincea carte comuna expusa pe masa. Aceasta se intoarce dupa a treia runda de pariere. Urmeaza a patra runda de pariere, la capatul careia se poate ajunge la show down. La show down (expunerea cartilor proprii) in caz ca doi sau mai multi jucatori au aceeasi formatie de carti urmatoarea cea mai mare carte din formatie este utilizata pentru a rupe egalitatea. Daca nu exista o astfel de carte, denumita kicker, atunci potul se imparte intre jucatorii care au aceeasi formatie de carti.

Joacă Texas Holdem la camera de poker recomandată de PariuriX!


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult