Cum să joci 2-to-7 Triple Draw Poker, o alternativă fascinantă la Hold'em sau Omaha

2020-01-22 13:50:00 1,9k 0

2-to-7 Triple Draw Poker a redevenit un joc la modă, mulţi dintre profesionişti preferând această formă razz-ului, o rudă îndepărtată. Cunoscut şi drept "Kansas City Lowball", acet tip de poker îi transformă în învingători pe jucătorii care reuşesc să îşi completeze cea mai mică mână. Pentru a înţelege mai bine regulile şi strategiile de bază, vom trece în revistă tot ce trebuie să ştii despre 2-to-7 Triple Draw Poker.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

1. Regulile de bază

2. Setupul iniţial

3. Rundele de pariere

4. Showdown-ul

5. Strategia Triple Draw de la 2 la 7


1. Regulile de bază 2-to-7 Triple Draw Poker

În tentativa de a ajunge la cea mai mică mână posibilă, fiecare jucător are opţiunea să îşi schimbe una sau mai multe cărţi primite de la dealer, în runde succesive. Obiectivul e să ai la final mâna cea mai mică, pentru că doar aşa vei putea avea acces la pot.

Evident, se joacă cu toate cele 52 de cărţi, iar așii sunt întotdeauna cea mai mare carte. Ei nu au şi valoarea de "1", aşa cum se întâmplă în Hold'em sau Omaha. Valoarea mâinilor este aceeaşi ca în Hold'em (perechile, chinta sau culoarea contează), astfel că trebuie să eviţi pe cât posibil să îţi completezi o astfel de mână, pentru că scopul e diferit: să deţii cărţi cât mai mici. Aşadar, în conformitate cu aceste reguli, 2-3-4-5-6 nu este o mână câștigătoare (pentru că formează chintă). Jucătorii trebuie să-și despartă perechile, chintele sau flushurile și speră să tragă cărți mici pentru a-și îmbunătăți cât mai mult mâinile.

După cum sugerează și numele, cea mai bună mână posibilă este 2-3-4-5-7, de asemenea cunoscută ca "seven low". Acestea sunt cele mai mici cinci cărți din pachet, care nu conțin o pereche sau nu fac o "linie" (suită cu valoare). Obligatoriu, cele cinci cărţi etalate trebuie să conţină cel puţin două cărţi de culori diferite, pentru că altfel ar completa o culoare.


2. Setupul iniţial pentru 2-to-7 Triple Draw Poker

Orice joc de 2-to-7 Triple Draw are următoarele coordonate

- O masă completă poate să numere maximum 6 jucători;

- Se joacă de cele mai multe ori folosind o structură de pariuri cu limită fixă;

- Sunt folosite blind-urile, ca în Texas Hold'em și Omaha (nu există un ante fix precum în seven card stud, spre exemplu);

- Fiecare jucător primește iniţial cinci cărți cu fața în jos, în baza cărora decide dacă merită să participe sau nu la mână.

 

3. Rundele de pariere

Odată cele cinci cărţi împărţite la fiecare dintre jucători, există o primă rundă de pariuri. Primul care acţionează este, clasic, cel care se află în stânga buttonului de dealer. La sfârșitul primei runde de pariere, primul jucător activ din stânga buttonului poate alege să schimbe până la cinci cărţi, după principiul pokerului clasic. Obiectivul este, evident, de a-și îmbunătăți mâna. Jucătorul poate, de asemenea, să aleagă varianta "pat" şi să păstreze mâna așa cum este, fără a schimba vreo carte. Ulterior, fiecare jucător are, la rândul său, aceeași oportunitate de a schimba sau nu cărți.

După prima rundă de schimb (se primesc noi cărţi din pachet), are loc o nouă rundă de pariere, începând cu primul jucător din stânga butonului de dealer. Odată ce jucătorii au plătit, ei pot alege fie să schimbe din nou, fie să rămână cu cărţile existente.

Urmează o a doua rundă de schimb, desfăşurată ca în rândurile de mai sus, însă diferenţa vine din noile beturi: într-un joc cu limită fixă, pariul minim se dublează odată al doilea schimb de cărţi efectuat. Jucătorii rămași în cursă au dreptul şi la a treia rundă de schimb, în care să scape de cărţile mari, aceasta fiind însoţită ulterior de o rundă finală de pariere. Cei care nu au dat fold şi sunt încă în pot ajung astfel la un showdown, cea mai mică mână câştigând fisele existente.

În concluzie, există trei runde de schimb și patru runde de pariere (una se desfăşoară înainte de primul schimb). Într-un joc cu limită fixă, primele două runde de pariere aduc cu sine beturi mici, valoarea acestora dublându-se pentru a treia și a patra rundă de pariere. De notat că acest tip de poker poate fi, de asemenea, jucat cu o singură rundă de schimb, dar acea versiune a jocului se numește 2 to 7 single draw.

 

4. Showdown-ul în această variantă de poker

Regulile spun că cea mai mică posibilă combinaţie de cărţi (care nu completează ceva) câştigă, astfel că întotdeauna trebuie să te raportezi la cea mai mică mare carte din suita cuiva pentru a vedea unde se situează acesta. Concret, ne vom uita peste nişte exemple, pentru a înţelege mai bine.

Această mână ar câștiga împotriva următoarei, pentru că 9 este mai mic decât 10. Varianta de sus formează o combinaţie mai mică:


Dacă două mâini împart cărțile mari de aceeași valoare, a doua carte din suită decide învingătorul. Astfel:

Este mai mică decât:

Dacă mâinile împărtășesc aceleași două cărți mai mari, atunci câștigătorul va fi determinat de a treia sau a patra, respectiv a cincea carte mică, după caz.

 

5. Strategia Triple Draw de la 2 la 7

Ca și în cazul jocurilor de tip lowball, strategia de schimb a cărţilor poate părea contraintuitivă pentru cei obișnuiți cu jocuri în care cărțile mari şi combinaţiile de culoare, chintă sau full câștigă mâinile.

Drept urmare, jucătorii obișnuiți cu Texas Hold'em sau alte jocuri de tip "stud" întâlnesc adesea obstacole atunci când fac tranziția pentru acest switch, în primul rând din cauza lipsei de informații despre cărțile adversarului. Jucătorii trebuie, prin urmare, să se bazeze pe modelele de schimb și patternurile de pariere ale opozanţilor lor. Când o mână ajunge la un showdown, vei vedea mâinile pe care adversarul tău le joacă. Acestea sunt informații critice care te vor ajuta să îţi modelezi strategia: cu cât vei identifica mai uşor stilul de joc al oponenţilor, cu atât vei beneficia de indicii subtile care să te facă să iei deciziile corecte.

Chiar dacă nu se bucură de popularitatea Texas Hold'em și Omaha, 2-to-7 Triple Draw reprezintă o alternativă interesantă. Pentru cei care doresc o pauză de la jocul lor obișnuit, acest joc se poate dovedi atât o distragere distractivă, cât și o provocare fascinantă.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!