Trei metode de a combate agresivitatea adversarilor la masa de poker

2020-01-15 09:40:00 1,9k 0

Agresivitatea în poker este una dintre cele mai importante căi spre succes, însă unii o utilizează fără discernământ. Cum trebuie să joci împotriva adversarilor extrem de ofensivi, iată o misiune la care mulți dintre jucători nu au un răspuns clar. În prezentul articol vom analiza trei căi de a juca împotriva oponenților agresivi, astfel încât să îți maximizezi șansele de a-i învinge, pe termen lung.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Încă de acum 20-30 de ani, jucătorii profesioniști au înțeles că fără agresivitate în poker sunt pierduți. Între timp, această manieră ofensivă de a juca s-a generalizat, chiar și în jocurile cu mize mici. În consecință, ai nevoie să ai în arsenal metode de combatere a oponenților. Contra jucătorilor cu experiență e mai greu să faci asta, dar, în general, la mize mici mai ales, opozanții agresivi nu au un plan bine structurat. Mai exact, ei au destule carențe în momentele în care își etalează agresivitatea, astfel că e destul de ușor să îi contracarezi. Iată trei variante de play-uri care funcționează extrem de bine până la un anumit nivel.

Din fericire, cei mai mulți dintre acești jucători sunt agresori lipsiți de experiență care se deschid pentru a contracara loviturile atunci când încearcă să emuleze mai bine jucători agresivi. Iată câteva modalități în care încerc să profit de acești jucători extrem de agresivi.

Check-raise din early position

De multe ori se întâmplă să ai o carte bună în UTG și să mergi pe varianta raise pre-flop. Mulți începători nu știu să respecte acest lucru, neavând cunoștințe foarte solide despre poziție. O mărire din early position indică o mână puternică pentru tine, dar de foarte multe ori vei primi mai multe call-uri.

Când se întâmplă acest lucru, nu ar trebui să mergi pe varianta continuation bet pe flop, decât dacă ai o mână cu care ești capabil să bluffezi și pe următoarele străzi sau să nu dai fold în eventualitatea unui re-raise. 

Mult mai indicat este să alegi opțiunea check, pentru a vedea cum evolează acțiunea. Dacă mai mulți adversari se implică în pot, investind prea multe fise, soluția corectă pentru tine este să foldezi. Dar, de obicei, un check al tău deschide o oportunitate pentru un play de genul check-raise.

Concret, la jocurile pe mize mici, prea mulți jucători vor plăti un c-bet al tău cu orice pereche sau draw prins pe flop. Vor doar să vadă dacă își vor îmbunătăți mâna pe turn și nu țin cont de pot odds. În schimb, dacă alegi varianta check și un jucător prea agresiv pariază, când acțiunea se întoarce la tine îl poți prinde în capcană. Mulți aleg să bluffeze într-un multy way pot, astfel că un check-raise al tău îi va face să foldeze imediat. În ceea ce îi privește pe ceilalți posibili jucători implicați în mână - alții decât agresorul -, după un three bet cu siguranță că vor renunța.

În cele mai multe cazuri un check-raise al tău contra unui adversar va avea efectul scontat. El va renunța la pot și vei câștiga jetoane fără luptă. Dar în unele cazuri, ei rămân în pot, plătind check-raise-ul tău. Pentru a preîntâmpina o astfel de situație cu potențial distructiv pentru tine, sfatul nostru e să nu apelezi la acest play cu "aer". Utilizează această mișcare când ai o mână cu perspective, care se poate îmbunătăți pe turn. Altfel spus, încearcă să faci mereu acest play ca un semi-bluff, ai nevoie să deții outsuri pentru a avea o șansă în cazul în care se va ajunge la showdown.

Open raise mare din late position

Pentru a combate agresorii care apelează la three bet, uneori este bine să utilizezi un open raise cu o valoare ridicată când ești în late position. În general, raise-ul standard a scăzut în ultima perioadă, mulți abordând strategia small ball. Aceștia ridică la 2,5xbig blind, de aceea este bine ca tu să fii ceva mai "darnic" cu chipurile când deschizi. Apelează la un open raise de 4Xbig blind pentru efectul maxim.

În schimb, lucrurile se schimbă când ești în early position. Atunci, e indicat să mergi pe o deschidere standard, pentru că, dacă ai o mână suficient de bună încât să dai raise atât de devreme, cel mai probabil nu te va deranja un three bet. Dimpotrivă, poți apela la un re-re-raise sau chiar la un shove all-in, dacă mâna ta e suficient de puternică.

O mărire mai mare a raise-ului din late position face improbabil un three bet din partea celorlalți. În plus, mult mai probabil vei fi plătit mai des de către cei din blinduri, în fața cărora ai poziție.

De asemenea, printr-o astfel de mutare, izolezi jucătorii cu stack-uri medii, care nu își permit să vadă flopuri la un preț atât de ridicat. Drept urmare, ai șanse mari să câștigi mâna pre-flop sau să izolezi unii oponenți.

Shove din late position

Cei mai mulți oameni încep să împingă all-in după ce ajung la aproximativ 10-15 big blind-uri. Dacă ai jucători extrem de agresivi în spate, care sunt capabili să exploateze dimensiunea stack-ului tău, atunci e indicat să apelezi la open shove din late position când ai peste 20 de blinduri mari.

Mulți nici nu iau în calcul o astfel de abordare, considerând că au încă fise destule să revină natural în joc, fără să se expună. Totuși, în astfel de situații nu ai mult spațiu de manevră, astfel că trebuie să iei atitudine cât nu e prea târziu. Mai ales dacă la masa ta sunt jucători extrem de agresivi, care îți vor exploata slăbiciunile. Folosește cărțile de start aflate în rangeul tău mediu, care să aibă o valoare în sine în caz de showdown. Obiectivul principal e să furi potul, însă nu poți fi prins descoperit: trebuie să ai o mână cu perspective, în măsura în care ești plătit.

În concluzie, într-un joc atât de agresiv, trebuie să ai armele necesare contra adversarilor care folosesc ofensiva într-un mod dezechilibrat. Contra-agresiunea ta va avea pe termen lung efectul scontat, urmând a îți oferi multe fise gratis, dar și o imagine de jucător agresiv.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!