Tipuri de jucători pe care îi poţi întâlni la masa de poker!

2020-01-07 09:50:00 3,5k 0

Fiind un joc de noroc atât de respectat şi iubit în întreaga lume, pokerul câştigă pe zi ce trece mai mulţi pasionaţi. Unii joacă pur simplu pentru distracţie, alţii din plictiseală, iar unii câştigă sume de bani frumoase de pe urma lui. Fie că joci poker online sau în modul tradiţional, cu siguranţă ai observat că există mai multe tipuri de jucători. Fiecare are propria strategie, propria viziune şi chiar dacă jucătorii profesionişti oferă sfaturi utile, fiecare le aplică în felul său la masă.

JOACĂ POKER LA CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

În continuarea acestui articol îmi propun să evidenţiez cele mai mari tipologii de jucători cu care te poţi duela la masa de poker. Chiar dacă de-a lungul timpului au fost enumerate multe tipuri de jucători, toţi se încadrează în mare într-una dintre acestea.

 

Jucătoriul Rock

Astfel de jucător se aventurează numai dacă are o mână foarte bună. Aşteaptă o mână de start excelentă, poate una dintre cele mai bune din poker pentru a se implica în pot. Cum mâinile bune vin destul de rar, la fel îl vei vedea şi pe el la masă. Este aşadar uşor de recunoscut şi poate sta ore întregi fără a juca vreo mână, în aşteptarea cărţilor ideale. Odată ce ai identificat un astfel de jucător nu este foarte greu să joci contra lui. Dacă observi că se implică fii sigur că are o mână bună şi este foarte probabil să câştige. Cea mai bună idee este să renunţi dacă devine agresiv şi să nu-i faci cadou banca. Va paria în forţă şi dacă n-ai ceva sigur în mână sau şanse foarte mari să pierzi, nu te aventura.

Rareori se întâmplă să joace la cacealma, însă poate profita de teama pe care o inspiră de obicei la masă pentru a fura blind-urile. Asta e cea mai mică problemă pe care o poţi avea cu el, aşa că lasă-l să “trăiască clipa”.
 

Jucătorul Fish

Este considerat cel mai slab jucător pe care îl poţi întâlni la masa de poker. El n-are de obicei răbdare suficientă şi disciplina necesară unui învingător, aşa că de cele mai multe ori va fi un “loser”. Joacă mai multe mâini decât este necesar, chiar şi atunci când cărţile sunt împotriva sa. Abuzează de “call” şi nu renunţă foarte uşor. Dacă se comportă astfel cu o mână slabă, gândeşte-te ce face dacă are speranţe la o mână bună. Cu siguranţă va merge până pe “river”.

Un astfel de jucător nu este atent la detalii sau la adversari, este concentrat doar pe ce are sau nu în mână. Este mereu previzibil şi nu se adaptează schimbărilor de la masă, mergând mereu pe aceeaşi linie. Nu-l interesează că este previzibil. Este aşadar şi el foarte uşor de recunoscut. Forţează-l să rămână în joc cât mai mult, mizând sume mici şi până la urmă îţi va face singur cadouri. Totuşi, aşteaptă să ai o mână bună. Cu cacealmaua nu rezolvi nimic împotriva lui. Chiar dacă un astfel de jucător câştigă uneori, o face din noroc aşa că nu dispera.

 

Jucătorul Slab-Prudent

Acesta nu este tocmai un jucător slab, însă problema lui este că nu ştie să-şi evalueze şansele din cauza temerilor de a nu pierde. Este obsesiv de prudent şi chiar dacă este conştient că poate forma o mână bună este tentat să renunţe dacă joci agresiv contra lui. Nu ştie cum să reacţioneze în această situaţie şi de obicei este prea speriat pentru a lua cea mai bună decizie. Nu-l identifici la fel de rapid ca pe cei doi de mai sus, însă după ceva timp o să vezi care sunt cei ce renunţă în faţa unui joc agresiv. “Continuation Bet” este indicat împotriva lui. Este uşor de îndepărtat de la masă aşa că fii agresiv.

Dacă te plăteşte la un “raise” sau îl vezi că plusează, poţi fi aproape sigur că are deja o mână foarte bună. Spre deosebire de “Fish” ştie foarte bine să valorifice un astfel de moment.


Jucătorul Maniac

Precizez din prima că acesta este un tip de jucător extrem, care termină jocul învins de cele mai multe ori. Este foarte imprudent şi foarte agresiv, chiar şi cu cele mai slabe mâini din poker. Nu gândeşte pokerul ca un joc de strategie ci se bazează pe curaj. Tactica lui este să pluseze şi să forţeze aproape de fiecare dată. Se simte excelent când adversarii sunt exasperaţi de jocul său lipsit de logică şi-i place să domine masa prin atitudine.

Este poate cel mai greu să joci împotriva lui. Indicat este să faci un joc de aşteptare, să nu te aventurezi până când n-ai o mână bună. Trebuie să-l citeşti pentru a-l determina să facă “bluff” pe mâinile tale “Nuts”. Foarte important este să nu joci la cacealma. Nu poţi învinge un maniac cu propriul său joc, decât dacă te bazezi pe noroc.


Jucătorul Prudent – Agresiv

 

Toată lumea este de acord că acesta este cel mai dificil adversar la o masă de poker. De obicei ţinteşte jucătorii mai slabi, însă nu trebuie subestimat deoarece are capacitatea să învingă pe oricine. Este un jucător selectiv, care nu joacă toate mâinile ci doar pe cele mai bune. Spre deosebire de jucătorul Slab – Prudent, el are curajul să îşi valorifice maxim avantajul. Aşteaptă foarte mult până se aventurează la masă, însă atunci când o face nu-i este frică să pluseze. Este imprevizibil, deoarece cunoaşte toate stilurile de joc şi chiar dacă de fel este prudent, îl vei vedea uneori luând atitudinea unui "maniac". Ţine minte totuşi că agresivitatea lui este calculată şi este posbil să aibă cea mai bună mână de la masă.

Cel mai bine este să-l eviţi, deoarece dintre toţi el este capabil să ia cele mai bune decizii. Să nu-l vezi ca pe un adversar şi concentrează-te pe cei slabi. Mai bine înveţi de la el decât să-i faci cadou banca. Acestea sunt tipologiile principale ale jucătorilor de poker. Ţine minte că cel mai uşor este să profiţi de jucătorii mai slabi şi pentru asta trebuie să fii capabil să identifici în orice moment cu ce tip de adversar te confrunţi la masa de poker.

JOACĂ POKER LA CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

Autor