Jucător de poker online profesionist? Paşi de urmat

2020-01-07 05:50:00 3,5k 0

"Jucător de poker online profesionist", iată un vis pentru mulţi. Cum să devii un grinder reprezintă o întrebare la care mulţi dintre împătimiţii disciplinei au reflectat, fără îndoială. Şi nu o dată. Eu, cel puţin, am cochetat cu ideea la un moment dat, acum mai bine de un deceniu. Există mulţi jucători recreaţionali de valoare care "ciupesc" câştiguri constant în pokerul online şi îşi imaginează că pot trăi doar din asta pentru tot restul vieţii. E posibil ca unii dintre ei să aibă dreptate. Totuşi, consider că e nevoie de câteva întrebări serioase la care să îţi răspunzi cât mai clar posibil înainte să hotărăşti dacă e cazul sau nu să îmbrăţişezi o nouă carieră.

"Sunt aproape decis. Îmi dau demisia şi mă concentrez exclusiv pe hold'em", mi-a spus acum şase luni un prieten, care obişnuieşte să evolueze la camerele de poker online licenţiate în România. Tipul a studiat mult şi se uită când are timp pe twitch la turnee pentru a acumula în continuare. Tocmai avusese un run bun, cu nişte câştiguri frumoase şi, dezamăgit de job, se gândea serios să treacă la următorul nivel în poker.

L-am sfătuit să câtărească atent toate aspectele înainte de a lua o decizie. Dar, hotărârea lui m-a făcut să mă gândesc din nou la ce trebuie să faci în dorinţa de a deveni un jucător de poker online profesionist de succes. Iată mai jos ce consider a fi important.

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată!

 

Studiază în permanenţă

Să acumulezi cunoştinţe reprezintă unul dintre cele mai importante atuuri pe care le poţi avea în tentativa de a deveni un jucător de poker online profesionist de succes. Chiar dacă simţi că eşti "tobă" de teorie, nu renunţa să îţi antrenezi mintea. Orice informaţie suplimentară pe care o dobândeşti e un plus în raport cu adversarii.

În fapt, consider pokerul o disciplină în care tot timpul poţi pune o nouă cărămidă peste ce ai construit deja. Pentru că e o ramură atât de complexă încât nimeni nu poate spune "ştiu tot". Informaţia e putere, iar această sintagmă are o valabilitate mare la masa de joc.

Pe lângă bibliografia de specialitate, sunt o mulţime de articole interesante la care ai acces, gratuit, pe net. Nu în ultimul rând, pe youtube marii jucători îţi oferă sfaturi ţintite pentru momentele speciale de la masa de joc. Îţi vei înţelege mai bine acţiunile şi vei reuşi să citeşti mai fidel mutările celorlalţi.

 

Fii sigur că eşti un câştigător

Înainte de a trece la profesionişti, trebuie să ai garanţia că eşti destul de bun. Pentru că de acolo îţi vei câştiga de acum înainte "pâinea". Trebuie să fii convins de profitabilitea noii cariere pe care o îmbrăţişezi.

Mulţi obţin un rezultat bun la un turneu şi fac imediat legătura între suma câştigată şi salariul lor. E foarte posibil să iei într-o competiţie, cu un run bun, 5-6 salarii sau chiar mai mult; dar asta nu înseamnă că pe termen lung vei avea succes. Trebuie să analizezi cât ai investit şi ce profit ai făcut pe o perioadă lungă. Abia atunci, dacă balanţa e pozitivă, înseamnă că poţi face bani din poker.

Altfel, riscul asumat e unul prea mare, iar presiunea pe care o vei simţi în scurt timp îţi poate afecta evoluţiile.

 

Fii realist în obiectivele propuse

Odată ce ai trecut de etapa precedentă şi ai ajuns la concluzia că eşti pe plus din punct de vedere al raportului investiţii-recompense, fixează-ţi următorul ţel. Calculează la câte turnee/mese cash trebuie să participi astfel încât media câştigurilor anterioare (înainte de a te dedica 100% pokerului) să se traducă în valoarea salariului pe care îl aveai la fostul loc de muncă.

Aici apare o mare capcană. Când eşti angajat, eşti obişnuit ca o dată/de două ori pe lună să îţi fie viraţi de la departamentul financiar banii. La poker, poţi trece printr-o perioadă nefastă, în care să nu aduni foarte mult. Ai nevoie, ca atare, de un bankroll puternic care să te susţină.

Dar, mai important, e nevoie să vezi cât de mult trebuie să aloci pentru a juca poker online. La un job, stăteai în medie 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. E posibil să verifici câştigurile medii din poker şi să constaţi că, la nivelul meselor cash la care evoluai înainte, spre exemplu, e nevoie acum să stai 60 de ore pentru a acumula aceeaşi sumă de bani. Totul ţine de optimizarea relaţiei risc vs beneficii.

JOACĂ LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

Testează dacă poţi să devii un jucător de poker online profesionist

Să ne imaginăm că ai analizat detaliat punctele anterioare şi ai ajuns la concluzia că e indicat să treci la statutul de jucător de poker online profesionist.

Sfatul meu e să nu renunţi încă la jobul avut. Ia-ţi un concediu sau chiar un medical şi testează timp de una-două săptămâni viitoarul tău loc de muncă.

Eşti capabil să fii disciplinat pe termen lung la masa de joc? Poţi respecta un orar în care funcţionezi optim? Eşti în stare să îţi păstrezi concentrarea la nivel maxim o perioadă îndelungată? Ţi se potriveşte noul stil de viaţă? Iată câteva întrebări esenţiale la care poţi să îţi răspunzi doar în măsura în care experimentezi acele lucruri. Până în acest moment erai un jucător recreaţional, cu venituri şi din terţe părţi. Acum, vrei să te transformi într-un grinder. Iar acest lucru îţi schimbă total orarul de funcţionare şi viaţa. Fii sigur că ţi se potriveşte mănuşă noua direcţie înainte de a da cu piciorul la fosta carieră.

În concluzie trecerea de la pasionat de poker la un jucător de poker online profesionist este o misiune extrem de complexă, care necesită foarte multă analiză. Abia după ce ai răspuns la toate întrebările legate de joc, aspect financiar şi rutina programului, poţi să ai o imagine de ansamblu asupra deciziei corecte.

TE-AI GÂNDIT VREODATĂ CUM SĂ DEVII UN JUCĂTOR DE POKER ONLINE PROFESIONIST? CE ASPECTE AI LUAT ÎN CONSIDERARE?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult