Cum să joci un set împotriva mai multor adversari

2020-01-08 05:50:00 1,5k 0

Întotdeauna când ai o pereche mică sau medie în mână, scopul implicării tale în pot vizează "lovirea" unui set pe flop. Astfel, ai ocazia să câştigi o mulţime de fise, poate chiar să te dublezi. Tendinţa generală, odată setul completat, este să fie mascată puterea mâinii. Altfel spus, să apelezi la un slow play, pentru a îi întinde adversarului o capcană. Ce faci, însă, în situaţiile în care în pot sunt mai mulţi adversari? La o astfel de variantă ne vom raporta în prezentul articol, urmând a cântări atent care sunt hotărârile care trebuie luate. 

Joacă acum la cea mai bună cameră de poker din lume!

Structura boardului

Evident, foarte multe depind de structura boardului, de imaginea şi range-ul adversarului. Să ne imaginăm un exemplu: eşti în big blind şi deţii 7 treflă - 7 cupă. După un raise făcut de cel din UTG (2,5XBB, înainte de apariţia board-ului), trei jucători în faţa ta s-au implicat în pot. Decizia pe care o ai de luat e uşoară: nu ai poziţie şi deţii o carte speculativă. În consecinţă, call-ul vine de la sine, nu e un moment prielnic să faci un three bet, mai ales că agresorul iniţial e situat în early position şi, foarte probabil, are o mână puternică.

Să ne imaginăm un caz favorabil. Dealerul coboară primele trei cărţi comune: 2 pică - 7 romb - J treflă. Eşti primul la vorbă, iar varianta cea mai bună e fără îndoială "check-ul". Chiar dacă sunt alţi trei adversari în pot, un asemenea board e cât se poate de prietenos pentru tine. Drept urmare, ai tot interesul să îi laşi pe ceilalţi să preia iniţiativa sau chiar să le permiţi să vadă o altă carte, gratuit. Eşti marele favorit al potului, e aproape imposibil în acest moment să se schimbe raportul de forţe. În concluzie, decizia corectă e să apelezi la un slow play şi să îţi "adulmeci" prada".

Exemplul de mai sus a reprezentat, însă, un caz extrem de fericit pentru cel care deţine perechea din mână. De cele mai multe ori, boardul nu va fi atât de "dry", iar un slow play din partea ta se poate dovedi extrem de periculos şi neproductiv pe termen lung.  

În general, când setul ţi se completează, ai de-a face cu un action flop. Cum procedezi în astfel de cazuri? Să ne raportăm la un alt exemplu: eşti în button, la o masă de 9 jucători, iar adversarul din UTG deschide. Valoarea raise-ului e aceeaşi ca mai sus, 2,5xBB. Alţi doi jucători până la tine plătesc, şi, deşi ai poziţie, consideri că un re-raise nu se impune. Trebuie spus că de această dată ai în mână 10 treflă - 10 romb. 

Flopul coborât este 8 romb - 7 cupă - 10 pică. Jucătorul din UTG bate în masă (check), dar primul dintre oponenţii din middle position măreşte: dă un raise care valorează aproximativ 75% din pot. Este plătit de cel din cutoff, iar acţiunea ajunge la tine. Ce faci în cazul acesta?

Fără slow play pe un action board

Trebuie spus din capul locului, la o analiză a mâinii, că am fi putut cu perechea de decari să facem un re-raise pre-flop. Asta pentru că avem poziţie, iar valoarea de showdown a mâinii noastre nu este una foarte mare. Ca atare, am fi dorit, poate, în unele cazuri, să subţiem field-ul. 

Cu toate acestea, având în vedere faptul că primul jucător din UTG a fost cel care a mărit, la fel de corect e şi call-ul, mai ales dacă stack-urile sunt mari. Acesta poate fi un moment prielnic să joci perechea de decari ca şi cum ar fi o mână speculativă.

Odată ce am flopat setul maxim, primul impuls al multor jucători este să încetinească să-și joace mâna. Asta din dorinţa maximizări valorii luate din pot cu această combinaţie excelentă, set de decari. Cu toate acestea, să joci lent aici este departe de a fi cea mai bună mişcare. Dacă ne gândim la slow play, sunt câțiva factori pe care trebuie să îi luăm în considerare, iar ei ne vor arăta clar că agresivitatea e cheia.

În primul rând, trebuie să te raportezi mereu la câți jucători au văzut flopul. Cu cât mai mulți opozanţi implicaţi, cu atât mai cert este faptul că altcineva a prins ceva, pe un asemenea board. Şi, dacă un oponent are o mână bună, cu siguranţă că avem nevoie să construim un pot acum, pe flop; pentru a maximiza șansele noastre de a obține întregul stack al unui oponent.

Un al doilea aspect pe care trebuie să îl iei în calcul în exemplul nostru are în vedere structura boardului. Dacă în cazul anterior, când prinsesei setul de şeptari, lucrurile păreau safe pentru tine, acum paradigma s-a schimbat. Flopul este coordonat şi, cu trei adversari în faţă, cu siguranţă că cineva poate să pândească o combinaţie care să îi transforme mâna în "nuts". 

Reține faptul că un action flop nu înseamnă doar că cineva foarte probabil a lovit ceva; dar, mai important, poate să îşi completeze o mână monstru pe una dintre următoarele străzi. Astfel, dacă tu alegi un slow play într-o astfel de situaţie, s-ar putea să îi permiţi unui opozant să prindă o mână premium. Pe care, dacă ai fi fost extrem de agresiv, nu ar fi avut cum să o completeze, pentru că ar fi foldat. Pot odds nu ar fi fost de partea lui, astfel că varianta call la raise-ul tău ar fi reprezentat  un gambling, un risc care nu se transformă în recompensă pe termen lung. Gândeşte-te doar la orice 6, 9 sau J care ar putea veni pe turn. Sunt 12 cărţi, adică mai mult de 25% din ce a rămase n pachet. O asemenea "scare card" ar omorî acţiunea, cel puţin în ceea ce te priveşte. Pentru că, cel mai probabil, vei avea nevoie de o carte dublată pe river pentru a mai câştiga.

În concluzie, acesta este un loc teribil pentru a încetini jocul pe flop; fii agresiv şi caută să arunci orice draw de chintă, pentru a rămâne împotriva unor cărţi pe care le vei domina independent de ce apare pe următoarele două străzi

Joacă acum la cea mai bună cameră de poker din lume!