Cum să joci împotriva adversarilor agresivi de mare valoare la masa de poker

2020-01-09 10:50:00 1,7k 0

Agresivitatea este cheia în poker când vorbim de jucătorii de o anumită valoare. Dacă la nivelele mai mici acest lucru nu este atât de important, pe măsură ce avansezi şi întâlneşti jucători de calibru, înţelegi cum poate face un astfel de stil diferenţa, de cele mai multe ori. Întrebarea legitimă care se pune în aceste situaţii este următoarea: cum poţi învinge un adversar agresiv, de un nivel bun sau foarte bun?

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!

Jucătorii la început de drum, care învaţă ABC-ul pokerului, ştiu foarte bine să nu alerge după cărţi miraculoase, pentru că, pe termen lung, vor suferi lovituri puternice în buget. Ca atare, reţeta pentru a evolua la acel nivel e să faci foldurile corecte în momentele în care opozantul mizează sume importante, chiar dacă îl suspectezi de bluff. Această strategie - de a folda şi a aştepta cărţile cu adevărat bune - reprezintă soluţia corectă, însă doar până la un anumit nivel. Asta pentru că adversarii nu sunt suficient de agresivi şi comit o serie de alte erori care pot fi fructificate cu răbdare.


Schimbare de paradigmă

Odată ce ai evoluat şi ai decis că bankroll managementul îţi permite să joci pentru sume mai mari, o să înţelegi foarte repede că lucrurile stau total diferit. Tactica evocată anterior nu mai funcţionează aşa cum erai obişnuit, opozanţii fiind mult mai agresivi şi evoluând fără mari greşeli. Ca atare, aşteptarea ta se va dovedi foarte curând extrem de costisitoare, vei simţi relativ repede că trebuie să îţi ajustezi jocul de aşa natură astfel încât să răspunzi cu "arme" pe măsură.

Cei mai mulţi dintre jucători - înţelegând că strategia folosită înainte, împotriva oponenţilor mai slabi, nu mai dă randament de la un anumit nivel în sus - sunt tentaţi să facă următoarea modificare în evoluţia lor: răspund la "foc" cu "foc" şi devin hyper-agresivi la rândul lor. O soluţie greşită, pentru că nu vei reuşi să ai niciodată un edge în raport cu cel din faţa ta. Va fi doar un joc haotic, care nu are cum să îţi garanteze succesul pe teremen lung, aşa cum mai mult ca sigur îţi doreşti. În plus, dacă îţi schimbi jocul de o asemenea manieră, fără îndoială va exista un terţ care, asistând pasiv la lupta voastră, va intra în pot la un moment dat cu o mână "monstru" şi va ieşi în avantaj (în potul respectiv, nu per total; am explicat anterior că este mult prea costisitor pentru un individ să aştepte doar astfel de mâini atunci când concurenţa este de un anumit nivel).


Puţinele momente când pasivitatea ajută

Cheia pentru a face faţă jucătorilor agresivi buni este, în schimb, pasivitatea. A nu se înţelege că trebuie să îţi transformi fundamental jocul, din contră: în raport cu majoritatea concurenţilor trebuie să afişezi un stil de joc agresiv. Pasivitatea de care vorbim o aplici doar împotriva adversarilor foarte buni şi extrem de agresivi.

O să constaţi destul de repede că o abordare de genul acesta are efecte nebănuite, consecinţele sunt la 180 de grade faţă de ceea ce te-ai aştepta în mod normal. Această pasivitate devine pentru adversarul agresiv din faţa ta un adevărat bumerang.

Cel mai mare coşmar al unui jucător agresiv e să joace împotriva unui adversar care e tight pre-flop şi care apoi să mărgineşte la flat call-uri pe board. Opozantul nu va avea informaţii despre mâna ta niciodată, va şti doar că ai mers cu un range de cărţi redus la drum şi, ca atare, există posibilitatea să ţi se fi completat ceva puternic dacă o carte mare a fost coborâtă între cărţile comune. Chiar şi aşa, stilul său îl va împinge să facă beturi, folosindu-se de fiecare "scare card" la maximum pentru a te arunca din pot.

Evident, de destule ori va avea mâna mai bună şi te va învinge, în condiţiile în care tu rămâi pasiv pe toate străzile, dar de mai multe ori vei avea un raport excelent risc vs recompensă: adversarul nu va putea să te împingă prea departe de foarte multe ori, pentru că înţelege că este în pericol să îşi piardă tot stack-ul. Rezumându-te doar la a plăti (call) atunci când consideri că pot odds sunt în favoarea ta este secretul învingerii jucătorilor buni şi agresivi. Îi vei scoate din zona de confort, îi vei obliga să ghicească mâna ta, neoferindu-le informaţii suplimentare. Altfel spus, îi vei ţine în beznă şi de neaşteptat de multe ori o să te bucuri de poturi câştigate fără mâini premium, folosind agresivitatea lor ca o armă cu două tăişuri.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!