Cum să te folosești de un scare card pentru a fura potul în no limit hold'em

2020-03-19 10:26:00 1,6k 0

"Scare card" reprezintă cartea de care ţi-e frică într-un pot în care, până la apariţia ei, consideri că erai în faţă. Odată cu întoarcerea de către dealer a acestei cărţi, sunt şanse mari ca adversarul să îşi fi completat mâna, astfel că îţi e teamă să mai continui beturile sau să plăteşti un raise al opozantului, considerând că eşti în spate. Despre scare card-ul în poker am vorbit pe largi aici, acum e momentul să vedem exact cum poate funcționa în favoarea ta apariția pe board a unei astfel de cărți. Vom fi ghidați în demersul nostru de celebrul jucător și teoretician Nathan Williams. Cunoscut pe platformele online după nickul "BlackRain79", omul nostru cunoaște ca nimeni altul secretele pokerului online, care sunt tendințele și ce mecanisme se află în spatele deciziilor jucătorilor de la mesele cash și din turneele online.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Ca adolescent în anii 2000, Nathan "Blackrain79" Williams a descoperit no limit hold'em-ul așa cum mulți alții au făcut-o: fără multe direcții de urmat. A fost însă vrăjit imediat de complexitatea jocului și de numeroasele aspecte pe care trebuie să le iei în calcul înainte de orice decizie. A început să studieze disciplina, înțelegând că e nevoie de baze temeinice înainte de a se așeza la mese, chiar și la nivelurile mai mici. S-a transformat în scurt timp într-un grinder, care reușea să își asigure un venit constant jucând la microstakes. Ulterior a publicat mai multe cărți, cea mai de succes fiind "In The Microstakes Playbook: Simple Poker Strategies for Massive Success". În prezent, pe lângă munca sa atât de importantă în teoretizarea aspectelor esențiale din pokerul online, Nathan e considerat și cel mai bun jucător din lume la microstakes. Să îi dăm cuvântul și să vedem cum vede un adevărat expert folosirea scare cardului în cel mai fericit chip. Autor de texte pentru pokernews.com, Nathan vorbește într-un video postat pe canalul său de pe youtube despre ceea ce ne interesează pe noi.

Folosește-te eficient de scare card

Ceea ce am observat - atât ca participant la joc, cât și în timpul coaching-ului acordat jucătorilor care evoluează la micro mize - este că mulți oameni nu folosesc eficient un scare card. Este o problemă uriașă, pentru că această variantă este una dintre cele mai ușoare căi de a vă îmbunătăți profiturile la masa de poker.

Cei mai buni jucători de poker nu primesc în mod magic mai multe mâini bune decât oricine altcineva. Nu, ceea ce îi separă pe învingători de învinși este legat de următorul aspect: primii iau mai multe poturi atunci când nimeni nu are nimic foarte bun. Acest lucru descrie majoritatea situațiilor din poker, apropo.

Folosirea unei scare card în avantajul tău, la limitele inferioare, în special, este una dintre cele mai ușoare modalități de a începe să câștigi mai multe poturi, fără a merge la showdown.

Analiza situației

Hai să vedem o mână care prezintă un exemplu excelent de carte "scare card", venită pe turn, pe care jucătorul cu inițiativă ar trebui să o folosească pentru a face un bet.

În această mână, ridicăm cu un suited one-gapper - 5-7 de romb - din cutoff, într-un joc de cash cu cinci jucători aflați la masă. Aceasta este o mână perfectă cu care să încerci să furi blind-urile. Cel puțin pentru mine personal. Este totuși o deschidere loose, deci, dacă ești nou în poker sau nu ești încrezător în abilitățile tale post-flop, atunci este bine să foldezi de cele mai multe ori această carte.

De această dată, încercarea de steal nu ține și suntem plătiți de unul din jucătorul din blinduri. Totuși, ne conectăm bine cu flopul: 3 romb - Q treflă - 4 cupă. Avem un insight de chintă și un runner-runner de culoare. Este, de asemenea, un flop dry cu un queen-high inofensiv. Deci ar trebui sa fie un continuation bet standard, după ce adversarul va fi bătut check.

Să presupunem că oponentul plătește și la C-betul nostru, iar pe turn apare un As de romb. Am prins o carte absolut perfectă pentru a continua să "tragem". Nu numai că acesta ne oferă o mulțime de outsuri suplimentare pentru culoare, dar asul este o carte foarte înfricoșătoare pentru atât de multe mâini de mijloc, pe care celălalt le poate avea.

Imaginați-vă cât de greu va fi ca adversarul nostru să ne mai plătească având oricare din combinațiile următoare: J-J, 10-10, 9-9, 8-8, 7-7, 6-6, 5-5, 4-X, 3-X. Chiar și o mână Q-X ar trebui să găsească greu callul, având în vedere cât de multă agresivitate am arătat până acum. Deci, este o greșeală enormă să nu mai continuați să pariați pe turn. Un semi-bluff pe turn din partea voastră, odată cu apariția unei scare card nu doar că e cea mai bună variantă, însă e și unica. Dacă vrei să faci bani din poker, evident.

Dacă doriți să începeți să vă îmbunătățiți rezultatele la limitele inferioare, este foarte important să deveniți conștienți de astfel de oportunități și să continuați să pariați. Pur și simplu nu puteți să stați în așteptare de nuts toată ziua înainte de a vă manifesta agresivitatea. Așa nu veți reuși să faceți un profit pe termen lung, pur și simplu nu veți primi destule mâini bune.

Trebuie să vă asigurați că folosiți scare cardsurile în avantajul dumneavoastră. Și atunci când beneficiați de outsuri suplimentare, așa cum am făcut-o în această mână, atunci într-adevăr devine o situație ideală pentru a menține presiunea.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi