Șapte povești și statistici incredibile din pokerul online și offline!

2020-03-18 12:10:00 5,0k 0

poker.jpg

În acest articol voi prezenta șapte povești și statistici interesante atât despre pokerul online cât și despre cel offline, unele din aceste povești având o vechime de peste un secol! Cu siguranță vei afla lucruri noi și interesante pe care nu le știai până acum.

JOACĂ POKER LA CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!
 

Președinții Statelor Unite ale Americii sunt mari iubitori ai jocului de poker

Cu siguranță oricine a auzit de Richard Nixon. Acesta a fost al 37-lea președinte al Statelor Unite ale Americii (1969-1974) și singurul care a demisionat înainte de expirarea mandatului. Puțini știu însă că acesta era un mare pasionat al jocului de poker. În timpul celui de-al doilea război mondial, în timp ce era locotenent la U.S Pacific Navy, Nixon a câștigat sume importante de bani la five-card draw poker, el folosindu-se de acești bani pentru a finanța prima sa candidatură la preșidenție. De fapt și actualul președinte Barack Obama a fost întrebat de un reporter despre abilitățile sale ascunse, iar acesta a recunoscut că este foarte bun la masa de poker.

 

Jucătorul care a pierdut 20 de milioane de dolari la pokerul online

Se spune că sunt jucători de poker care se descurcă foarte bine la poker online, dar care au rezultate slabe la poker offline, iar această regulă funcționează și invers. Gus Hansen este exemplul perfect, el putând fi considerat cel mai prost jucător de poker pe internet din istorie, dar și unul din cei mai buni jucători de poker la mese reale. Pe cât ar părea de ciudat, pe atât este de adevărat.

Gus a câștigat peste 10.000.000$ din diferite turnee offline, dar culmea este că a pierdut de două ori mai mulți bani pe internet! Numai în 2014 acesta a pierdut 4.66 milioane de dolari la poker online, din care un milion au fost pierduți pe durata unei singure săptămâni. Este neclar de ce acest jucător nu s-a axat doar pe poker la mese reale, dar ce se știe cu siguranță este că de doi ani nu prea s-a mai auzit de el. Pe locul secund într-un top al piederilor all-time la camere de poker online este o persoană necunoscută cu nick-ul “noataima” care a pierdut 7 milioane de dolari în intervalul 2006-2008.

gus-hansen.jpg

 

Știai că Danien Negreanu este cel mai profitabil jucător de poker all-time?

Oricine a auzit de Daniel Negreanu. Acesta este un jucător foarte bun de poker prezent pe la majoritatea turneelor importante din Europa și America. El este român, dar locuiește în Canada, motiv pentru care are și cetățenie canadiană. Ceea ce puțini știu este faptul că Daniel Negreanu este cel mai profitabil jucător de poker al tuturor timpurilor. La momentul scrierii acestui articol, Negreanu câștigase peste 32 de milioane de dolari. Următorii patru din top sunt toți americani, top5 arătând cam așa:

  1. Daniel Negreanu - 32,412,487$

  2. Antonio Esfandiari - 26,730,570$
  3. Erik Seidel - 26,683,817$
  4. Daniel Colman -25,239,801$
  5. Phil Ivey - 23,856,035$

PariuriX.com îți arată tot ce trebuie să știi despre PokerStars, cea mai importantă cameră de poker online din lume!

 

Cel care a orchestrat unul din cele mai mari blaturi din sport a fost omorât la masa de poker

În 1919 a avut loc cel mai mare scandal legat de pariuri sportive din istoria baseball-ului, mai mulți jucători de la Chicago White Sox acceptând să piardă intenționat finala World Series cu Cincinnati Reds. Aceștia aveau salarii destul de mici, astfel încât propunerea de a renunța la trofeu în schimbul unei sume consistente de bani li s-a părut o idee destul de bună. Ulterior, opt jucători de la White Sox au fost excluși pe viață din baseball. Dar ce legătură are asta cu pokerul?

Se pare că Arnold Rothstein, un parior american foarte cunoscut la acea vreme, a fost cel care a aranjat acest blat. El era un împătimit al jocului de poker, dar nu prea își plătea toate datoriile, iar acest lucru i-a fost până la urmă fatal. Arnold a fost omorât în camera unui hotel din New York în timpul unui joc de poker după ce a refuzat să plătească o sumă importantă de bani pe care o pierduse la masa de poker.

 

Chris Moneymaker – unul din cei mai surprinzători câștigători la masa de poker

În 2003, Chris era o persoană obișnuită; avea 27 de ani și lucra ca contabil. Acesta nu jucase până în acel moment niciodată la un turneu live de poker, dar a reușit să se califice la ”World Series of Poker No Limit Hold'em Championship” prin intermediul unui turneu de poker online la care a plătit o taxă de înregistrare de doar 40$. Aceasta era deja o performanță mare, dar nici nu se compară cu ce a urmat.

Chris a reușit marea surpriză de a câștiga turneul, punând astfel mâna pe un premiu incredibil de 2,5 milioane de dolari. Mâna finală care l-a transformat într-unul dintre cei mai surprinzători câștigători ai tuturor timpurilor a fost un full house format din cinciari și pătrari, în timp ce Sam Farha, adversarul său de la heads-up, a avut doar o pereche. Acesta a câștigat la rândul său 1,3 milioane de dolari, sumă cu care cu siguranță a fost mai mult decât mulțumit. Și încă un lucru interesant; probabil te gândești că Chris Moneymaker este un alias, dar de fapt acesta este numele lui real.

Taxe uriaşe la stat: cât va câştiga net fiecare dintre jucătorii de la masa finală WSOP Main Event. Unul singur nu plăteşte impozit

chris-moneymaker.JPG

 

Cea mai lungă partidă de poker a durat cinci luni!

Una dintre cele mai spectaculoase confruntări din istoria pokerului a fost cea din 1949 dintre Johnny Moss și Nick "The Greek" Dandolos. Jocul a avut loc la ”Binion's Horseshoe Casino” din Las Vegas și a durat nu mai puțin de cinci luni! Este adevărat că cei doi au luat zilnic pauze pentru a dormi, dar simplul fapt că timp de cinci luni doar au dormit și au jucat poker 1vs1 pare ireal. În final Moss este cel care a avut câștig de cauză, acesta câștigând aproximativ 4 milioane de dolari de pe urma adversarului său.

Acel joc este considerat a fi predecesorul la ”World Series of Poker” (WSOP), care a început în mod oficial în 1970. De fapt Johnny Moss a fost și primul jucător din istorie care a câștigat WSOP de trei ori la rând, Stu Ungar fiind singurul alt jucător care a mai reușit această performanță.

 

Mâna omului mort

Este o mână faimoasă în poker cunoscută sub numele de ”Dead Man's Hand”, ea fiind formată din două perechi: doi ași de inimă neagră și doi optari de inimă neagră. Dar de unde acest nume? Nu este vorba de vreo combinație nebună de cărți dacă la asta te gândești. Cu mult timp în urmă, pe 2 august 1876, în Deadwood, Dakota de Sud, un cowboy pe numele său Wild Bill Hickok a fost împușcat de către Jack McCall, după ce Jack a crezut că adversarul său trișează. Mâna care i-a adus sfârșitul lui Wild Bill a fost chiar cea precizată mai sus, iar de aici vine și numele său. Alte nume faimoase date unor mâini de poker sunt:

  • American Airlines – nume dată unei perechi de ași din cauza acronimului AA
  • Motown – o mână formată din două perechi: JJ și 55, deoarece sună un pic ca ”Jackson Five”
  • Dolly Parton – un 9 și un 5, este o referință către filmul și melodia ”Nine to five”

Dacă cunoști și tu vreo poveste sau vreo statistică interesantă despre jocul de poker, indiferent că este vorba de poker offline sau poker online, atunci nu ezita s-o spui și celorlalți. Poți da un reply la acest articol cu povestea ştiută de tine. Și că tot veni vorba, CLICK AICI pentru 20 de statistici folositoare despre jocul de poker Texas Hold’em pe care s-ar putea să nu le știi.

JOACĂ POKER LA CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi