Retragerea all-in, funcția atât de utilă oferită de PokerStars la mesele cash

2020-03-19 12:16:00 2,3k 0

PokerStars a introdus la mesele de tip cash retragerea all-in. Prn aceasta, un jucător va primi înapoi valoarea mâinii lui, fără a trebui să mai joace până la final.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

Fără excepție, orice jucător va ajunge la un moment dat să își pună la bătaie toate fisele aflate în față. Când ești all-in, nu mai ai vreo posibilitate de a influența mâna, însă PokerStars vine cu o funcție care te poate salva de multe ori. Concret, atunci când mai sunt cărţi comune de primit, ai oportunitatea să activezi retragerea all-in. Aceasta reprezintă o opţiune de a colecta valoarea mâinii tale fără a trebui să joci mâna până la final și e foarte utilă în cazul unui bad beat.

Cum funcţionează retragerea all-in

Atunci când apare o situaţie all-in într-un joc cash şi mâinile jucătorilor sunt dezvăluite (înainte de river şi fără nicio acţiune în aşteptare), PokerStars calculează probabilitatea fiecărei mâini de a câştiga potul. Se atribuie astfel o valoare de retragere fiecărei mâini, în funcţie de acele probabilităţi.

Jucătorilor participanţi la pot - și care sunt all-in - li se va prezenta opţiunea de a retrage mâna lor şi a primi suma retrasă, fără vreun risc. Dacă refuză, vor continua să dispute întregul pot (şi orice poturi secundare în care participă), ca de obicei.

După ce un jucător decide să retragă, nu va mai fi eligibil să se lupte pentru o porţiune din pot. El va primi imediat suma oferită, care va fi adăugată stack-ului său. Jucătorii care refuză opţiunea de retragere vor avea în continuare nevoie de cea mai bună mână la showdown pentru a câştiga potul, chiar dacă toţi oponenţii lor şi-au retras mâinile.

Calcularea sumei pentru retragerea all-in

Valoarea de retragere oferită se calculează conform formulei: Valoare mână = (mărime pot - rake) x probabilitatea de câştig.

PokerStars aplică un comision de retragere de 1% la valoarea mâinii tale (nu a întregului pot), dedus înainte de a oferi suma de retragere.

Poţi opta să nu utilizezi funcţia Retragere all-in în întregime prin intermediul meniului 'Setări'.

Exemplu

Joc: 0,5/1 No Limit Hold’em

Pot: 100 (rake 2,5)

Pre-flop, Jucătorul 1 are o pereche de Aşi şi o probabilitate de câştig de 81,95%, în timp ce Jucătorul 2 are o pereche de Popi şi o probabilitate de câştig de 18,05%.

  • Valoarea de retragere a Jucătorului 1 va fi: (100 - 2,5) x 81,95% x 99% = 79,10
  • Valoarea de retragere a Jucătorului 2 va fi: (100 - 2,5) x 18,05% x 99% = 17,42

Jocuri eligibile pentru retragerea all-in

Opţiunea de retragere all-in este oferită în No Limit Hold’em, Pot Limit Omaha şi 6+ No Limit Hold’em (acolo unde este disponibil), la mese de joc cash pe bani reali şi virtuali. Retragerea all-in este disponibilă la mese de la $0,01/$0,02 - până la $10/$20.

Retragerea all-in nu este disponibilă atunci când valoarea de retragere este mai mică de $0,01/€0,01. 

Retragere all-in, concluzii

  • Atunci când îţi retragi mâna, nu mai poţi câştiga nicio parte din pot. Dacă mâna ta se încheie prin câştig la showdown, potul va fi înlăturat de la masă.
  • Dacă oponentul îşi retrage mâna sa, va trebui în continuare să ai cea mai bună mână la showdown pentru a câştiga potul.
  • Retragerea all-in nu este disponibilă până la momentul în care sunt dezvăluite cărţile jucătorului. Aşadar, dacă doar un singur jucător este all-in, nu îi va fi oferită opţiunea de retragere până când orice acţiune secundară este finalizată şi cărţile dezvăluite.
  • Dacă toţi cei din mână retrag, orice cărţi comune rămase vor fi împărţite în continuare.
  • Alegerea de retragere îţi aparţine întotdeauna, iar tu trebuie să apeşi butonul pentru a confirma o decizie de retragere. Dacă depăşeşti timpul înainte de a lua decizia de retragere, poziţia implicită este de a refuza oferta de retragere şi de a juca mâna în mod normal.

De ce să alegi PokerStars

Vorbim de camera de poker cu cei mai mulți jucători, astfel că aceasta își permite ca, în afară de Texas Hold’em și Omaha, să ofere și alte tipuri de poker mai de nișă precum 5-card draw, HORSE, Triple Stud, 8 Game, Razz, 7 card stud și multe altele. Sigur, și alte camere de poker pot oferi astfel de variante, doar că foarte puțini jucători vor intra în concurs. La PokerStars vei găsi adversari la orice tip de joc, indiferent de oră.

Tipuri de jocuri oferite de PokerStars

Poți participa la jocuri cash și mese sit&go pe toate mizele posibile, de la cele foarte mici până la High Stakes. Găsești și jocuri precum Zoom sau Beat the Clock, dar și evenimente precum MicroMillions Marathon sau celebrul Sunday Million.

Turnee disponibile

În ceea ce privește turneele, PokerStars n-are concurență în condițiile în care poți participa la turnee precum Sunday Million, care este de altfel și cel mai faimos turneu online de poker din lume. Acesta are un fond garantat de premii de un milion de dolari, dar ia totuși în considerare faptul că la astfel de turnee se înscriu foarte mulți jucători, iar durata este foarte mare.

În zile de duminică găsim și alte turnee atractive precum Sunday Storm, Sunday PLO, Sunday Supersonic și multe altele, dar nici în celelalte zile ale săptămânii oferta nu este modestă.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi