Doar așa poți deveni un jucător de poker care face bani. Rețeta succesului

2020-03-19 10:22:00 2,0k 0

Jason Koon, unul dintre cei mai în formă jucători de poker din lume, ne dezvăluie rețeta succesului. Americanul consideră că viața extrem de liniștită și echilibrul care îi guvernează fiecare aspect al momentelor când e departe de masa de poker au mers mână în mână pentru a-i oferi recompensele la care alții doar visează, în turnee.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Cum să faci tranziția de la statutul de jucător de poker amator, care evoluează la camerele de poker online licențiate în România, la cel de profesionist, care reușește să ducă o viață lipsită de griji, făcând ceea ce îi place mai mult? Iată o întrebare la care cu siguranță mulți dintre noi s-au gândit și la care vine să ne dea un răspuns Jason Koon, al doilea cel mai de succes jucător din lume în acest moment.

Parcurs incredibil

În vârstă de 32 de ani, originarul din Virginia a luat prin surprindere comunitatea de poker de peste ocean în ultimul an. În ceva mai mult de 12 luni, Koon a reușit să câștige peste 11 milioane de dolari. Cu precădere anul 2018 a fost unul fantastic pentru el. Jason a câștigat din ianuarie până acum 9,7 milioane de dolari, o sumă fabuloasă.

Dacă nu ar fi existat Justin Bonomo, care a strâns anul acesta 25 de milioane de dolari, Koon ar fi lider detașat în topul câștigurilor. Cum Bonomo s-a dovedit a fi în ultimele luni un adevărat monstru - s-a impus în cele mai mari competiții, trecând pe primul loc în topul câștigurilor all-time, depășindu-l pe Negreanu, cu peste 42 de milioane de dolari -, rezultatele lui Koon sunt cu atât mai impresionante. 

Koon a câștigat pe toate meridianele, independent de mizele la care a evoluat. S-a impus chiar și la cel mai mare turneu din istoria Muntenegrului (în cadrul Triton Poker Super High Roller Series), de unde a plecat cu un premiu de 3,5 milioane de dolari.

Există o rețetă a succesului? Omul nostru crede că da, așa cum a dezvăluit într-un interviu pentru Poker News, într-o pauză la $1,000,000 No-Limit Hold'em - The Big One for One Drop. Competiția de săptămâna trecută a fost câștigată tot de Bonomo, care s-a ales cu un cec de 10 milioane de dolari, dar și Koon a fost printre protagoniști. Iată gândurile sale, așa cum au fost prezentate în interviul realizat de Sasha Salinger.

De vorbă cu un jucător "on fire"

Joci High Roller-uri de mulți ani, dar în ultimul an ai avut niște rezultate fantastice. Ce s-a întâmplat, cum a venit declickul, ți-ai schimbat jocul?

Sunt multe lucruri care au conlucrat. Am ajuns aici datorită unui complex de factori. În primul rând, relația în care sunt. Mă simt foarte confortabil în ea și simt că iubita mea mă ajută să fiu mereu în forma mentală potrivită. În al doilea rând, am o adevărată echipă în spate. E vorba despre prietenii mei, care îmi sunt mereu alături. Jucăm împreună, lucrăm împreună și studiem din greu. Să ai multiple viziuni asupra unei probleme specifice din poker e mult mai eficient. Analizezi situația din mai multe puncte de vedere și așa ajungi la răspunsul corect. Lucrurile s-au aliniat cum trebuie pentru mai mulți dintre noi și e plăcut să vezi că rezultatele îți recompensează munca depusă.

Cine sunt băieții despre care tocmai mi-ai spus, cu care discuți despre poker?

Sunt prietenii mei. Cu câțiva dintre ei lucrez deja de 7 ani. Adică ne sfătuim, analizăm lucrurile din perspective diferite. Sunt băieți cu minți briliante, toți sunt interesați să vadă care e cel mai bun play, cea mai bună soluție la o situație care se ivește în poker. 

Cât de multe mâini analizați din pokerul live și câte din pokerul online? Care este raportul?

Cei mai mulți dintre noi nu mai jucăm atât de mult poker online precum o făceam în trecut. Acțiunea importantă și cei mai mulți bani sunt în pokerul live. Ca atare, analizăm cu predilecție mâini din marile turnee. Dar și de la mesele de tip cash. Ne interesează cum acționează cei mai buni jucători și dacă au evoluat corect în situații date.

E vreun jucător cunoscut în echipa ta?

Da, este și cineva pe care îl știți cu siguranță, dar nu vreau să îl deconspir. Din punctul meu de vedere, nu am nicio problemă să îi numesc, dar trebuie să fie și ei de acord. Cu siguranță că vi-i voi spune, dacă am acceptul lor, dacă îmi transmit că e în regulă să le dezvălui identitatea.

A fost primul tău eveniment cu buy-in de un milion de dolari. Ai jucat cum o faci de obicei în orice High Roller sau ai avut o strategie diferită?

A fost într-adevăr un buy-in foarte mare, dar eu joc astfel de turnee cu mize mari deja de ceva timp. Când e vorba de High Stakes, fiecare simte că "îl arde", cu siguranță. Transpiri, la figurat, mult mai tare decât într-un turneu obișnuit, asta fără doar și poate. Dar sunt obișnuit cu presiunea și îmi place să cred că știu să o gestionez.

Cât de importantă e o viață echilibrată în obținerea rezultatelor?

Când stau și mă gândesc că ultimii 10 ani din viață mi i-am dedicat pokerului, să am o viață echilibrată, să păstrez lucrurile într-un raport corect devine o condiție esențială. Un astfel de stil de viață îți ia presiunea de pe umeri de multe ori, îți oferă liniștea de care ai atât de multă nevoie pentru a te concentra pe bătăliile de la masa de joc. Astăzi, de exemplu, sunt aici și mă gândesc: "Particip la un turneu cu un buy-in de un milion de dolari, iar lucrurile o pot lua spre turnura dorită de mine, către un câștig mare". Dar, dacă lucrurile nu funcționează așa cum îți dorești, știi că mâine te întorci la familie, la cei dragi, iar totul va fi ok. E foarte important să ai acest confort psihic, să știi că orice se întâmplă la masa de joc viața ta va continua într-un mod plăcut, fără probleme suplimentare.

Modelul Negreanu

În ultima decadă, mulți dintre jucătorii de top au înțeles cât de importantă e o viață liniștită și echilibrată în rezultatele obținute la masa de joc. În competiții se acumulează un nivel de stres mental incredibil, astfel că ai nevoie ca latura personală să contrabalanseze. Fără un echilibru total, nu vei da aceleași rezultate. E exact ca în cazul jucătorilor de fotbal de top, care trebuie să fie odihniți și proaspeți pentru a se menține la nivelul maxim o perioadă lungă.

Printre primii care au înțeles cât de multă nevoie e de un echilibru în viața personală pentru a fi cu mintea limpede la masa de joc a fost Daniel Negreanu. Canadianul de origine română a trecut printr-o adevărată metamorfoză în ultimul deceniu. A devenit vegetarian, a început să practice yoga și să meargă la sală. "Minte sănătoasă în corp sănătos" spune un proverb latin, iar Daniel și-a dedicat o mare parte din timp pentru pregătirea mentală înainte de turnee. Fiind în formă maximă fizic, detașat de problemele de zi cu zi, doar așa poți să vii cu jocul tău de tip "A" la competițiile de poker. Aceeași traiectorie a urmat-o și Jason Koon, iar rezultatele vorbesc de la sine: are deja în 2018 mai mulți bani adunați decât cel mai premiat jucător de poker de anul trecut.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi