PokerStars reduce numărul de mese cash la care un jucător poate să evolueze. Ce beneficii vor fi

2020-02-18 12:10:00 1,5k 0

PokerStars a luat o decizie menită să dinamizeze mesele cash de pe celebra platformă online și să îi ajute pe cei cu puțină experiență. Un jucător va putea evolua în același timp la maximum patru mese de cash.

Vrei să joci poker online? Aceasta este camera recomandată de PariuriX.com!

Grinderii care obișnuiau să joace la mai mult de patru mese cash în același timp vor trebui să își regândească strategia sau să opteze pentru o altă platformă online. Asta pentru că PokerStars a limitat participarea la maximum 4 mese de cash simultan. Independent de mize sau de tipul de joc.

"Înțelegem că această decizie va avea un impact asupra jucătorilor profesioniști, care depindeau de multi-tabling. Nu o a fost o hotărâre ușoară, dar considerăm că am făcut ce trebuia pentru viitorul pokerului. Suntem convinși că, dacă se vor concentra mai mult la mesele la care participă, grinderii vor avea succes în continuare și vor continua să facă parte din comunitatea noastră", a spus Severin Rasset, directorul de inovații din cadrul The Stars Group.

De ce a schimbat PokerStars regulile la mesele cash

Decizia poate fi surprinzătoare pentru mulți, în condițiile în care jucătorii aveau voie până acum să evolueze la până la 24 de mese simultan. S-a ajuns astfel la o reducere mai mare de 80%, iar hotărârea poate fi văzută drept una ciudată și nerentabilă.

Explicațiile pentru care s-a ajuns aici sunt simple. Jucătorii recreaționali reprezintă targetul principal al PokerStars în acest moment, iar numărul jucătorilor care evoluau pentru distracție pe platformă a fost în continuă scădere, în ultimii ani.

Asta pentru că mulți profesioniști evoluau la foarte multe mese în paralel, iar jucătorii recreaționali aveau șanse foarte mici să câștige bani. Concret, într-o companie atât de puternică, începătorii pierdeau aproape mereu, iar acest lucru a dus la un număr tot mai mic de jucători care să evolueze pentru farmecul jocului. Pentru că aceștia au conștientizat că nu au calitățile necesare încât să facă față. 

În plus, timpul de reacție la al celor care evoluau la mai multe mese era mult mai întârziat, lucru firesc din moment ce trebuiau să slalomeze printre atât de multe taburi. Întârzierea jocului ducea la o pierdere a interesului din partea jucătorilor de ocazie, care își doreau mai mult dinamism.

Limitând numărul meselor cash la care un singur individ poate evolua la doar 4, se creează un cu totul alt climat, în care jucătorii recreaționali au o șansă. Se estimează că mutarea va aduce foarte mulți jucători noi sau jucători care au încetat să mai intre pe PokerStars, ca urmare a scorurilor slabe obținute înainte și a factorului timp. 

"Vrem să menținem un ecosistem cât mai sănătos pe PokerStars și să dăm șanse tuturor. Credem că această măsură va avea repercusiuni excelente pe termen lung. Atragerea și fidelizarea de noi jucători reprezintă scopul nostru; jucătorii recreaționali vor veni pe PokerStars știind că au o șansă reală", a mai spus Rasset.

Profesioniștii deja și-au exprimat nemulțumirea pe forumurile de specialitate, considerându-se nedreptățiți. Totuși, această nouă paradigmă cu siguranță că își va arăta efectele benefice pe termen lung, pentru că mulți făcuseră din pokerul la mesele cash o adevărată "fabrică". Joey Ingram, de exemplu, e cunoscut pentru faptul că a reușit să joace într-o singură zi nu mai puțin de 50.000 de mâini.

După noile coordonate, PokerStars ar trebui să devină în timp mult mai popular și să atragă jucători foarte mulți, care văd pokerul ca pe o metodă de relaxare, nu ca pe o unealtă de făcut mulți bani permanent. 

PokerStars a micștorat deja timpul de reacție la mesele cash

PokerStars face o serie de modificări pe platforma online, într-un efort de a oferi jucătorilor din întreaga lume o mai bună experiență în momentele în care evoluează la mesele de poker. Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri ale celor care joacă poker online era legată de factorul timp. Concret, mulți erau de părere că, pentru ca un joc să se termine, durează prea mult. Asta ca urmare a faptului că unii irosesc timp prețios în luarea unor decizii banale. Cei responsabili de destinele PokerStars au venit cu o nouă măsură care să îmbunătățească experiența la masa de poker: au schimbat durata în care iei deciziile la jocurile de tip cash.

Astfel, timpul în care trebuie să iei o hotărâre, la jocurile de tip cash, a fost redus cu aproximativ 40%. De asemenea, timpul pe care îl deții în bancă, pentru deciziile importante, a scăzut. Măsura vine în sprijinul jucătorilor recreaționali, care vor în primul rând să se distreze și nu sunt dispuși să petreacă foarte multe ore în cadrul unei sesiuni de poker. Această decizie îi afectează însă pe grinderii obișnuiți, care evoluează în paralel la mai multe mese. Aceștia vor avea mult mai puțin timp să acționeze.

Vrei să joci poker online? Aceasta este camera recomandată de PariuriX.com!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi