PokerStars interzice softurile de depistare a "peștilor", la mesele cash

2020-02-04 08:00:00 1,6k 0

PokerStars vine cu o nouă măsură în favoarea jucătorilor recreaționali. Celebra platformă online de poker va interzice, de la 1 martie, softurile de așezare automată la mesele cash cu "pești".

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

În ultimele luni asistăm la un efort concentrat din partea PokerStars în direcția popularizării pokerului printre jucătorii amatori, care vor doar să se destindă și nu fac din no limit hold'em un mod de viață. Mai întâi am avut de-a face cu scăderea buy-in-ului în cel mai popular turneu online, Sunday Million. De la 215$, intrarea a scăzut la aproape jumătate, 109$, pentru a da o șansă în plus și celor care nu dispun de o bancă puternică să lupte pentru garanția de un milion de dolari. În plus, la mesele cash s-a micșorat timpul de gândire, ceea ce se traduce într-o mai mare dinamică, în mâini mai multe jucate de cei care vor să se destindă un timp limitat. Măsura îi afectează indirect pe grinderi, cei care evoluau la mai multe mese, ei având acum o problemă în a lua în timp util hotărârile care se impun.

Ultima schimbare anticipată pe cea mai mare platformă online de poker vine tot în sprijinul jucătorilor de ocazie și are în vedere protejarea acestora. Concret, PokerStars ia o măsură populară, apropiindu-se din acest punct de vedere de Unibet, platformă recunoscută pentru faptul că protejează începătorii la mesele cash. Softul Unibet nu permite selectarea mesei și locului la masă, dar nu permite nici existența HUD-urilor.

De la 1 martie, responsabilii PokerStars au anunțat că vor introduce la rândul lor o serie de bariere. Astfel, la mesele cash, nu vor mai putea fi folosite scripturi care să permită așezarea automată în funcție de anumiți parametri pre-selectați. Concret, mulți jucători profesioniști puteau prin aceste programe să vâneze în mod constant începătorii, prin anumite filtre. Cel mai comun era legat de numărul de mâini jucate de un anumit jucător. Din moment ce acesta nu evoluase foarte des, era clar că are un handicap uriaș în raport cu regularii, iar grinderii foloseau aceste softuri pentru a-și procura un loc cât mai bun la o masă de cash și, astfel, își maximizau șansele de succes. Softurile erau utile și pentru "rechini", nu doar pentru identificarea "peștilor": în baza analizei, "seating scripts" te protejai de plasarea la mese cash alături de alți jucători foarte buni.

În ultima perioadă, tot mai multe voci cu greutate au militat pentru libertatea totală pe platformele online, pentru că se risca la mesele cash totul să se transforme într-o veritabilă "vânătoare". Cel mai vocal din acest punct de vedere a fost Negreanu, acesta fiind de părere că o platformă online ar trebui să îți ofere în primul rând plăcerea jocului și o experiență cât mai apropiată de mesele cash live, din Las Vegas.

3 interdicții vor veni în sprijinul jucătorilor recreaționali, pe PokerStars, din prima zi a primăverii:

  • interzicerea oricărui soft de așezare la o masă de cash la care anterior s-a așezat un jucător specific; 
  • interzicerea oricărui script care notifică despre așezarea la masă a unui jucător anume;
  • interzicea oricărui program care scanează lobby-ul Pokerstars și deschide mese automat, bazându-se pe jucătorii care se află deja la masă.

Se creează așadar premisele pentru un joc în care toți pornesc de la aceleași coordonate, fără vreun mic ajutor din exterior. Evident, regularii vor avea în continuare un edge în raport cu începătorii, dar vor trebui să găsească singuri mesele în care evoluează "peștii", nefiind ajutați de un soft precum Need4Seat, cel mai popular script în materie.

PokerStars a mărit viteza la mesele cash

Așa cum am explicat deja, nu e singura măsură luată de PokerStars în spiritul jocului și în favoarea jucătorilor de ocazie. De curând, timpul de acțiune la mesele cash a scăzut considerabil.

Până în prezent, jucătorii aveau 18 secunde la dispoziție înainte de a acționa, preflop, dacă nu aveau un raise în față. Dacă cineva mărea înaintea cuiva, timpul de reacție se mărea la 25 de secunde. Tot 25 de secunde avea fiecare dintre participanți și înaintea unei acțiuni, odată flopul coborât.

Conform noilor setări, fiecare va avea la dispoziție 10, respectiv 15 secunde, în funcție de situațiile descrise mai sus. Ca atare, timpul salvat va fi extrem de important: timpii "morți" vor fi reduși cu aproximativ 40%. Ceea ce se traduce în mai multe mâini jucate pe oră și o dinamică mai mare.

În aceeași ordine de idei, timpul pe care un jucător îl are în "bancă" (time banks) va fi la rândul lui limitat. În momentul în care o persoană va avea nevoie de timp suplimentar pentru o decizie, aceasta va putea activa butonul cu timp bonus, ca și până în prezent. Doar că acesta va fi mai mic; acum, la începutul unei mese de cash, ai la dispoziție 30 de secunde inițial, în bancă. "Depozitul" crește până la un maximum de 600 de secunde, dacă nu accesezi deloc timpul din bancă și petreci mai multe ore în cadrul acelei sesiuni. Conform noilor reglementări, timpul inițial din bancă va fi de doar 15 secunde, cu 5 secunde bonus la fiecare 10 mâini. Mai mult, depozitul va fi limitat la 30 de secunde pentru a acționa preflop și 60 de secunde postflop.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi