Muck hand în poker se referă în general la foldul dat de unul dintre jucători, fără a arăta cărţile pe care le deţine. De obicei termenul e folosit pentru acţiunea de pe river (la showdown) a unui concurent. El alege să nu întoarcă mâna de start; fie pentru că a câştigat, prin foldul celuilalt, fie pentru că este de părere că a pierdut şi nu vrea să dea informaţii.
Pentru cei mai mulţi dintre noi, muck hand în poker reprezintă una dintre cele mai uşoare decizii. Devine un automatism. În cele ce urmează voi încerca să îţi explic faptul că şi în asemenea situaţii pot să apară o mulţime de capcane. Să ştii când să apelezi la muck hand în poker, la showdown, e de destule ori o decizie care îţi poate salva fise, te poate ajuta. Sau, din contră, se poate întoarce precum un bumerang împotriva ta.
Cazul ideal e să fii în situaţia în care oponentul renunţă la mână. Tu trebuie să decizi dacă arăţi sau nu cărţile care ţi-au adus potul. Evident, de multe ori vei fi în situaţia să ai nuts, şi să îţi doreşti să fi fost plătit; îmi vei spune că nu e nici pe departe o situaţie atât de extraordinară. Când spuneam că e cadrulideal, mă refeream la faptul că în acest caz ai câştigat mâna.
Aşadar, ce trebuie să faci în asemenea situaţii? Apelezi sau nu la muck hand în poker? Sfatul meu este să întorci de cât mai puţine ori cărţile de start. Astfel, nu vei da nicio informaţie suplimentară oponenţilor, care mai târziu se pot folosi de datele obţinute. Rămâi un bunker din acest punct de vedere, trebuie să pari de necitit.
Există şi momente când muck hand în poker nu e cea mai indicată variantă. Excepţiile la sfatul de mai sus ar fi următoarele:
Ce faci însă în momentul în care eşti bătut? Pentru a ilustra la ce fac trimitere, o să mă folosesc de un exemplu.
De curând, am jucat la o masă cu nişte prieteni, iar nivelul a fost surprinzător de ridicat. De aceea, greşeala la care fac referire mi s-a părut neverosimilă. Concret, unul dintre amici a avut A-K suited (pică) şi a cerut atât pre-flop, cât şi pe un board A-J-6, cu două cupe. Pe turn (5 de treflă), adversarul a preluat iniţiativa, acesta cerând şi la apariţia riverului: 9 de cupă. Prietenul cu A-K a plătit, iar opozantul a întors, plin de încredere, K cupă - Q romb.
Ce a urmat a fost o greşeală de amator. Tipul cu A-K a dat muck, convins că celălalt a prins culoare pe river. Abia după ce unul dintre noi l-a întrebat de ce a plătit şi pe ultima stradă dacă nu putea să bată "K high" şi-a dat seama de eroare.
O să spuneţi că astfel de greşeli sunt rare şi li se întâmplă doar amatorilor. Din păcate nu. Stresul şi oboseala îşi spun de multe ori cuvântul şi poţi comite astfel de gafe. Fii sigur că eşti bătut, înainte de a decide să apelezi la muck hand în poker. Altfel, poţi păţi ca în povestea de mai sus. Iar amicul care a greşit e departe de a fi un "rookie", chiar a avut câteva rezultate foarte bune la turnee online.
Dacă o eroare precum cea de mai sus se întâmplă, totuşi, rar, o să fac referire acum la o greşeală mult mai comună.
Se întâmplă frecvent să stai într-un draw care nu s-a completat şi să faci un bluff pe river, în speranţa că nu eşti plătit. Totuşi, adversarul dă call şi nu vrei să vadă toţi că ai încercat să furi: muck.
O serie de jucători de valoare vor profita la maximum de asta. Ei văd că tu arunci mereu mâna la showdown când încerci să furi, astfel că te vor plăti destul de des mizând pe patternul tău. Mulţi procedează aşa împotriva jucătorilor foarte agresivi, care nu vor să fie prinşi cu "minciuna" şi renunţă la cărţi.
Ideea e că în momentul în care decizi să dai muck la mână, oricum ceilalţi vor înţelege clar că bluffezi; de ce să pleci dintr-un pot pe care ai avea o şansă să îl câştigi? Nu mai vorbesc de situaţiile în care prinzi ceva din board, dar consideri că nu eşti foarte bun şi faci un bet pe ultima stradă. Destui te vor plăti cu ultima pereche sau cu As high. În situaţia asta, semiblufful tău a fost plătit, dar tu ai câştiga la showdown. Neîntorcând cărţile îţi faci de multe ori un mare deserviciu în asemenea situaţii.
Nu în ultimul rând, tu renunţând primul, îi permiţi adversarului să dea muck la rândul lui. Nu ai vrea să vezi cu ce a plătit, să aduni informaţii despre jocul său? Elimină astfel de erori la showdown şi cu siguranţă vei avea mai mult succes.
Te-ar mai putea interesa și:
0 Distribuiri
Discutii