Micro poker. Cum să câştigi la mizele mici din hold'em

2020-03-19 10:01:00 4,1k 0

Pentru a te deprinde cu acţiunile din hold'em şi a căpăta experienţă, sfatul meu e să o iei întotdeauna de jos, de la micro poker. Chiar dacă sumele pe care le joci la mesele cash sau premiile din turnee nu sunt atât de motivante, ai ocazia să înţelegi o mulţime de secrete. Eu, personal, am început prin a juca freeroll-uri, iar acea experienţă mi-a fost extrem de utilă.

În micro poker nu este nevoie să investeşti sume de bani care să îţi afecteze bugetul. Distracţia se îmbină cu dobândirea de experienţă. În fapt, pui bazele pentru a creşte natural, fără să arzi etapele.

Deschide cont și joacă la camera de poker recomandată de PariuriX.com!

Din punctul meu de vedere, dacă respecţi cu stricteţe bankroll managementul, poţi relativ rapid să îţi însuşeşti o serie de date. Şi, în consecinţă, să poţi avea ambiţii mai mari. Toate deciziile trebuie să fie dictate însă de o bună gestionare a managementului banilor şi de prudenţă. Doar aşa vei reuşi să ajungi acolo unde ţi-ai propus.

Micro poker: primele repere

În articolul de faţă îmi propun să ofer câteva sfaturi utile în poker de care să ţii cont. Doar unele au legătură cu jocul tău, multe vizează erorile făcute de cei mai mulţi dintre adversari la jocurile pe mize mici. Astfel, vei şti să profiţi la maximum de carenţele lor.

Deocamdată, însă, să ne referim la jucătorul începător, care vrea să ştie care sunt primii paşi. Pe lângă managementul băncii care trebuie respectat precum biblia, sunt o serie de alte modele demne de urmat.

"Ce ar trebui să joc?", e întrebarea cea mai comună pe care şi-o pun cei aflaţi la început de drum. Despre cărţile de start în poker am vorbit pe larg aici, însă cel mai indicat ar fi să apelezi foarte des la fold. Joacă doar mâini puternice sau care au perspectivă (connectori) şi, în special din poziţie. Acest din urmă atu - al poziţiei - e poate cel mai important în poker. Fie că vorbim de hold'em, omaha sau alt tip de poker online.

Post flop, sfatul meu e să pariezi cu mâinile puternice şi să mergi pe varianta check/fold dacă nu ai o carte cu perspective. Nu apela la bluff decât rar, contra jucătorilor pe care îi vezi valoroşi. Cei mai mulţi merg prea departe cu mâini marginale şi îţi vor plăti blufful.

Greşelile comise de adversari: joacă prea loose

Atenţia distributivă trebuie să îţi însoţească permanent jocul. Cunoaşterea înseamnă putere şi trebuie să ştii mereu de ce e capabil cel din faţa ta. Chiar dacă nu participi la mâini, adună informaţii. Mai devreme decât crezi ele îţi vor spune fidel extrem de multe lucruri despre opozant.

Când vorbim de micro poker, una dintre erorile de top e că se apelează la un range prea mare de cărţi. Să fii loose nu este neapărat un lucru rău, mulţi jucători de top având un astfel de stil şi reuşind să aibă rezultate excelente. Doar că la nivelurile mici, acest stil loose este sinonim cu un gambling extrem. Cei mai mulţi dintre opozanţi vor da limp/call fără nicio problemă cu mâini care pot fi dominate. În plus, nu respectă poziţia în poker, joacă astfel de cărţi din UTG fără probleme. De asemenea, vor plăti call/raise-uri sau re-raise-uri cu mâini extrem de slabe. În general, au tendinţa să plătească mult prea multe mâini, vor merge până în pânzele albe pe draw-uri sau pe top pair, chiar dacă nu au un kicker decent.

Tu trebuie să profiţi de aceste erori şi să îi prinzi cu garda jos. Cum? De cele mai multe ori prin intermediul unui value bet, despre care vom vorbi mai jos.

Pariul pentru valoare

La acest nivel - micro poker - cei mmai mulţi nu au un plan pus la punct. Beturile lor sunt de multe ori la întâmplare şi îţi oferă pot odds favorabile.

În plus, oponenţii sunt în general prea pasivi şi încearcă mult prea des slow play-uri. Mai ales dacă au o carte foarte bună, se tem să atace pentru a nu îi determina pe ceilalţi să foldeze. Drept urmare, jucătorii ca tine, care încearcă să dea o dimensiune analitică jocului lor sunt avantajaţi. Poţi vedea astfel gratis sau ieftin un turn sau river salvator. Agresivitatea e la minimum, iar tu trebuie să profiţi din plin.

Dar, cel mai important lucru, pariul pentru valoare este o necunoscută pentru majoritatea. De multe ori asistând pe river fie la o continuare a slow-play-ului, fie, mai degrabă, la un over bet. Prin acesta se vrea să se recupereze ce s-ar fi putut câştiga anterior. Printr-o atenţie sporită, vei identifica rapid şi cu acurateţe aceste momente. Şi vei învăţa din greşelile celorlalţi. Trebuie să ştii mereu să iei valoare dintr-o mână în care eşti în faţă. Apelând mereu când ai o carte bună la value bets-uri, vei câştiga pe termen lung enorm. Nu ai nevoie de poturi uriaşe, ci de multe poturi mici sau medii. Acestea fac diferenţa în poker într-o proporţie uluitoare.


Micro poker: profită de neatenţia celorlalţi

Jocul celor mai mulţi care evoluează la un nivel de micro poker se rezumă la mâinile în care sunt implicaţi. Dacă nu iau parte la un pot, atenţia lor se va canaliza pe orice altceva, dar nu pe ce este esenţial. Nu sunt atenţi la erorile comise de ceilalţi şi nu încearcă să le înţeleagă stilul de joc. Astfel, ulterior nu vor şti cum să îi prindă în capcane. Ca atare, trebuie să fii doar parţial îngrijorat de imaginea pe care o ai la masă; pentru că adversarii nu internalizează astfel de informaţii.

Deschide cont și joacă la cea mai bună cameră de poker online din lume!

Pe măsură ce vei evolua, vei şti să îţi construieşi foarte bine şi imaginea, însă acum mai important este să ai o atitudine în opoziţie cu ceilalţi. Ei nu sunt atenţi la acţiune şi nu identifică patternurile adversarilor? Tu vei situa la limita cealaltă, înmagazinând cât de multe date poţi. Nici nu trebuie să procesezi foarte multe informaţii, vei vedea că un asemenea comportament îţi va aduce beneficii mari de la sine.

În baza acestor patternuri din jocul adversarilor şi a erorilor comise de aceştia, poţi să îţi construieşti o strategie câştigătoare. Cunoaşte-ţi adversarii şi evoluează astfel încât să îi prinzi în capcane şi să obţii maximum din confruntările cu ei.

TU CE TACTICI ADOPŢI ÎN MICRO POKER?

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi