Lasă-i pe adversari să te bluffeze! O abordare câștigătoare, în poker

2020-03-19 11:37:00 1,1k 0

Blufful este o armă indispensabilă în jocul de poker, puțini jucători terminând o sesiune fără să apeleze la el. Mulți au ridicat blufful la rang de artă, cum la fel de mulți nu acceptă ideea de a fi furați de adversari. La aceștia din urmă ne vom referi astăzi, pentru că, având o astfel de aborare, riști să pierzi pe termen lung foarte multe fise.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Carlos Welch, un cunoscut jucător de poker din SUA, care va participa luna viitoare la 888poker LIVE Bucharest, ne explică astăzi pericolul la care te expui atunci când nu te lași bluffat suficient de des. Să îi dăm cuvântul așadar specialistului, care a analizat pentru Poker News de ce nu e indicat să îi vânezi pe cei care bluffează.

Lasă-te bluffat

"Nu-ți place să fii bluffat, nu? Nici mie. Există câțiva jucători de poker care aproape nu pot fi scoși din mână: se numesc "calling station". Indiferent cum te simți când știi că sunt șanse ca adversarul să fi câștigat potul cu o carte mai slabă, pe river, nu fi o "stație de apel".

Ceea ce am învățat eu de-a lungul timpului este să îmi permit să fiu bluffat de cei mai mulți jucători. Am ajuns la această concluzie după ce mi-am filtrat baza de date și am analizat mâinile unde am dat call la beturi făcute de adversari pe river. Era mai mult roșu pe ecran decât când mi-am verificat conturile "Bitcoin" în ultimele șase luni. Am înțeles că trebuie să pun capăt acestui handicap din jocul meu.

Soluția e să înveți să fii confortabil cu ideea de a fi bluffat. Să plătesc pe river de căte ori simt că cineva încearcă să fure potul este o greșeală uriașă. Iată de ce și cum am reușit să schimb un aspect important în jocul meu.

Jucătorii nu bluffează suficient de des. Deci, nu mai plătiți

Cei mai mulți jucători - mai ales la mesele cu mize mici și medii -  pur și simplu nu fac destule bluffuri pentru a merita să plătiți des. Cu toate acestea, din anumite motive, am simțit nevoia înainte să le plătesc oricum.

Așa e...le-am plătit. Acest cuvânt a fost parte din soluția la problema mea. Am eliminat cuvântul "call" din vocabularul meu de poker și l-am înlocuit cu termenul "a plăti". Și am început imediat să o fac mult mai rar decât înainte. Atunci când un tip face un pariu mare pe river și spun "trebuie să îi plătesc atât" se schimbă ceva în paradigmă decât când îmi pun problema "să dau call?". Și găsesc mult mai ușor butonul de fold.

Evident, vorbesc de momentele în care un call chiar s-ar putea impune, e vorba de decizii la limită. Nu mă refer la situațiile în care e clar că ar trebui să foldați pentru că vă confruntați cu jucători prea pasivi care nu bluffează suficient. Și nu discut nici de întâlnirile cu jucători prea agresivi, care bluffează prea des. Vorbesc despre jucătorii necunoscuți, pe care îi întâlnim atât de des în camerele online și de multe ori nu jucăm suficient de mult cu ei astfel încât să ne creionăm o hartă mentală solidă în ceea ce îi privește. În astfel de situații, renunțați mai des la mâini decât o făceați înainte și aflați mai multe informații despre adversari; astfel încât să fiți mai bine informați în următoarea dumneavoastră confruntare.

Risc vs recompensă, o balanță dezechilibrată

În turnee, riscul de a încerca un bluff catch și de a greși face mai mult rău decât recompensa dată de momentele în care adversarul chiar încearcă să fure și îl prindeți. Chipurile pe care le câștigi astfel nu sunt lipsite de valoare, dar sunt mai puțin importante decât fisele pe care le pierzi. Asta înseamnă de fapt ICM-ul pe scurt și reprezintă un aspect important în turnee, mai ales când intrați în bani, iar pay-jumpurile sunt importante.

Prețul pe care îl plătiți pentru bluff catch în turnee e rareori cel corect, deci asigurați-vă că aveți un loc extrem de profitabil înainte de a da call, convins că l-ați prins pe adversar în capcană.

Chipurile pierdute în locurile "la limită" nu mai sunt disponibile în momentele prielnice

În turnee, jetoanele sunt armele noastre. Trebuie să avem o anumită sumă în față pentru a bluffa cu succes la rândul nostru sau pentru a obține valoare dintr-un value bet, când ni se completează o mână monstru. Aceste jetoane nu vor fi disponibile pentru aceste locuri dacă le plătiți în locuri departe de a fi ideale, cum este un call pe river, dat în speranța că celălalt vrea să fure.

Un lucru pe care l-am învățat este că un call în situații limită este adesea o piedică spre un loc de pariere excelent într-o viitoare mână. De asemenea, mulți ajungem să dăm call pe river prea des după ce am ratat un bet pe o stradă anterioară. Suntem supărați că nu am avut tăria să facem un pariu la timp și refuzăm să credem că celălalt ar fi putut să își completeze mâna pe ultima stradă. Este o curiozitate dublată de dorința de a ne pedepsi, iar o decizie bazată pe aceste argumente rareori este una corectă.

Pariurile adversarilor pe river reprezintă adesea un procent mare din stack-ul dumneavoastră și fiecare eșec limitează utilitatea stack-ului. Evitarea unor astfel de situații se poate obține printr-un blocking bet, încă de pe turn sau chiar prin foldul dat devreme în mână. Astfel ne protejăm și nu ne expunem la situații care sunt menite să ne afecteze de multe ori iremediabil stack-ul.

În concluzie, atunci când ne confruntăm cu bluffuri pe river din partea jucătorilor despre care știm prea puțin, este mult mai indicat să renunțăm la mână. Permiteți-le oponenților să vă bluffeze, pentru a folosi fisele avute în situații care sunt mult mai benefice și care pot face diferența în favoarea voastră".

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi