Cum se diferenţiază un jucător profesionist de poker de unul amator? Tu unde te încadrezi?

2020-03-18 11:53:00 11,6k 0

1.png

Cum se diferenţiază un jucător profesionist de poker de unul amator! Află de la PariuriX.com! Tu unde te încadrezi? Ca de altfel în orice sport sau joc de noroc există persoane care se pricep mai bine iar altele mai puţin. Aşa se întâmplă şi în poker, un joc extrem de iubit şi de practicat. Se joacă în cazinourile tradiţionale pe sume imense de bani, dar şi între blocuri, la petreceri sau pur şi simplu pentru distracţie între prieteni. Mulţi fac însă profit de pe urma lui şi în acelaşi timp de pe urma jucătorilor amatori. Aceia sunt profesioniştii, o categorie în care orice pasionat de poker doreşte să intre.

Jucătorii de poker înţeleg de cele mai multe ori diferit jocul. Chiar dacă regulile sunt aceleaşi, asta nu înseamnă că dacă le respecţi succesul este garantat. A juca poker corect nu înseamnă şi că o faci bine. Mulţi factori influenţează pokerul şi deciziile aparent lipsite de importanţă pot face diferenţa între un amator şi un profesionist. În acest articol îmi propun să evidenţiez câteva diferenţe importante între aceste două mari categorii de jucători.

JOACĂ POKER LA CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

 

Jucător de poker amator vs profesionist - Atenţia la detalii!

Aşa cum spus mai sus, detaliile pot face diferenţa la masa de poker. Un fish este preocupat numai de el, de ce cărţi are în mână, ce nu are şi aspecte de acest gen. Nu se gândeşte în niciun moment să-şi studieze adversarii, să le înţeleagă deciziile. Totul se rezumă la propriul joc. Un profesionist, în schimb, urmăreşte orice mişcare a tuturor persoanelor de la masă. Chiar şi când nu este în joc studiază acţiunea şi stochează chiar şi cea mai mică informaţie. Limbajul corpului, viteza cu care acţionezi, cât de des pariezi cu o mână mare sau cât de repede te arunci, totul este analizat de un profesionist.

Diferențele dintre pokerul online și cel jucat la o masă reală - Explicații

 

Strategia de joc şi implicarea!

Un jucător profesionist va veni mereu cu “temele făcute” la masa de poker. El nu va lăsa nimic la voia întâmplării şi toate deciziile sale vor fi calculate. Nu se consideră câştigător chiar dacă este cel mai bun de la masă şi foloseşte fiecare mână jucată pentru a învăţa ceva nou. Nu face cadouri adversarilor şi încearcă să minimalizeze pe cât posibil riscul. Mai exact îşi acoperă spatele mereu. Nu intra în bătălii pe care nu le poate câştiga doar de dragul jocului şi joacă inteligent pe termen lung. Este implicat şi concentrat pe toată durata jocului, chiar dacă nu arată asta, iar experienţa sa va produce un impact atunci când trebuie.

Joacă acum poker pe cel mai mare site de poker online!

De cealaltă parte, un fish tratează pokerul exclusiv ca pe un joc de noroc. Intuiţia primează pentru el în faţa inteligenţei în joc. De cele mai multe ori nu are o strategie şi chiar dacă o are ea este una proastă. Persistă în greşeli şi refuză să ceară sfatul altora, considerând că se pune într-o lumină proastă. Crede că stilul lui de joc este cel mai bun şi doar asta contează. Nu calculează mişcările şi-i place la nebunie să vadă cât mai multe flopuri, chiar dacă asta implică call la aproape orice cărţi. Nu ştie când să se oprească şi consideră că dacă este mai mult implicat în flop asta îi va aduce mai mult succes.

 

Controlul emoţiilor în pokerul amator vs pokerul profesionist

Aceasta este poate una dintre cele mai importante feţe ale jocului de poker. Un profesionist va avea încredere în el şi niciodată nu va fi copleşit de emoţii. El ştie că pokerul este o bătălie pe termen lung şi că banii nu sunt decât o unealtă pentru adevăratul jucător de poker. Are o mentalitate de câştigător şi ştie că succesul poate veni doar ca un rezultat al acţiunilor sale.Amatorul este uşor de citit şi tot ceea ce face la masă îl trădează. N-are experienţa necesară să-şi mascheze emoţiile, fie ele pozitive sau negative. Nu este conştient de lipsa de experienţă şi crede că implicarea este suficientă.

 

Abilitatea de a se adapta

Pokerul depinde de mulţi factori, unii dintre ei externi. Adversarul, emoţiile, cărţile, potul, aboseala şi alte aspecte de acest gen te pot influenţa în luarea deciziilor la masă. Un profesionist va şti ce are de făcut în orice situaţie şi se va adapta din mers la orice schimbare neprevăzută. Are o stăpânire de sine care îi permite acest lucru, o viziune şi o experienţă suficientă. Amatorul se va bloca în momentele grele. Va lua o decizie forţat de împrejurări şi nu va şti cum să reacţioneze în situaţii neprevăzute. Dacă constată că n-a avut succes se minte singur şi caută scuze, găsind explicaţii în orice altceva decât în jocul şi atitudinea sa. Nu improvizează şi îşi păstrează stilul până la capăt.

Descoperă cele mai frecvente greșeli comise de jucătorii de nivel mediu

 

Atitudinea faţă de poturile mari! Jocul sub presiune!

Poturile mari nu sunt foarte multe, însă ele fac de cele mai multe ori diferenţa între câştigător şi restul. Un profesionist va juca cât de bine poate un astfel de moment, chiar dacă presiunea este infinit mai mare decât la restul mâinilor. Nu se pierde cu firea, chiar dacă n-a avut succes până în acel moment. Are capacitatea să profite şi luciditatea necesară să ia deciziile corecte la momentul oportun. Dacă va pierde mâna o va uita rapid şi eşecul nu va influenţa deciziile viitoare.

Un fish joacă prost sub presiune. Va trata cu aceeaşi superficialitate momentul şi n-are capacitatea să înţeleagă importanţa potului. Pentru el totul se rezumă la câştig şi merge pe mentalitatea că dacă potul este mare trebuie să mizeze mult. Se lasă “dus de val” şi este ghidat de orice altceva dar nu de luciditate. Un eşec îl poate da peste cap şi frustrarea poate lua locul raţiunii.

 

Abilitatea de a varia!

Un alt lucru extrem de important este să nu te laşi citit de adversar. Pentru asta, jucătorul profesionist va căuta mereu să joacă variat, să ia decizii diferite, uneori chiar dacă este conştient că nu sunt cele mai bune. Important este să îşi facă adversarul să fie în dubiu la orice mutare a sa. Gândeşte în perspectivă şi chiar poate pierde controlat o mână lipsită de importantă pentru scopul final. Improvizează mereu, uneori dă impresia că joacă simplu, alteori complicat. Jocul variat este o caracteristică a sa.

Un fish este destul de previzibil şi nu se abate decât foarte rar de la jocul său. Chiar dacă uneori o va face va fi imediat citit de un profesionist, deoarece aşa cum am spus mai sus, emoţiile îl trădează.

Tu în care categorie te regăseşti? Eşti capabil să faci pasul de la amatori la profesionişti? Nu trebuie decât să te controlezi, să-ţi analizezi jocul şi să calculezi fiecare mişcare, a ta dar şi adversarilor.

JOACĂ POKER LA CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!


Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi