1. Home »
 2. Jocuri »
 3. Ghid poker video - cum se joacă video poker ca la aparate

Ghid poker video - cum se joacă video poker ca la aparate

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 11:04:00

image Ghid poker video - cum se joacă video poker ca la aparate

Dacă scopul tău este să devii un bun jucător de video poker atunci acest ghid reprezintă punctul perfect de pornire. În cele ce urmează vom prezenta tot ce trebuie să știi despre video poker, de la A la Z!

Deschide cont și joacă video poker cu un bonus atractiv de bun venit!
 

1. Valoarea mâinilor în video poker și regulile de bază

Video pokerul atrage jucătorii și prin simplitatea sa, iar pentru a-l juca nici măcar nu este nevoie să cunoști regulile jocului de poker. De fapt acesta este unul dintre primele jocuri ca la aparate apărute, de aceea mulți le asociază cu termenul de poker aparate vechi.

Dacă îți propui să faci și ceva profit din acest hobby, te sfătuim să te documentezi puțin înainte de a juca. Iar primul pas e reprezentat de ierarhia mâinilor în jocul de poker video. Acesta va fi punctul constant, indiferent de versiunea de video poker pe care o vei alege.

Astfel, în ordine crescătoare, acestea sunt:

 • o pereche - ex. A,A,5,J,10
 • două perechi - ex. A,A,5,5,10
 • trei bucăți (trei de-un fel) - ex. J,J,J,5,10
 • chintă - cinci cărți consecutive - ex. 5,6,7,8,9
 • culoare - cinci cărți din aceeași suită - ex. 5,10,J,Q,K, toate de inimă roșie
 • full - trei bucăți plus o pereche - ex. A,A,A,5,5
 • careu (patru bucăți) - ex. K,K,K,K,10
 • chintă de culoare -  cinci cărți consecutive și din aceeași suită - ex. 8,9,10,J,Q, toate de romb
 • chintă royală - o chintă de culoare la as - ex. 10,J,Q,K,A, toate de treflă

Tot ce trebuie să faci pentru a juca video poker online este să te asiguri că ai bani în cont, să selectezi miza, iar apoi să apeși pe butonul pentru împărțirea cărților (Deal/Împarte cărțile/Pariu/Start). Vei primi o mână inițială de 5 cărți, după care va trebui să decizi dacă păstrezi una sau mai multe dintre cărțile primite. Poți schimba toate cele cinci cărți sau le poți păstra pe toate, în cazul în care ai deja o mână ce nu mai poate fi îmbunătățită.  Măna rezultată după schimbarea cărților va fi cea finală și în funcție de ea se va determina câștigul în mâna respectivă. Majoritatea jocurilor de video poker plătesc inclusiv pentru o pereche, dar sunt ți cazuri în care ai nevoie de măcar trei bucăți (ex. în versiunea Deuces Wild) pentru a realiza un câștig.


2. Tipurile de poker ca la aparate disponibile. Care e mai avantajos?

Popularitatea ridicată a jocurilor de poker ca la aparate adus de la sine și o varietate foarte mare a jocurilor disponibile,  care se diferențiază în special prin modul în care sunt plătite combinațiile câștigătoare sau care este cea mai slabă combinație câștigătoare.
Trebuie să știi că, indiferent de versiune, video pokerul este unul dintre cele mai avantajoase jocuri disponibile în cazinourile online, având un payout în general de aproximativ 99%.
 

2.1 Jacks or Better - cea mai cunoscută variantă de video poker

Cea mai cunoscută și jucată versiune de jocuri aparat poker este Jacks or Better, care își trage numele din faptul că cea mai slabă mână plătită este o pereche de valeți. Această versiune este și cea recomandată pentru începători, fiind extrem de ușor să pui în aplicare o strategie optimă.

Tabel câștiguri Jacks or Better *

Mâna jucătorului Câștig
O pereche (cel puțin valeți) 5
Două perechi 10
Trei de-un fel 15
Chintă 20
Culoare 30
Full 45
Careu 125
Chintă de culoare 250
Chintă Royală 4000

* câștiguri în fise pentru miza maximă (5 fise)

 

2.2 Deuces Wild - o altă variantă apreciată de poker ca la aparate

deuces-wild-main.jpg

O altă versiune de poker ca la aparate extrem de apreciată este Deuces Wild, care în cele mai multe cazuri are și cel mai bun câștig al jucătorului (peste 99%). În acest tip de video poker doiarii devin cărți joker sau wild (înlocuiesc orice carte). Deoarece apariția unui doiar în mână crește mult șansele de a realiza măcar o pereche puternică, cea mai slabă mână plătită în acest caz este "3 bucăți" (3 de-un fel). În acest caz, în tabelul de plăți mai apar și mâini precum cini de-un fel (mână posibiă datorită cărților wilid) sau careu de doiari.

Tabel câștiguri Deuces Wild*

Mâna jucătorului Câștig
Trei de-un fel 5
Chintă 10
Culoare 10
Full 15
Careu 25
Chintă de culoare 45
Cinci de-un fel 75
Chintă Royală (cu doiari) 125
Careu de doiari 1000
Chintă Royală (fără doiari) 4000

* câștiguri în fise pentru miza maximă (5 fise)

Deschide cont și joacă video poker cu un bonus atractiv de bun venit!

 

2.3 4 of a Kind Bonus Poker - o derivație a jocului Jacks or Better

Jocul de video poker 4 Of a Kind Bonus Poker este de fapt o versiune ușor modificată a clasicului Jacks Or Better, diferența majoră fiind că în acest joc ai parte de bonusuri speciale pentru fiecare careu realizat. Atât în Jacks Or Better cât și în 4 of a Kind Bonus Poker, cea mai bună mână e chinta royală și în ambele situații câștigul maxim este de 800 de ori suma mizată (în cazul în care joci la miza maximă, ceea ce e și recomandat, tocmai datorită faptului că o royală plătește mult mai bine la miză maximă), însă diferențele se vor simți atunci când vei prinde un careu în această variantă a jocului.

Dacă orice careu între 5 și Rege plătește de 25 de ori miza, exact ca în Jacks Or Better, diferențele se vor simți în cazurile în care realizezi un careu de doiari, treiari sau pătrari, cu un câștig de 40 ori mai mare decât miza sau în cazul careului de ași, unde câștigul de de 80 de ori miza. În rest, nu există diferențe față de Jacks or Better. 4 of a Kind Bonus Poker se joacă tot cu un pachet virtual de 52 de cărți, iar cea mai slabă mână prin care vei realiza un câștig este o pereche de Valeți.

 

2.4 Joker Poker - o altă versiune apreciată de video poker

Joker Poker e o altă versiune extrem de apreciată de video poker. Dacă celealte versiuni sunt jucate cu un pachet virtual de 52 de cărți, în Joker Poker apare o carte suplimentară - Jokerul - ce poate înlocui orice carte. În această versiune cea mai slabă mână plătită este o pereche de popi.

Tabel câștiguri Joker Poker *

Mâna jucătorului Câștig
Popi sau ași 5
Două perechi 5
Trei de-un fel 10
Chintă 15
Culoare 25
Full 35
Careu 85
Chintă de culoare 250
Chintă Royală (cu Joker) 500
5 de-un fel 1000
Chintă Royală naturală 5000

* câștiguri în fise pentru miza maximă (5 fise)

Diferențele în ceea ce privește șansele de câștig între cele patru versiuni de bază sunt infime. În toate situațiile, câștigul jucăorului pe termen lung e de aproximativ 99%, ceea ce înseamnă că avantajul cazinoului e insignifiant. E însă important să joci jocul "ca la carte" din punct de vedere matematic, pentru a atinge acest payout maxim. În caz contrar, dacă iei constant decizii greșite când alegi ce cărți păstrezi și la care renunți, payout-ul poate scădea și spre 90%.

 

3. Sfaturi pentru începătorii în video poker

Ca începător, cel mai important este să păstrezi lucrurile cât mai simple. Astfel, înainte de a te aventura în alte versiuni de video poker, îți recomandăm să aprofundezi mai întâi jocul de bază, Jacks or Better, unde strategia de bază e mul mai ușor de învățat.

O regulă de bază în video poker este să nu renunți niciodată la o mână câștigătoare. Există și câteva excepții care confirmă regula, însă te vei descurca foarte bine dacă o urmezi de fiecare dată. Deci, cel puțin la început, nu renunța la o mână care îți asigură un câștig în speranța că vei realiza una și mai puternică.

Fii atent întotdeauna la tabelul plăților. De exemplu, în imaginea de mai jos vei observa că plata pentru o Chintă Royală la miza maximă e de 3000 de fise, față de 4000 cât e de obicei. Asta înseamnă că ai la dispoziție o versiune a jocului Jacks or Better în care avantajul cazinoului e ușor mai mare decât de obicei.

Deschide cont și joacă video poker cu un bonus atractiv de bun venit!

Apoi, în cazinourile online vei întâlni și aparate video poker cu mâini multiple (în general între 4 și 100 de mâini), dar e de preferat să le eviți. Este foarte dinamic și interesant să joci poker video cu mâini multiple, dar pe lângă faptul că necesită abilități superioare, mai prezintă și un alt dezavantaj: cresc și mizele. Spre exemplu, la un joc cu 10 mâini, pariul va fi de 10 de ori mai mare decât la un joc cu o singură mână, iar la un joc cu 100 de mâini, pariul crește de 100 de ori. Este clar că pentru un începător nu este deloc înțelept să intre intr-un asemenea joc dificil de manageriat, pentru că în cazul în care și norocul îl ocolește, suma pierdută va fi inevitabil mai mare.

Un alt sfat este ca de fiecare dată când ai posibilitatea este să joci video poker cu miza maximă. La cele mai multe verisiuni poți miza una, două, trei, patru sau cinci fise, însă doar la ultimul nivel câștigul jucătorului este maxim, în condițiile în care mâinile premium sunt plătite mai bine. De exemplu, în Jacks or Better dacă prinzi o Chintă Royală la miza de o fisă vei câștiga de 250 de ori miza, în timp ce la cel mai mare nivel (5 fise) vei câștiga de 800 de ori miza (4000 de fise).

Poker aparate roșie neagră- majoritatea aparatelor care oferă jocuri de video poker oferă posibilitatea ca la o mână câștigătoare să dai într-un dublaj. Practic ai de ales între o carte roșie și una neagră. Dacă alegi corect, vei dubla câștigul, dar în caz contrar îl vei pierde. Recomandăm să eviți să dai în dublaje roșie / neagră la video poker.

 

4. Strategia de bază pentru diferitele versiuni de video poker

Pentru a avea succes în video poker trebuie să cunoști strategia de bază și să iei de fiecare dată deciziile corecte din punct de vedere matematic. Instinctul nu ar trebui să aibă niciun cuvânt de spus. Mai jos vei găsi strategia corect[ pentru trei dintre cele mai populare versiuni ale jocului.


4.1 Jacks or Better video poker - strategia de bază

 • Dacă ai o mână câștigătoare mai mare de trei bucăți (trei de-un fel, Chintă, Culoare, Full, Careu, Chintă de culoare, Chintă Royală) o vei păstra de fiecare dată.
 • Dacă ai patru cărți dintr-o Chintă Royală sau o chintă de culoare, le vei păstra chiar daca asta presupune renunțarea la o mână câștigătoare precum o pereche, chintă sau chiar culoare. Aceasta e excepția care confirmă regula enunțată mai sus. Chiar dacă poate părea greșit să renunți la o culoare, pe termen lung decizia se va dovedi profitabilă.
 • În toate celelalte cazuri, păstrează următoarele combinații: două cărți de aceeași culoare mari de valet, dar și combinații precum J10, Q10, K10 (de aceeași culoare), orice pereche, două perechi, 3 cărți dintr-o Chintă Royală sau o chintă de culoare, un draw de 4 cărți pentru culoare
 • Dacă ai în mână mai mult de două cărți mai mari de valet, vei păstra doar două dintre ele și le vei alege pe cele mai mici ca valoare (ex. într-o mână A,Q,J,8,4 vei păstra două cărți: Q și J)
 • Dacă nu ești în niciuna dintre situațiile de mai sus, renunță la toate cele 5 cărți


4.2 Deuces Wild video poker - strategia de bază

Regulile de bază în momentul în care decizi ce cărți să păstrezi sau la care să renunți sunt: să nu renunți niciodată la un doiar și să nu păstrezi niciodată o singură carte, cu excepția cazului e un doiar.
Mai ține minte să nu păstrezi niciodată două perechi (vei alege una dintre ele și vei cere alte trei cărți) și că dacă ai de ales în a păstra patru cărți care îți oferă șanse la o chintă și patru cărți de aceeași culoare, vei alege de fiecare dată prima variantă.

Dacă ai patru doiari ai realizat deja a doua cea mai bună mână din joc și tot ce ai de făcut e să îi păstrezi pentru a încasa câștigul.

Dacă ai trei doiari atunci ai realizat deja măcar un careu. Vei renunța la celelalte două cărți în toate situațiile, mai puțin atunci când:

 •     celelalte două cărți sunt împerecheate, deci ai 5 de-un fel;
 •     celelalte două cărți te ajută să faci o chintă royală. Chiar dacă chinta royală cu doiari e plătită mult mai slab decât dacă ai mai prinde încă un doiar pentru a face careu de doiari (25 față de 200), e mai avantajos pe termen lung să păstrezi câștigul deja asigurat;

Dacă ai doi doiari în mâna inițială vei păstra în mod evident o mână de top deja completată, precum chintă royală (cu doiari), chintă de culoare sau 5 de-un fel.

 •     În caz contrar, vei păstra patru cărți dacă ai un careu, dacă mai ai nevoie de una singură pentru o chintă roială sau pentru o chintă de culoare.
 •     În toate celelalte situații, păstrează cei doi doiari și cere alte trei cărți.

Dacă ai un singur doiar în mănă vei păstra toate cărțile dacă ai: o chintă royală, 5 de-un fel, chintă de culoare, full.

 • Păstrează patru cărți dacă: ai un careu sau mai ai nevoie de una pentru o chintă royală, chintă de culoare, culoare sau chintă.  Păstrează doiarul și alte trei cărți de genul A34, A35 sau A45, dacă cele trei cărți sunt de aceeași culoare (ai șanse la chintă, culoare și chintă de culoare).
 • În alte situații, păstrează doiarul și cere alte patru cărți.

Dacă nu ai doiari în mână vei păstra orice mână deja câștigătoare conform tabelului de plăți (trei bucăți sau mai bine), plus următoarele mâini:

 • 4 cărți care îți oferă șanse la o chintă royală, o chintă de culoare, culoare, o chintă în două capete (ex. o mână de tipul 5,6,7,8, în care poți fi ajutat de un 4, un 9 sau un doiar wild);
 • 3 cărți care își oferă șansa la o chintă royală sau o chintă de culoare;
 • O pereche;
 • Două cărți dacă acestea sunt valet, damă (J,Q) sau zece, damă (10,Q) și au aceeași culoare;

Deschide cont și joacă video poker cu un bonus atractiv de bun venit!


4.3 Joker Poker - strategia de bază

Vom împărți mâinile posibile în două categorii: mâni care conțin jokerul și mâni care nu conțin jokerul.

Mâini care conțin jokerul
Regula de bază este să păstrezi orice mână mai bună de "3 bucăți", cu excepția cazurilor cănd mai ai nevoie de o singură carte pentru o Chintă Royală și ai practic șansa să prinzi o mână care plătește mult mai bine.

Ce cărți trebuie să păstrezi:

 • Păstrează jokerul și alte trei cărți dacă: ai deja un careu (ai șansa să faci cinci bucăți - variantă prezentă doar în jocul de poker cu joker), mai ai nevoie de o singură carte pentru o Chintă Royală, o chintă de culoare, o culoare sau o chintă
 • Păstrează jokerul și alte două cărți dacă: ai trei bucăți, mai ai nevoie de două cărți pentru o chintă de culoare sau Royală.
 • Păstrează doar jokerul în orice situație care nu se regăsește mai sus

Măini care nu conțin jokerul
În principiu păstrezi orice mână câștigătoare fără joker (KK si mai bine), cu excepția cazurilor în care mai ai nevoie de o singură carte pentru o Chintă Royală.

Ce cărți trebuie să păstrezi:

 • Dacă ai deja un careu (patru de-un fel), renunță la ultima carte cu țelul de a primi jokerul pentru a realiza a doua cea mai bine plătită combinație din joc, 5 de-un fel
 • Păstrează patru cărți dacă mai ai nevoie de una singură pentru o Chintă Royală, chintă de culoare, culoare sau chintă. În aceste situații ai două variante să câștigi: fie primești cartea lipsă, fie jokerul.
 • Trei cărți care își oferă șansa să faci o chintă de culoare (sau Royală).
 • Orice pereche între 22 și QQ (KK și AA intră oricum în combinațiile câștigătoare).
 • Două cărți ce îți oferă o șansă la o Chintă Royală, cu mențiunea ca una dintre ele să fie K sau A (ai astfel o șansă în plus să câștigi mâna cu o pereche) sau dacă sunt consecutive (10J, JQ, QK, AK).
 • Un as sau un popă (sau ambele).


5. Cazinouri online din România unde poți juca legal video poker

Dacă acum te simți pregătit să începi să joci video poker online și nu ai deschis încă un cont la un cazinou licențiat, îți recomandăm următoarele variante, unde te poți bucura în siguranță de mai multe variante de video poker.  În plus, prin pariurix.com vei beneficia și de un bonus de bun venit consistent.

 • Fortuna Casino  vine cu o ofertă bogată de jocuri cu poker, oferind 7 variante: Jacks or Better Multi-Hand, 10s or Better, Deuces Wild, All American, Aces and Faces, MegaJacks și Deuces Wild.
 • Unibet Casino – oferă un singur joc de poker virtual. Este vorba de Casino Stud Poker, unde miza minimă începe de la doar 5RON.
 • Vlad Casino – face parte tot din rețeaua Unibet, ceea ce înseamnă că vom găsi aceleași jocuri. Și aici singurul joc de poker virtual este același Casino Stud Poker.
 • Betfair Casino – cel mai nou cazino online licențiat vine cu 2 variante de video poker oferite de Playtech. Este vorba de  Aces and Faces Multi-Hand și Casino Hold’em.
 • Betano Casino – și aici găsim o variantă de video poker. Este vorba de Deuces Wild Multi-Hand, un joc foarte apreciat de către jucători.
 • Admiral Casino – este singurul cazino licențiat la care găsim jocul American Poker II. Tot aici găsim și mult mai popularul Deuces Wild.
 • Sportingbet Casino – singurul joc de video poker oferit este Texas Hold’em Bonus Poker.
 • Netbet Casino – putem juca Pai Go Poker, joc pe care nu l-am văzut pe site-urile concurente, dar și Casino Stud Poker.

 

6. Pot juca jocuri poker ca la aparate 77777 gratis?

O întrebare pe care o au foarte mulți jucători este aceea dacă pot juca video poker gratis. În primul rând trebuie menționat că sunt cazinouri online care te lasă să joci jocuri de video poker online gratis, în modul demo. Astfel vei putea juca pe fonduri virtuale, fără a risca vreun ban. Recomandăm acest mod de joc în special începătorilor care vor să se acomodeze cu jocul de poker video înainte de a trece la sesiuni pe bani reali.

Însă mulți jucători vorbesc de video poker gratis online, se gândesc de fapt la bonusuri fără depozit cu care să joace pe bani reali jocuri poker ca la aparate 77777 gratis. Există câteva astfel de cazinouri care oferă bonus fără depozit, dar nu le vom prezenta aici deoarece astfel de oferte sunt valabile o perioadă limitată e timp. Totuși poți vedea o listă actualizată cu bonusuri fără depozit accesând articolul - Bonus FĂRĂ depunere la casino online.

Poți juca poker gratis ca la aparate și cu mărunțișul câștigat pe la diferite turnee freeroll de poker. Recomandăm în special Unibet Poker pentru astfel de turnee.

Astfel concluzia este simplă - poți juca jocuri poker ca la aparate gratis în diferite moduri, atât pe bani reali cât și pe fonduri demo. Iar odată ce te-ai plictisit de poker cala aparate gratis, poți încerca jocuri pe bani reali la unul din cazinourile din lista de mai sus.

Deschide cont și joacă video poker cu un bonus atractiv de bun venit!

Te-ar putea interesa și: 

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Curry
+68.8
Câștigate
12
Pierdute
4
3
Boogie-Alexandru-Ștefan
+64.8
Câștigate
12
Pierdute
15

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX