1. Home »
  2. Jocuri »
  3. Split Hold'em, cea mai nouă formă de poker. De ce e atât de populară

Split Hold'em, cea mai nouă formă de poker. De ce e atât de populară

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 11:05:00

image Split Hold'em, cea mai nouă formă de poker. De ce e atât de populară

PokerStars, una din camerele de poker online licențiate în România, a introdus în urmă cu ceva timp varianta  "Split Hold'em". Deocamdată în stadiul de teste, în sensul în care nu se știe sigur dacă va rămâne o formă de poker permanentă pe celebra platformă, ea se bucură deja de o mare popularitate. Dar hai să analizăm ce a făcut ca "Split Hold'em" să fie atât de îndrăgit de jucătorii de mese cash și să identificăm câteva strategii de urmat. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

1. Ce înseamnă "Split Hold'em"?

Este o formă de no limit hold'em cash, în care regulile sunt aceleași: se dau două cărți de start, există patru runde de pariere (pre-flop, pe flop, turn și river) și câștigă cea mai bună combinație de cinci cărți, din șapte posibile. Diferența fundamentală e că există două flopuri, două turnuri și două riveruri.

"Split Hold'em" se joacă deci la fel ca hold'emul obișnuit, dar cu două boarduri în loc de unul. Este inspirat din "run it twice", soluție la care se apelează uneori în mesele de cash pe sume mari (high stakes). Doar că acolo nu mai există runde de pariere, jucătorii convenind să se coboare câte două boarduri după ce se ajunge la all-in.

La  "Split Hold'em", dacă mâna ajunge la showdown, fiecare board are valoarea de jumătate din pot. Aceasta înseamnă că, pentru a câștiga întregul pot, un jucător trebuie să arate o mână câștigătoare pe ambele "table".

În caz contrar, dacă au rămas doi jucători și fiecare are o mână câștigătoare pe una dintre "plăci", potul este împărțit. Evident, dacă un jucător face raise și nu e plătit de adversari, întregul pot îi revine lui.

Deși strategiile sunt similare cu cele din no limit hold'em, apariția a două boarduri schimbă în oarecare măsură tactica pe care trebuie să o folosești pentru a avea succes. Sau poate nu neapărat strategia, cât mai ales modul în care analizezi situațiile. Îți vom prezenta mai jos câteva lucruri la care să fii atent, pentru a avea un avantaj în raport cu adversarii.


2. Conectează-te cu ambele boarduri

Cei cu experiență în jocurile "split-pot" înțeleg importanța de a juca mâini cu perspective în ambele jumătăți de ecran. Obiectivul principal e să câștigi întregul pot, astfel că vrei să te bazezi pe mâini cu care "să tragi" pe ambele boarduri. Asta înseamnă că, atunci când te afli într-o poziție care promite să îți ofere recompense pe ambele "ecrane", trebuie să fii agresiv. Ridică frecvent în astfel de situații, pentru a îți maximiza câștigul potențial. Vei observa că oponenții practică un joc ceva mai loose decât în no limit hold'em, lucru de înțeles în condițiile în care au așteptări de la două boarduri.

În "Split Hold'em", te vei întâlni destul de rar cu situația de a fi "nuts" pe ambele boarduri. O situație foarte bună e în momentul în care "lovești"
o mână foarte puternică pe un board, având în același timp echitate pe cealaltă. Chiar și fără echitate în cel de-al doilea pot, poți fi uneori agresiv (de exemplu, când ai poziție); îți vei forța astfel adversarului să foldeze unele mâini bune și astfel să îți permită să câștigi întregul pot.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


3. Evită să te lupți doar pentru jumătate de pot

Nu investi prea mult în mâini, în cazul în care probabil te lupți pentru doar jumătate din pot. Evident, excepție situația în care ești absolut sigur că nu poți pierde potul pe unul din boarduri. Totuși, nu ar trebui să vrei să te bați pentru un singur pot, mai ales în momentele în care ești la heads-up. Aici, cel mai bun lucru pe care îl poți spera este să-ți recuperezi jetoanele pe care le-ai pus la bătaie.

Ideal e, așadar, să poți să speri că vei câștiga ambele poturi, iar acest lucru te va determina să fii puțin mai precaut cu "mâinile speculative" (cum ar fi conectorii de aceeași culoare sau perechi mici). Să flopezi un draw pe un board și să ai "aer" pe celălalt e departe de a fi locul în care vrei să investești fise. 

În schimb, cărțile de start mari (Broadway cards) sau perechile peste "10" îți vor oferi oportunitatea de a avea șanse importante pe ambele "plăci".


4. Cum se schimbă lucrurile postflop

Existența celor două "table" de cărți aduce cu sine multe variabile în ceea ce privește valorile relative ale mâinilor. Este important să conștientizăm cât de multe lucruri se pot schimba după flop sau, mai corect spus, după flop-uri. Trebuie să fii capabil să foldezi mâinile de pornire puternice dacă nu se conectează în mod semnificativ cu boardul.

Poziția este esențială în orice formă de poker, dar probabil importanța ei crește și mai mult în "Split Hold'em". Asta pentru că există o probabilitate mai mare ca jucătorii să aibă drawuri și, în consecință, outsuri posibile. În consecință, să fii ultimul la "vorbă" e esențial: vei putea cântări mult mai bine decizia pe care o ai de luat, având date importante despre acțiunea celorlalți. Ești informat cu privire la ce ar putea avea ceilalți și te vei expune mult mai puțin.

Value betul este o armă esențială în "Split Hold'em", în jocul post-flop. Asta pentru că mulți jucători sunt noi, fără experiență în această formă de poker, și vor fi mult mai reticenți în a face fold dacă cred că pot câștiga cel puțin jumătate din pot. De pe urma lor poți profita la maximum, plasând pariuri pentru valoare în situațiile convenabile. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

 

Te-ar putea interesa și: 

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX