1. Home »
 2. Jocuri »
 3. Let It Ride Poker - Istorie, reguli & strategii de câștig

Let It Ride Poker - Istorie, reguli & strategii de câștig

Leocovici Roxana
Leocovici Roxana

2023-01-23 11:06:00

image Let It Ride Poker - Istorie, reguli & strategii de câștig

În ziua de astăzi suntem obișnuiți să avem la îndemână o sumedenie de opțiuni, când vine vorba de orice, mai ales dacă ne referim la posibilitățile din online. În industria iGaming, acest lucru este valabil și vine cu destul de multe plusuri, indiferent de categoria de casino despre care vorbim.

Acest lucru se aplică și în cazul jocului de Poker, care în prezent are numeroase versiuni, multe dintre ele fiind disponibile și la operatori online. Una dintre variantele ceva mai rar menționate este Let It Ride, care este un joc de cărți care se bazează pe Poker. Iată ce trebuie să știi despre această, atât când este vorba de reguli, cât și de începuturile sale.  

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


1. Scurtă istorie a versiunii Let It Ride Poker

De-a lungul anilor, au fost dezvoltate numeroase versiuni de jocuri de cărți care au la bază reguli și elemente comune cu Poker-ul. Varianta Let It Ride a fost creată de Maestrul John Breeding. El a încercat să construiască o alternativă care să completeze sistemul mecanicii și aparatelor de amestecat al cărților.

Principalul atuu al acestui joc este avantajul gamblerului față de casă, cazinoul având doar un procent de 3.51%, care poate să varieze. Factorii de care depinde valoarea sa sunt strategia pe care aplici, dar și masa la care faci asta, dar nu numai. 

Istoria versiunii Let It Ride Poker nu este foarte complexă, însă jocul în sine are un farmec aparte. Tocmai de aceea, cel puțin în sălile stradale are un succes care tinde să crească.


2. Regulile variantei de Poker Let It Ride - Cum se desfășoară un joc?

Regulamentul acestui joc de poker este destul de simpu. Scopul unui participant este ca în mână să aibă o pereche de zecari sau mai mare. Spre deosebire de alte versiuni, în Let It Ride Poker, nu se joacă împotriva dealer-ului ori a celorlalți participanți.

Pe masa de joc se află în dreptul fiecărui jucător mai multe elemente pe care trebuie să le ai în vedere. În partea de sus, se află 3 cercuri în care sunt făcute marcaje:

 • Cu semnul dolarului
 • Cu cifra 2 
 • Cu cifra 1

Acestea sunt zonele în care gambler-ul își poate plasa miza. Conform regulamentului, în toate cele 3 zone trebuie să fie aceeași sumă. Dacă nu consideri că este o schemă de joc avantajoasă, stai fără grijă! Poți opta să plasezi pariu doar pe o singură zonă, însă această trebuie să rămână neschimbată până la sfârșitul rundei. Un meci constă în trei ture.

Odată ce s-au plasat pariurile, dealer-ul acordă fiecărui participant 3 cărți care se plasează cu față în jos. Este foarte important ca ele să fie văzute doar de tine. Alte două cărți vor fi și ele situate pe masă, în locuri special marcate. Ele sunt denumite “Community Cards” și se pot folosi de către participanți.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

Dacă te uiți la cărțile tale și ești mulțumit de combinație, nu trebuie să faci nimic. Însă, dacă nu ești mulțumit, atunci poți da un semn specific dealer-ului pentru ca el să îți înapoieze unul dintre cele 3 bet-uri pe care le-ai plasat. Dacă ai ales să folosești o singură miză, atunci nu ai nicio opțiune de acest fel și trebuie să continui așa. 

După ce fiecare jucător și-a luat această primă decizie, prima carte Community este întoarsă. Fiecare persoană are posibilitatea fie să continue, fie să solicite înapoierea celui de-al doilea pariu din cele 3 plasate. Ținând cont că pentru a rămâne în joc este nevoie să ai cel puțin o miza plasată, odată ce ai retras al doilea set de chips-uri, ești obligat să îți lași cărțile din mână sub setul rămas. 

Indiferent de alegerile pe care le face fiecare participant, odată încheiată această etapă, este întoarsă cu fața în sus și a doua carte Community. Ulterior, dealer-ul va întoarce cărțile fiecărui jucător cu fața în sus, pentru a se putea face evaluarea acestora.


Lista de payout pentru Let It Ride Poker

Ținând cont de faptul că Let It Ride este un joc de cărți care se bazează pe versiunea de 5 cărți a Poker-ului, rank-ul payout-ului este:

 • Royal Flush: 1000 to 1
 • Straight Flush: 200 to 1
 • Four of a Kind: 50 to 1
 • Full House: 11 to 1
 • Flush: 8 to 1
 • Straight: 5 to 1
 • Three of a Kind: 3 to 1
 • Two Pair: 2 to 1
 • Pair of 10s or Better: 1 to 1

Pentru a se construi o analiză a rezultatelor fiecărui participant, se iau în considerare cele 3 cărți acordate la începutul meciului, dar și cele 2 cărți Community. 


3. Ce mai trebuie să știi despre versiunea de Poker Let It Ride 

Există câteva mențiuni pe care este bine să le ai în vedere când este vorba de versiunea Let It Ride. Iată care ar fi acestea:

 • Dacă ai plasat doar o miză din cele trei disponibile, atunci va fi nevoie să o menții până la sfârșit. Este nevoie ca fiecare participant să aibă pe tot parcursul unui meci, cel puțin un bet. 
 • Dacă ai intrat în meci cu trei mize, dar retragi una sau două, ele nu vor fi plătite, nu vor fi luate în calcul pentru că au fost returnate.

În jocul Poker Let It Ride există încă o oportunitate, denumită Bonusul celor Trei Cărți, care ține strict de alegerea și riscul participantului. Deasupra celor 3 zone în care se plasează mizele inițiale mai există un spațiu unde poți alege să plasezi un bet extra. 

Din câte se poate observa, versiunea de Poker Let It Ride nu este deloc grea și are destul de multe oportunități prin care șansele de câștig și riscurile pot să fie influențate. Joacă responsabil și distrează-te!

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

Operatori cu camere de poker legale în 2023

PokerStars
L1160658W000323
Nu este oferit
Joacă acum la PokerStars Sports România!
Deschide cont
Se aplică T&C
888Sport
L1160654W000324
100% până la 888RON
Încasează acum la 888Sport 100% până la 888RON + 60FREESPINS
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
PublicWin
L1172986W000768
200% până la 2.000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul PublicWin de 200% până la 2000RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și: 

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta utilizat ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX