1. Home »
 2. Jocuri »
 3. Deuces Wild video poker. Regulile jocului și strategia optimă

Deuces Wild video poker. Regulile jocului și strategia optimă

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 11:03:00

image Deuces Wild video poker. Regulile jocului și strategia optimă

Dacă iubești pokerul, știi deja că vorbim despre un joc care intră în categoria celor "de noroc", dar în care șansa joacă de fapt un rol mult mai mic decât cred cei care îl privesc această disciplină ca pe un simplu joc de cărți. Iar această "regulă" este valabilă și pentru video poker, unde îți poți crește considerabil șansele de câștig cu o strategie corectă.

Desigur, spre deosebire de jocul clasic de poker, aici nu ai un adversar și nu poți câștiga mâna folosindu-te de un bluff bine gândit, însă cu puțină atenție poți reduce minimum avantajul casei.

Joacă acum Deuces Wild cu un bonus atractiv de bun venit!
 

1. Deuces Wild online - diferențele față de alte versiuni de video poker

deuces-wild-main.jpg

Analizăm în acest articol jocul de video poker Deuces Wild, unul extrem de popular printre jucători. Regulile jocului sunt aceleași ca la celelalte jocuri de video poker, de exemplu Jacks or Better, cu mențiunea că doiarii (2) sunt considerați cărți Wild sau Jokeri, adică înlocuiesc orice carte pentru realizarea celei mai bune combinații cu putință.

În jocul Deuces Wild Video Poker, payout-ul (câștigul jucătorului) este de peste 99%, cu condiția să pariezi cât mai corect cu putință. Spre deosebire de alte jocuri de video poker cunoscute, în cazul Deuces Wild cea mai slabă mână plătită este 3 de-un fel. Jacks or Better plătește de exemplu orice pereche mai mare de valeți (JJ) sau oricare două perechi. Nu este cazul și în Deuces Wild, dar acesta nu e un motiv să ignori acest joc. De fapt prezența celor patru cărți wild (doiarii) te va ajuta să prinzi mult mai des mâini foarte puternice, precum culoare, careu sau chiar cinci bucăți.

Totuși, în cazul Deuces Wild, aceste mâini sunt plătite mai slab decât în cazul altor variante fără joker, după cum vei putea vedea în tabelul de mai jos. Ca un exemplu, în cazul Jacks or Better un careu aduce un câștig de 25 de fise pentru fiecare fiză mizată, în timp ce în cazul Deuces Wild câștigi doar 4 fise pentru fiecare fisă mizată.

 

2. Tabel câștiguri Deuces Wild Video Poker 

Mâna jucătorului Câștig
Trei de-un fel 1
Chintă 2
Culoare 2
Full 3
Careu 5
Chintă de culoare 9
Cinci de-un fel 15
Chintă Royală (cu doiari) 25
Careu de doiari 200
Chintă Royală (fără doiari) 250


* Câștigurile din tabelul de mai sus sunt corecte doar pentru anumite versiuni ale jocului Deuces Wild și pentru cazul în care se mizează o singură fisă. De obicei, în cazul pariului maxim, câștigul crește proporțional, cu excepția chintei royale naturale, care e plătită mult mai bine la pariul maxim

Joacă acum Deuces Wild cu un bonus atractiv de bun venit!


3. Strategia de bază în Deuces Wild, în funcție de mâna înițială

deuces-wild-aa.jpg

 • Ca în toate jocurile de video poker, în Deuces Wild primești o mână inițială de cinci cărți și poți renunța la oricâte pentru a primi unele noi.
 • Regulile de bază în momentul în care decizi ce cărți să păstrezi sau la care să renunți sunt: să nu renunți niciodată la un doiar și să nu păstrezi niciodată o singură carte, cu excepția cazului e un doiar.
 • Mai ține minte să nu păstrezi niciodată două perechi (vei alege una dintre ele și vei cere alte trei cărți) și că dacă ai de ales în a păstra patru cărți care îți oferă șanse la o chintă și patru cărți de aceeași culoare, vei alege de fiecare dată prima variantă.

Mai jos vom prezenta care sunt deciziile corecte, în funcție de câți doiari ai în mâna inițială.


Ce decizii să iei în funcție de cărțile primite

deuces-wild-cc.jpg

a) Dacă ai patru doiari ai realizat deja a doua cea mai bună mână din joc și tot ce ai de făcut e să îi păstrezi pentru a încasa câștigul.

b) Dacă ai trei doiari atunci ai realizat deja măcar un careu. Vei renunța la celelalte două cărți în toate situațiile, mai puțin atunci când:

 • celelalte două cărți sunt împerecheate, deci ai 5 de-un fel;
 • celelalte două cărți te ajută să faci o chintă royală. Chiar dacă chinta royală cu doiari e plătită mult mai slab decât dacă ai mai prinde încă un doiar pentru a face careu de doiari (25 față de 200), e mai avantajos pe termen lung să păstrezi câștigul deja asigurat;

c) Dacă ai doi doiari în mâna inițială vei păstra în mod evident o mână de top deja completată, precum chintă royală (cu doiari), chintă de culoare sau 5 de-un fel.

 • În caz contrar, vei păstra patru cărți dacă ai un careu, dacă mai ai nevoie de una singură pentru o chintă roială sau pentru o chintă de culoare.
 • În toate celelalte situații, păstrează cei doi doiari și cere alte trei cărți.

Joacă acum Deuces Wild cu un bonus atractiv de bun venit!

d) Dacă ai un singur doiar în mănă vei păstra toate cărțile dacă ai: o chintă royală, 5 de-un fel, chintă de culoare, full.

 • Păstrează patru cărți dacă: ai un careu sau mai ai nevoie de una pentru o chintă royală, chintă de culoare, culoare sau chintă.  Păstrează doiarul și alte trei cărți de genul A34, A35 sau A45, dacă cele trei cărți sunt de aceeași culoare (ai șanse la chintă, culoare și chintă de culoare).
 • În alte situații, păstrează doiarul și cere alte patru cărți.

e) Dacă nu ai doiari în mână vei păstra orice mână deja câștigătoare conform tabelului de plăți (trei bucăți sau mai bine), plus următoarele mâini:

 • 4 cărți care îți oferă șanse la o chintă royală, o chintă de culoare, culoare, o chintă în două capete (ex. o mână de tipul 5,6,7,8, în care poți fi ajutat de un 4, un 9 sau un doiar wild);
 • 3 cărți care își oferă șansa la o chintă royală sau o chintă de culoare;
 • O pereche;
 • Două cărți dacă acestea sunt valet, damă (J,Q) sau zece, damă (10,Q) și au aceeași culoare;

Operatori cu camere de poker legale în 2022

PokerStars
L1160658W000323
Nu este oferit
Joacă acum la PokerStars Sports România!
Deschide cont
Se aplică T&C
888Sport
L1160654W000324
100% până la 888RON
Încasează acum la 888Sport 100% până la 888RON + 60FREESPINS
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
PublicWin
L1172986W000768
200% până la 2.000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul PublicWin de 200% până la 2000RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și: 

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX