1. Home »
 2. Jocuri »
 3. Chicago Poker - reguli, cum se joacă, variații etc

Chicago Poker - reguli, cum se joacă, variații etc

Leocovici Roxana
Leocovici Roxana

2023-01-23 11:07:00

image Chicago Poker - reguli, cum se joacă, variații etc

Jocul de Poker este unul dintre cele mai cunoscute în toată lumea. De-a lungul anilor, acesta a stat la baza mai multor versiuni care au elemente luate din varianta clasică. Printre opțiunile disponibile astăzi se află și Chicago Poker, care are o istorie destul de interesantă și complexă. 

Se consideră că inițial, această versiune care își are originea într-un club underground din Suedia, în orașul Stockholm, care era deținut de mafia rusă. Se pare că Chicago Poker este bazat pe jocul de cărți suedez Fem-kort, iar această versiunea de Poker a ajuns să fie în prezent printre cele mai populare jocuri din Finlanda.

Există câteva variante ale Chicago Poker, însă regulile par destul de asemănătoare. Succesul sau se datorează în principal faptului că nu se plasează pariuri, că la alte versiuni, ci este ținut scorul. Tocmai din acest motiv, este o alegere acceptată chiar și în mediile unde gambling-ul este interzis în mod obișnuit.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


1. Reguli Chicago Poker - cum se joacă?

 • La un meci de Chicago Poker pot să participe între 2 și 4 jucători. Prima etapă este ca fiecare persoană să primească 5 cărți dintr-un pachet standard cu 52 de cărți. Scopul acestei versiuni este ca la încheierea unei partide, să ai cel mai mare punctaj. 
 • Fiecare combinație clasică de Poker are valoarea sa, ceea ce face versiunea foarte palpitantă, dar și cu ceva mai multe șanse de câștig, deoarece nu te bazezi doar pe o mână sau două. Câștigul stă în balanță, atât de norocul pe care îl ai de-a lungul meciului, dar mai ales de rezultatele pe care le obții în ultima etapă.
 • Fiecare participant își păstrează cărțile doar pentru el în primă fază. Meciul începe cu persoana care se află în stânga dealer-ului, ea având posibilitatea să dea din mână câte cărți dorește. Dealer-ul îi va acorda din pachet câte cărți au fost date jos. Acest proces se repetă până când toți participanți au trecut o dată prin această etapă. 
 • Ulterior, odată ce s-a încheiat această fază, fiecare persoană are de ales dacă dorește să își arate cărțile ori să zică “Pas”. În funcție de cum decurge acest stadiu, se va desemna un câștigător. Jucătorii își păstrează cărțile în mâna și începe a doua etapă.
 • În aceasta, procesul este destul de asemănător ca la prima fază. Fiecare participant are posibilitatea să își schimbe câte cărți dorește, iar dealer-ul îi va acorda din pachet același număr de cărți pe care le-a dat jos. Se repetă procesul de arătare a cărților sau Pas, iar faza trei începe.
 • În acest punct, intervine o condiție specială. Jucătorii își schimbă cărțile după cum doresc, ca în celelalte etape. Persoana din stânga dealer-ului scoate din cărțile pe care le are în mână o carte, pe care o pune pe masă, cu fața în sus. 
 • Ceilalți participanți fac același lucru, iar în funcție de valoarea pe care o are fiecare carte, este stabilit câștigătorul rundei. Cel care a avut cea mai mare carte, va începe și va pune jos cu fața în sus, următoarea carte. 
 • Această etapă continuă până când toate cărțile se află pe masă, întoarse, aflându-se cine este câștigătorul. Toate cărțile se pun una lângă altă și se analizează combinățiile, stabilindu-se cine are mâna câștigătoare. 

Există câteva mențiuni pe care este bine să le ai în vedere:

 • În funcție de combinația pe care participanții o au în mână, se va face diferențierea și se va stabili câștigătorul unei runde. Dacă două persoane au o pereche, se va face o comparație prin care se determină cine are cărțile mai mari.
 • Pentru a fi câștigător, este nevoie ca la finalul partidei să însumezi cel puțin 52 de puncte.
 • Dacă o persoană consideră ca în extra-joc, cel în care fiecare carte se dă pe rând jos, consideră că va câștiga toate cele 5 etape, atunci poate să spună “Chicago”, înainte de începutul primei mâini, doar dacă deja are cel puțin 15 puncte. Dacă se dovedește că a avut dreptate, i se acordă 15 puncte. Pe de altă parte, dacă aproximarea nu a fost făcută corect, sunt retrase 15 puncte și nimeni nu primește puncte din extra-joc.
 • În cazul în care în timpul jocului, cineva vrea să “spargă” o mână câștigătoare, este nevoie să arate combinația celorlalți participanți, înainte să schimbe cărțile.
 • Dacă un jucător are mai mult de 46 de puncte după o rundă, nu va avea voie să mai schimbe cărți din mână la următoarele runde (dacă este cazul).

În funcție de cum decurge un meci, poți să întâmpini astfel de situații. Este foarte important ca fiecare participant să știe care sunt regulile și să fie revizuite înainte de a începe, pentru ca toată lumea să aibă același set de cunoștințe.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


2. Hand scores pentru Chicago Poker

După cum am menționat mai sus, Chicago Poker nu este la fel ca alte versiuni, aici fiind cel mai important scorul pe care îl obții, în funcție de cărțile pe care le ai în mână, în toate rundele. După ce s-a încheiat partida, se fac calculele finale, ținându-se cont de punctaj. 

 • One pair: 1 punct
 • Two pair: 2 puncte
 • Three of a kind: 3 puncte.
 • Straight: 4 puncte
 • Flush: 5 puncte
 • Full house: 6 puncte
 • Four of a kind: 7 puncte*
 • Straight flush: 8 puncte*
 • Royal Flush: 20 puncte*

Cele trei combinații marcate cu asterisc, adică Four of a kind, Straight flush și Royal Flush, pot avea parte de câteva mențiuni. După cum spuneam mai sus, Chicago Poker vine cu mai multe versiuni pe care le poți combina. Acesta este un joc care a fost cel mai adesea transmis verbal, motiv pentru care regulamentul poate să fie diferit din câteva puncte de vedere.


3. Variații ale jocului Chicago Poker

Înainte de a începe o partidă, trebuie ca toți participanții să aibă același set de reguli după care se ghidează. Astfel, este important să se reia toate aspectele și să se cadă de comun acord. Există situații când:

 • Se acceptă înlocuirea tuturor celor 5 cărți din mână, înainte de a începe prima fază, dacă toate au valori sub zecari.
 • Se jocă doar 2 runde în loc de 3.
 • Se impune ca persoanele cu peste 45 de puncte să nu mai poată înlocui cărți din mână.

Lista poate să fie mult mai lungă, în funcție de ce știe fiecare participant. Chiar dacă există aceste variații ale jocului de Chicago Poker, baza este aceeași!

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

Operatori cu camere de poker legale în 2023

PokerStars
L1160658W000323
Nu este oferit
Joacă acum la PokerStars Sports România!
Deschide cont
Se aplică T&C
888Sport
L1160654W000324
100% până la 888RON
Încasează acum la 888Sport 100% până la 888RON + 60FREESPINS
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
PublicWin
L1172986W000768
200% până la 2.000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul PublicWin de 200% până la 2000RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și: 

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta utilizat ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+30.8
Câștigate
9
Pierdute
2
2
Dan Ștefanescu
+7.76
Câștigate
6
Pierdute
4
3
Marius Huțu
+6.85
Câștigate
8
Pierdute
5

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX