Jocul de poker în modul online "play money", calea de urmat pentru a face "real money"

2020-03-18 12:21:00 1,5k 0

unibet112.jpg

Cei mai mulţi dintre jucătorii de poker ocazionali aleg camerele de poker online unde există varianta "play money". Fără a investi vreun leu, aceştia au prijlejul să se distreze preţ de câteva zeci de minute sau ore. Luate peste picior de mulţi jucători profesionişti, aceste camere de poker unde joci doar pe bani virtuali reprezintă în fapt o excelentă oportunitate pentru a face primii paşi în poker. Aici vei învăţa ABC-ul jocului şi vei avea ocazia să "citeşti" şi să eviţi capcanele.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎNCERCA ATÂT VARIANTELE PLAY MONEY, CÂT ŞI REAL MONEY!

Opţiunea "play money" este o excelentă oportunitate pentru ca, mai târziu, să faci joncţiunea spre modul "real money". Astfel, când vei trece să joci pe bani reali, vei avea un background destul de solid şi vei şti ce şi când îţi permiţi, diminuându-ţi riscul de a pierde tot foarte repede.

În cele ce urmează îţi vom oferi câteva sfaturi şi direcţii de urmat, astfel încât tranziţia de la "play money" la "real money" să vină natural, firesc şi cu un risc minim pentru buzunarul tău.


"Tight is right"

Primul lucru pe care îl vei observa în momentul în care vei începe să joci în modul "play money" este că toată lumea evoluează extrem de loose, totul e extrem de dezorganizat.

Există şi un motiv foarte întemeiat pentru acest lucru, dincolo de faptul că foarte puţini au cunoştinţe teoretice despre poker. Se joacă doar pentru fun şi doar unui număr restrâns îi pasă cu adevărat dacă pierde sau câştigă. Toţi "aruncă" chip-uri în stânga şi în dreapta, aşteptând cărţile dealer-ului ca la bingo şi sperând să prindă ceva pe ultima sută de metri.

Nişte skill-uri minime îţi vor oferi un avantaj uriaş în raport cu cei care reprezintă concurenţa, astfel că, dacă vei fi mult mai tight, mult mai selectiv cu privire la paleta de mâini pe care o joci, vei reuşi în scurt timp să ai stack-uri mai mari decât majoritatea oponenţilor.

Această abordare îţi va îngădui să faci extrem de uşor trecerea spre mesele sau turneele pe bani reali, unde vei constata o diferenţă uriaşă. Chiar dacă la competiţiile pe bani puţini vei da piept cu o mulţime de jucători loose, care nu au cunoştinţe temeinice, vor fi şi jucători solizi, tight. Astfel, experienţa dobândită în "play money" îţi va folosi enorm şi, în măsura în care vei şti să fii extrem de selectiv cu mâinile de start, recompensa va fi pe măsură.

 

Învaţă să fii agresiv în poker!

Un alt lucru esenţial pe care îl vei învăţa în sesiunile de "play money" e să fii agresiv. vei constata cât de importantă e această componentă a jocului foarte repede, ea fiind una dintre principalele chei spre succes.

În "play money", fiecare mână e o adevărată petrecere de "limp". Fiecare vrea să vadă flopul şi e dispus întotdeauna să pună măcar suma aferentă big blind-ului. În momentul în care tu ai o carte de start excelentă, trebuie să ceri şi să o faci astfel încât cei care vor plăti să simtă acest lucru. Sigur, există posibilitatea să meargă mai mulţi la unele mâini şi tu să pierzi, chiar dacă ai de departe cartea cea mai bună pre-flop, însă aşa îi vei face pe mulţi alţii să plătească scump cu o carte marginală. Având strategia aceasta pe termen lung, adversarii vor câştiga un pot sau două, însă finalul este unul singur şi cât se poate de previzibil: se vor "curăţa", în detrimentul tău.

Jucătorii începători nu cunosc avantajele agresivităţi şi mulţi cad în capcana slow-play-ului, dorind să ascundă mâinile avute. O greşeală mai mare probabil nu există în poker-ul la acest nivel, în condiţiile în care astfel le oferi celorlalţi posibilitatea să îşi completeze gratis mâini slabe, care ajung pe ultima stradă să fie "nuts". Nu îţi fie teamă să dai raise şi fă-o constant şi cu un număr important de fise, în momentul în care ţi s-a legat ceva solid. Întotdeauna vor fi aşa-numiţii "calling station", dispuşi să plătească sume importante pentru mâini în care, din punct de vedere probabilistic, au sub 10% şanse de câştig. Prin naivitatea lor îţi vei construi stack-ul, iar agresivitatea dobândită aici îţi va fi extrem de folositoare în momentul în care calitatea adversarilor se schimbă, iar în joc sunt bani reali.


Renunţă la draw-urile slabe

Un alt lucru pe care trebuie să îl înveţi foarte repede şi de pe urma căruia să ştii să ieşi în avantaj este să renunţi la draw-urile slabe.

În "play-money" e o adevărată "febră" a draw-urilor, sunt jucători care aleargă până pe river în speranţa că li se completează chinta sau culoarea şi sunt dispuşi să investească tot stack-ul într-o astfel de mână. O să vezi adversari care, deşi au doar 3 outs-uri la dispoziţie pentru a li se completa insight-ul de chintă, vor arunca fără discernământ bani în pot. Cum am spus şi mai sus, uneori vor avea noroc şi vor prinde pe ultima stradă mâna câştigătoare, dar de cele mai multe ori matematica "îşi face datoria" şi vor ieşi din joc.

Învaţă să te fereşti de astfel de mâini şi dă fold fără regrete în momentul în care un opozant cere mult. Pe termen lung vei avea numai de pierdut dacă te cramponezi de asemenea draw-uri şi visezi cu toată fiinţa ta că acestea se vor completa. În egală măsură, identifică-i pe cei care sunt dispuşi să investească chip-uri multe în astfel de poturi şi "stoarce-i" de câte ori ţi se iveşte ocazia.


Calculează!

Calculele pe care le vei face în "play-money" în legătură cu şansele tale, respectiv ale celorlalţi de a-şi completa fericit mâna îţi vor oferi o bază de pornire importantă pentru jocul real. Învaţă să identifici repede outs-urile (numărul de cărţi care îţi îmbunătăţesc mâna, astfel încât să o transforme în cea câştigătoare) şi calculează mereu care sunt şansele din punct de vedere procentual (pot odds).


Toate datele asimilate în modul "play money" îţi oferă un background solid. În momentul în care vei reuşi să câştigi extrem de des printre jucătorii ocazionali, înseamnă că jocul tău s-a solidificat considerabil. Internalizând aspectele esenţiale ale poker-ului, tranziţia către jocul pe bani reali, unde adversari sunt de un cu totul alt calibru, va fi mai lină. Vei avea astfel oportunitatea să lupţi cu arme egale cu adversari şi, pe măsură ce evoluezi, să reuşeşti să îi învingi.

Joacă acum poker online cu un pachet atractiv de bun venit!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi