Jocul blind vs blind, în poker. Cum trebuie să evoluezi

2020-03-19 10:31:00 1,4k 0

Jocul de blind vs blind în no limit hold'em este o componentă esențială în orice turneu, mai ales cu cât în competiție rămân mai puțini jucători implicați. Cum ar trebui să îți modifici strategia în astfel de situații, astfel încât să ai un ajantaj important împotriva adversarului din stânga, respectiv dreapta ta? În primul rând trebuie să investești timp mai mult în a-i monitoriza pe aceștia, pentru că împotriva lor vei evolua în mai multe poturi. Dar nu este suficient, am identificat mai jos câteva sfaturi în jocul blind vs blind care te pot ajuta în turneele la care participi, fie că sunt pe platforme online sau în cazinou.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

1. Joacă un range mai mare de mâini pre-flop

Este un sfat simplu, în care trebuie să știi doar rangeul de deschidere din small blind și rangeul cu care trebuie să te aperi din big blind. 

Mai jos îți prezentăm cum arată, în opinia celor de la Upswing Lab un range de deschidere din small blind.

Roșu = raise întotdeauna;

Roz = raise sau fold, în funcție de adversarul din big;

Albastru = fold.

Există, evident, și varianta să limpezi din small cu un range foarte mare de mâini, atâta timp cât nu te afli în dispută cu un jucător ultra-agresiv, care apelează la raise în mai mult de 60% din cazuri.

Din big blind există toate motivele să te aperi cât mai des. Iată trei argumente pentru a face acest lucru:

  • 1. Small blindul deschide cu un range foarte mare de mâini;
  • 2. Deja ai investit multe fise în pot fiind bb, astfel că ai pot odds;
  • 3. Vei fi în poziție pentru restul mâini, astfel că vei avea o serie de date în plus pentru a câștiga lupta cu rivalul.

Iată ce ar trebui să faci, în funcție de mâinile pe care le deții, în big blind:

Roz = three bet

Portocaliu = three bet sau call

Verde = call

Albastru = fold

2. Apără-te cu un range mare post-flop

Când se joacă blind vs blind, rangeurile post-flop tind să fie mult mai mari decât de obicei. Asta pentru că se deschide inițial cu mâini fără o valoare certă. În consecință, sfatul nostru e să dai call mult mai frecvent decât de obicei la continuation betul adversarului. De exemplu, poți să îl plătești cu mâini fără o valoare evidentă în acel moment, dar care îți oferă echitate: backdoor flush sau backdoor straight, mâini pe care de obicei le-ai folda fără multe regrete.

În astfel de situații, lovirea unei perechi pe flop reprezintă un mare atu. Totuși, în funcție de textura cărților comune, trebuie să iei decizia care se cuvine: fie doar call, fie three bet. Trebuie să identifici bine rangeul adversarului dacă vrei să apelezi la re-raise, pentru că s-ar putea să fii nevoit să investești prea mult într-un pot în care ai top pair, dar poți fi bătut de o serie de alte mâini.

Nu în ultimul rând, trebuie să știi că un Ace high are mai mare valoare în lupta blind vs blind. Asta nu înseamnă că trebuie să dai call pe mai multe străzi când nu deții nimic cu excepția asului. Dar uneori poți da un call pe flop, mai ales dacă boardul este unul extrem de "dry": 662 sau K73, de exemplu.

3. Folosește-te de un mic C-bet

În situații de blind vs blind, jucătorul din small poate să utilizeze continuation bet pentru a-și arunca adversarul din pot. Nu se apelează la multe fise, în general profesioniștii sunt de părere că aproximativ 33% din pot (o treime) e suficient. Chiar dacă nu obții foldul dorit de la adversar, un astfel de play te ajută să:

  • îl pui pe cel din big blind într-un loc dificil, știind că va trebui posibil să se apere și pe următoarele străzi;
  • îți maschezi rangeul avut. Adversarul va avea mari probleme să identifice corect ceea ce tu ai. Pe termen lung, acest lucru e extrem de benefic, pentru că îi va fi greu să știe clar rangeul tău.

Un bet pe flop pregătește în egală măsură terenul pentru un nou atac, de cele mai multe ori pe river. Acolo, lucrurile vor fi polarizate: fie vei face un bet pentru valoare, fie pentru a bluffa și a lua potul fără showdown. O astfel de strategie va avea efect în special împotriva jucătorilor recreaționali, care nu știu cât de larg e rangeul tău în jocul blind vs blind. În astfel de situații, echitatea e foarte apropiată, însă mulți jucători nu conștientizează asta. Ca atare, jucătorul mai agresiv va avea - pe termen lung - mult mai mult de câștigat, obținând multe fise fără luptă.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi