Heads-up poker. Secretul pentru a câştiga

2020-03-19 10:13:00 3,2k 0

Heads-up poker reprezintă obiectivul oricărui jucător care se înscrie într-un turneu. Să ajungi în ultimii doi şi să te lupţi pentru victoria finală, iată un ţel atât în competiţiile mari, cât şi în sit and go-uri. Dar ce strategie trebuie să adopţi atunci când joci pentru titlu? O întrebare validă, pentru că, mai ales dacă eşti la început de drum, nu te vei fi lovit deocamdată de foarte multe ori cu astfel de situaţii.

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată de PariuriX.com!

 

Turnee mari vs sit and go-uri

În competiţiile mari, foarte important e să fii extrem de atent la tot ce se întâmplă în jurul tău permanent. Independent dacă participi sau nu la poturi. Ai nevoie să îţi cunoşti perfect adversarii, astfel încât să ştii la ce să te aştepţi de la ei. Şi să ştii ce mutări să faci şi împotriva cui.

Aceste detalii de background îţi vor fi extrem de preţioase pe finalul turneului, pentru că îţi vei cunoaşte în detaliu oponenţii. Astfel, ajuns în heads up, vei fi mult mai acomodat cu stilul celuilalt. Vei şti ce decizii să iei şi ce stil să adopţi, raportându-te la experienţa dobândită.

Lucrurile sunt ceva mai complicate când vorbim de sit and go-uri. În această gamă cuprindem turneele de 9-10 jucători, cu sistem de premiere pentru primele 3 locuri: 50%, 30%, 20%. Saltul de la un loc pe podium la victorie e important, astfel că trebuie să ai un plan bine pus la punct. O misiune grea, mai ales că nu ai apucat să îţi conturezi o idee foarte clară despre oponenţi. În aceeaşi gamă se înscriu şi turneele de heads-up, în care lupţi împotriva unui adversar random. Nu ai nicio informaţie despre el şi ai impresia că trebuie să ghiceşti strategia corectă.

După cum vei vedea mai jos, nu e chiar aşa. Îţi propun un instrument la care să apelezi în heads-up poker. El e util mai ales la SNG-uri, când nu deţii o serie de date concrete despre cel din faţa ta.

 

Heads-up poker: Importanţa power indexului

Heads-up poker e caracterizat în multe momente de faptul că se ajunge la all-in. Mult mai des decât până în acest stadiu al competiţiei eşti tentat să împingi sau să dai call la un shove. Explicaţia e simplă: te afli în situaţia de 1 vs 1, blindurile sunt mari, şi poţi fi la o mână de premiul cel mare. În plus, de destule ori unul dintre voi va avea suficient de puţine fise încât să împingă.

Ce faci în astfel de situaţii, mai ales dacă nu ai multe informaţii despre celălalt? Eu apelez la un instrument important, care pe termen lung nu dă greş. Mă refer la Power Indexul (PI) mâinii mele.

 

Cum se calculează power indexul în heads-up poker

Acesta se calculează relativ simplu. Pentru a ilustra, mă voi raporta la un exemplu. Cărţilor de start li se atribuie valoarea de la 2 la 15. Concret, 2 valorează două puncte, 7 - şapte puncte, J - unsprezece puncte sau Asul - 15 puncte. Se creşte gradual, exceptând asul, care e cartea cea mai mare şi are statut preferenţial.

Pentru a avea rezultatul final al PI-ului mâinii, dublează valoarea cărţii mari şi apoi adună cu valoarea cărţii mici. Să presupunem că deţii un J-7 de culori diferite. J=11 puncte; 7=7 puncte. PI-ul este 11x2+7. Adică 29 de puncte.

Ce se întâmplă când ai pereche? Dublezi valoarea uneia dintre cărţi, apoi o aduni pe cealaltă, pentru ca la final să adaugi 22 (valoarea perechii). De exemplu, o pereche de şesari (6-6) se traduce astfel: (6x2)+6+22=40.

În cazul în care cărţile sunt suited, mai adaugă două puncte. Să spunem că deţii 8-7 de treflă. PI-ul este (8x2)+7+2=25.

 

Heads-up poker all-in

Cum ne ajută acest Power Index în situaţii de all-in? Îţi reamintesc că nu ştii foarte multe despre adversar şi trebuie să iei o decizie importantă. Te vei raporta la numărul de big blinduri din faţă şi le vei compara cu valoarea PI.

Pentru a înţelege mai bine, iată un tabel care cu siguranţă te va ajuta. Nu uita că în heads-up blindurile ajung foarte mari, astfel că nu vei avea mult spaţiu de manevră. Foldând în faţa unui jucător agresiv, în aşteptarea unei mâini monstru, vei pierde enorm.

Deschide cont și joacă la cea mai bună cameră de poker din lume!

TU CE STRATEGIE ADOPŢI ÎN HEADS-UP POKER?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi