Evoluţia pokerului în ultimii 10 ani. Cinci schimbări fundamentale

2020-03-18 12:20:00 2,3k 0

poker-bun.jpg

Holdem-ul clasic, aşa cum era jucat de Stu Ungar sau Doyle Brunsun, spre exemplu, tinde să devină o simplă amintire. Aproape nimic din perioada romantică a pokerului nu mai întâlnim în zilele noastre, dar, spre deosebire de alte domenii, aceste schimbări au dus la un progres fantastic. În ultima decadă, strategiile şi tacticile jucătorilor s-au schimbat fundamental, astfel că am asistat la o accelerare incredibilă a acestui joc.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER ONLINE RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A FI LA CURENT CU TOATE SCHIMBĂRILE CARE AU LOC LA MASA DE JOC!

Vom încerca să identificăm, în cele ce urmează, cele mai mari cinci schimbări produse în poker. Cu siguranţă că mai sunt şi altele, de o mai mică importanţă.


1. Resurse la discreţie şi de o excelentă calitate

În 2006, de exemplu, existau câteva cărţi despre poker şi unele site-uri începeau să ofere lecţii de antrenament online, pentru jucătorii care voiau să îşi testeze abilităţile, care îşi doreau să progreseze.

Între timp, lucrurile s-au schimbat fundamental, existând "n" surse, majoritatea de o calitate foarte bună, care te pot ghida în lumea pokerului. De la cele mai banale sfaturi, pentru începători, până la strategii sofisticate, toate sunt doar la un click distanţă.

Cu toţii au înţeles cât de important e să studieze probabilităţile şi ce putere are informaţia, astfel că au început să îşi facă temele cât se poate de temeinic.


2. Diferenţele în poker s-au estompat

Primele site-uri online au reprezentat o adevărată binecuvântare pentru jucătorii experimentaţi, care aveau deja un background. Astfel, ei au reuşit să câştige sume importante de pe urma "fish-ilor", a celor care nu aveau cunoştinţe temeinice, dar cărora le plăcea riscul şi erau dispuşi să investească sume mari, crezând că pokerul e un joc de noroc.

Ca urmare a resurselor la discreţie avute, această prăpastie a dispărut în zilele noastre, fiind o mulţime de jucători solizi în prezent. Cei slabi au înţeles că doar studiind pot să evolueze, iar cei care erau deja buni au continuat să îşi îmbunătăţească stilul. Chiar şi aşa, cu greu poţi să faci un clasament al celor mai buni 100 de jucători, diferenţele fiind foarte mici.

"Dacă pokerul e un joc de noroc, de ce la masa finală apar mereu aceleaşi feţe cunoscute?", e traducerea aproximativă a unui slogan folosit de o celebră cameră de poker online în urmă cu mai mulţi ani, pentru a sublinia că poker-ul nu e un joc de noroc. Cu siguranţă nu este, însă afirmaţia anterioară în zilele noastre e cât se poate de falsă: la mesele finale ajung foarte rar aceiaşi jucători, tocmai ca urmare a faptului că valorile s-au echilibrat foarte mult.

La acest lucru a contribuit mai mult decât orice pokerul online. Tineri cu mintea ascuţită de pe toate meridianele au înmagazinat un volum de cunoştinţe enorm, iar acum sunt capabili să se bată oricând, de la egal la egal, cu aproape orice adversar.   


3. Jucătorii de poker sunt mult mai creativi

În momentul în care jucătorii au înţeles că "ABC-ul" pokerului nu e suficient, ei au încercat să găsească alte metode pentru a fi cu un pas înaintea adversarilor.

Astfel, a crescut exponenţial creativitatea în joc, play-urile făcute. Dacă în trecut existau anumite canoane, anumite reguli nescrise după care cei mai mulţi se ghidau, acum lucrurile s-au schimbat extrem de mult, în sensul că sunt destui capabili să folosească o serie de capcane, care sunt greu de identificat şi pentru cel mai experimentat jucător.

"Se joacă mult mai neortodox în ultimii ani. Se găsesc întotdeauna noi căi de a ataca un flop sau de a le da senzaţia celorlalţi de la masă că ai o cu totul altă carte. E din ce în ce mai greu să îţi citeşti adversari, nu doar pentru că ştiu foarte bine să mascheze toate tell-urile, dar pentru că folosesc excelent psihologia inversă şi au o creativitate debordantă în joc. Sunt o serie de strategii, de play-uri noi, de care nu aveam habar în trecut", a declarat William Chattaway, un exponent al noului val, conform pokerlisting.com.


4. Mult mai multă agresivitate la masa de poker

Ce s-a schimbat cel mai mult probabil în ultima decadă e nivelul de agresivitate. Sunt mult mai dese bătăliile înainte de flop, pe fise foarte multe, toţii ştiind cât de important e să pleci în faţă înainte de afişarea cărţilor comune. Jucătorii nu vor să îşi lase adversarii să vadă flopuri cu mâini marginale, decât foarte scump.

Dacă înainte existau raise-uri standard pre-flop şi cei mai mulţi se ghidau după aceste "legi nescrise", acum să se ceară între 5 şi 10 big blind-uri a ajuns un fapt extrem de comun.

Nu doar înainte de apariţia primelor trei cărţi comune se duce această bătălie, şi pe celelalte "străzi" se procedează la fel, creativitatea jucătorilor stând mână în mână cu agresivitatea. Din ce în ce mai rar o să vezi la mese - online sau în caziono - adversari care să "limpuiască": cheia spre succes e un joc bazat pe atac, pe ofensivă, iar toţi au înţeles asta.


5. Matematica e la putere

"The Mathematics of Poker", a lui Bill Chen, a fost un adevărat best seller, jucătorii înţelegând cât de mult te pot ajuta informaţiile bazate pe calcule în joc. Dar sunt o serie de alte cărţi de mare succes şi simulări online, care te pot face să te familiarizezi cu probabilităţile în poker, astfel că foarte mulţi au apelat la aceste metode.

Mulţi jucători - mai ales cei tineri - au devenit adevărate calculatoare umane, fiind capabili să aproximeze excelent şansele pe care le au într-o mână şi să acţioneze în consecinţă.

Dacă în trecut deciziile se luau mai mult pe fler şi în baza experienţei, acum totul este la un alt nivel: hotărârile au la bază, în primul rând, matematica şi probabilităţile.

JOACĂ POKER ONLINE ACUM!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi