Termeni, probabilităţi, decizii pe muchie de cuţit în poker. Cât de bine le cunoşti?

2016-12-18 17:55:25 1,5k 0

Un nou episod din seria de teste despre poker vine în ajutorul celor care nu sunt obişnuiţi cu termenii, probabilităţile şi deciziile care se impun la masa de poker în funcţie de conjunctura creată; în fiecare săptămână vei avea prilejul să răspunzi la opt întrebări, condiţia pentru a trece testul fiind să aduni şase răspunsuri corecte.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Astfel, vei avea ocazia să înţelegi mai bine anumite acţiuni din hold-em şi să ştii ce trebuie să faci în momentele cheie ale mâinilor. Iată lista de întrebări şi variantele de răspuns. Soluţiile le găseşti la finalul articolului.


Întrebarea 1

Ce consideră experţii ca fiind diferenţa principală în dinamica unui adversar tight care joacă la mese cash faţă de evoluţia aceluiaşi opozant într-un turneu?

1. La mesele cash pot să facă oricând rebuy, lucru care nu se întâmplă în turnee.

2. În turnee de cele mai multe ori astfel de oponenţi sunt foarte interesaţi de structura premiilor, dorind să avanseze cât mai multe poziţii.

3. Mai mulţi jucători tight evoluează în turnee decât la mesele cash.


Întrebarea 2

Unele camere de poker online oferă o promoţie numită "splash pot". Ce reprezintă aceasta?

1. Camera de poker oferă un premiu în bani celui care pierde un pot cu pereche de aşi în mână.

2. Camera de poker oferă beneficii jucătorilor care se implică în cele mai multe poturi, antrenând astfel acţiunea.

3. Camera de poker adaugă chipuri într-un anumit pot, la o masă de cash aleasă la întâmplare.

 

Întrebarea 3

Care din următoarele variante se referă la prinderea în capcană a unui jucător agresiv?

1. Deţii K-K, iar pe un flop Q-7-2 rainbow adversarul măreşte, iar tu mergi doar pe varianta call.

2. Ai în mână K-K, flopul este acelaşi ca la prima variantă. Adversarul pariază, tu vii cu raise.

3. Aceleaşi coordonate ca mai sus. De această dată tu mergi pe varianta betului, iar oponentul dă re-raise.


Întrebarea 4

Ce consideră specialiştii ca fiind "greşeala numărul unu" făcută de jucătorii de turnee live atunci când efectuează tranziţia către jocul online?

1. Joacă la prea multe mese în acelaşi timp.

2. Evoluează în timp ce navighează pe Internet sau se lasă distraşi de alte lucruri.

3. Intră la niveluri mult prea mari pentru banca deţinută (nu respectă, astfel, bankroll managementul).


Întrebarea 5

Ce este un semi-bluff?

1. Un bluff făcut cu o mână care are potenţial să se îmbunătăţească sensibil în măsura în care eşti plătit.

2. Un bluff în care se mizează aproximativ jumătate din fisele unui bluff obişnuit.

3. Un bluff făcut atunci când, în caz de showdown, ai 0% şanse să câştigi mâna.


Întrebarea 6

Andrew Brokos a declarat în mai multe rânduri că preferă, la începutul unui turneu, să primească J-10 suited în button decât pereche de aşi în UTG. De ce?

1. Consideră că J-10 suited e mâna mai bună.

2. Pentru că nu se află în poziţie şi e greu să faci mâna profitabilă postflop atât de devreme în turneu.

3. Din cauza faptului că mulţi îşi vor imagina că ai A-A dacă dai raise mare din early position.


Întrebarea 7

Cu ce mână e mai improbabil un jucător bun să dea limp din early position (UTG)?

1. 4 treflă - 4 cupă

2. K pică - 9 romb

3. A romb - 3 romb


Întrebarea 8

Dacă pe flop ţi se leagă un "draw mare", care din următoarele variante NU reprezintă un motiv pentru a fi foarte agresiv?

1. Ai o echitate foarte bună de a câştiga, în măsura în care eşti plătit.

2. Ai de gând oricum să dai call, dacă adversarul dă raise în momentul în care este rândul său.

3. Oponentul cel mai probabil te va plăti, judecând după imaginea pe care ţi-ai creat-o, istoria mâinilor cu tine şi potenţialul cărţii sale.


RĂSPUNSURI


1. În "Cum să joci împotriva jucătorilor tight", Isaac Haxton consideră că cei care se încadrează în această tipologie sunt foarte concentraţi pe structura premiilor. Ca atare, înainte de bubble poţi să ataci şi să fii foarte agresiv împotriva lor, pentru că vor dori cu orice preţ să îşi protejeze stackul. RĂSPUNS CORECT: 2.

2. Unele camere de poker aleg să mărească random anumite poturi de la mesele cash pentru fidelizarea jucătorilor. Această strategie poartă denumirea de "splashing pot". RĂSPUNS CORECT: 3.

3. Pe un asemenea flop, şansele să fii învins sunt foarte mici. Decât să îi dai adversarului informaţii care să "îi sune alarma", aşa cum s-ar întâmpla în cazul unui re-raise, mai bine lasă-l să introducă bani în pot în locul tău (dând doar call, îl trimiţi pe o pistă falsă, îi întinzi o capcană pe care cu greu o va putea detecta). RĂSPUNS CORECT: 1.

4. Jucătorii online sunt mult mai conectaţi la ceea ce înseamnă bankroll management, pentru că cei mai mulţi au trecut prin iminenţa "falimentului". Doar respectând cu stricteţe regulile de bază ale băncii, vei şti la ce nivel îţi permiţi să evoluezi. În schimb, jucătorii care sunt obişnuiţi cu jocul în cazinou, tind să joace la mize mult prea mari în raport cu banii din cont, o greşeală care de cele mai multe ori e sinonimă cu pierderea întregii balanţe. RĂSPUNS CORECT: 3.

5. Semi-blufful e făcut cu o mână care pare, după toate probabilităţile, să fie inferioară la momentul respectiv, însă deţine şanse bune să se îmbunătăţească ulterior. Astfel, dacă vei fi plătit, sunt şanse rezonabile să întorci procentele în favoarea ta, cu puţin noroc. RĂSPUNS CORECT: 1.

6. Poziţia e cea care face diferenţa întotdeauna în poker. La începutul turneelor, pentru că se joacă deep-stack, Brooks crede că e de preferat (mai rentabil) să ai o mână medie în poziţia ideală decât cea mai bună mână, dar în cea mai slabă poziţie. În această din urmă variantă, va fi greu să obţii, pe termen lung, profit mare: de cele mai multe ori adversarii vor folda. RĂSPUNS CORECT: 2.

7. Dacă poți face play-uri cu ași din UTG (sperând că cineva vine cu raise, pentru un reraise) sau din small blind, testând bigul, niciodată nu poți da doar call când înaintea ta au intrat deja trei jucători. Ai cea mai bună mână și vrei să izolezi cât mai mulți, pentru că perechea de ași nu va mai fi la fel de puternică împotriva mai multor jucători. RĂSPUNS CORECT: 3

8. Este înţelept să fii agresiv la masă cu un draw, dar doar în măsura în care ai echitate bună sau ai de gând să plăteşti oricum un eventual raise. Dacă eşti sigur, însă, că adversarul nu va da fold la bet-ul tău (ca urmare a imaginii tale, a istoricului dintre voi sau a faptului că are o mână puternică), este indicat să fii mai degrabă pasiv, pentru că deocamdată nu ai o mână completă. RĂSPUNS CORECT: 3

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!