Cât de bine cunoşti probabilităţile în poker? Învaţă să iei decizii matematice

2017-04-10 15:56:45 2,5k 0

Astăzi vă prezentăm un nou episod din seria de teste despre poker, care vine în ajutorul celor care nu sunt obişnuiţi cu termenii, probabilităţile şi deciziile care se impun la masa de joc în funcţie de conjunctura creată; în fiecare săptămână vei avea prilejul să răspunzi la opt întrebări, condiţia pentru a trece testul fiind să aduni şase răspunsuri corecte.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Astfel, vei avea ocazia să înţelegi mai bine anumite acţiuni din hold-em şi să ştii ce trebuie să faci în momentele cheie ale mâinilor. În prezentul articol ne vom raporta la şansele jucătorilor în mână, în funcţie de diverse variabile. Pentru a fi un jucător complet de poker, trebuie să ştii cu exactitate probabilităţile, astfel încât deciziile de genul acesta să fie bazate pe calcule matematice riguroase. Altfel, îţi vei baza jocul pe noroc şi hazard, iar pe termen lung acest lucru îţi va afecta puternic bankroll-ul. 

ÎNTREBAREA 1

Ce este mai probabil?

1. Să primeşti două cărţi de aceeaşi culoare (romb, pică, treflă, cupă).

2. Să prinzi un draw de culoare pe flop, când deţii două cărţi suited în mână.


ÎNTREBAREA 2

Ce variantă are mai multe şanse?

1. Să primeşti de la dealer o pereche în mână.

2. Să faci un set până pe river, atunci când pleci cu perechea din mână.


ÎNTREBAREA 3

Care opţiune este mai viabilă?

1. Să "loveşti" un set din flop cu o pereche din mână.

2. Să flopezi o pereche, atunci când deţii în mână două cărţi diferite.


ÎNTREBAREA 4

Ce variantă e mai probabilă?

1. Să îţi completezi o culoare până pe river, când ai în mână două cărţi suited.

2. Să "loveşti" pe river un "two-outer" (ai doar două outs-uri disponibile) şi să îţi transformi mâna în cea câştigătoare.


ÎNTREBAREA 5

Ce se va întâmpla mai degrabă, judecând după probabilităţi?

1. Să primeşti de la dealer două cărţi mari (cea mai mică valetul).

2. Să ţi se împartă de către dealer connectori de aceeaşi culoare.


ÎNTREBAREA 6

Care opţiune are şanse mai mari de reuşită?

1. Să primeşti o pereche de aşi.

2. Să ţi se împartă A-K suited.


ÎNTREBAREA 7

Ce mână va câştiga pe termen lung, prin comparaţie, în cele mai multe dintre cazuri, în caz de all-in pre-flop?

1. 10 pică - 9 pică vs A treflă - A romb.

2. K treflă - K romb vs A treflă - A romb.


ÎNTREBAREA 8

Care dintre mâinile de mai jos se va impune, de mai multe ori, prin comparaţie, dacă se ajunge la all-in pre-flop?

1. A pică - K cupă vs A treflă - A romb.

2. 7 pică - 2 cupă vs A treflă - A romb


RĂSPUNSURI

1. În hold'em probabilitatea să primeşti de la dealer două cărţi de aceeaşi culoare e de 23,3%. Când primeşti o astfel de mână, vei avea parte de un flush draw încă din flop în 11% dintre cazuri. RĂSPUNS CORECT: 1.

2. Trebuie să te aştepţi să primeşti pereche în mână în 1 din 17 cazuri (5,9% dintre situaţii). În schimb, dacă deţii deja perechea, în 19,2% dintre cazuri vei "lovi" set până pe river. RĂSPUNS CORECT: 2.

3. În 32,3% dintre siutaţii, vei completa măcar o pereche pe flop, când pleci cu două cărţi diferite. Cu pereche în mână, poţi să speri că "prinzi" setul din flop în 10,5% dintre momente. RĂSPUNS CORECT: 2.

4. Când pleci la drum cu două cărţi suited, deţii o şansă din 16 să ţi se completeze mâna în culoare până pe river (6,25%). Să prinzi "two-outer" pe river e însă şi mai greu: se va întâmpla asta doar în 4,5% situaţii. RĂSPUNS CORECT: 1.

5. Din punct de vedere al probabilităţilor, trebuie să te aştepţi să ai o mână formată din două cărţi mari (valetul să fie cea mai mică) o dată la fiecare 11 mâini (aproximativ 9% din cazuri). În schimb, vei primi connectori de aceeaşi culoare o dată la fiecare 25 de mâini (3,9% din situaţii). RĂSPUNS CORECT: 1.

6. Sunt doar patru combinaţii posibile pentru a primi A-K suited, în timp ce pentru A-A sunt şase combinaţii disponibile. Ca atare, deşi cei mai mulţi sunt tentaţi să creadă că vor primi A-K suited mai des, adevărul e diferit: poţi să speri să vezi A-A în mână o dată la 221 mâini, în timp ce A-K suited o să primeşti şi mai rar: o dată la 332 mâini. RĂSPUNS CORECT: 1.

7. 10 pică - 9 pică pleacă având 22,6% şanse să învingă A treflă - A romb. În schimb, K treflă - K romb va "sparge" A treflă - A romb în doar 17% din cazuri. RĂSPUNS CORECT: 1.

8. Cu A pică - K cupă vei învinge A treflă - A romb în doar 6,8% dintre situaţii. E de preferat (deşi e evident departe de a fi ideal) să pleci cu 7 pică - 2 cupă vs A treflă - A romb. Pentru că 7-2-ul se va impune în 12,5% dintre momente. RĂSPUNS CORECT: 2. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!