Cât de bine ştii acţiunile din poker? Verifică-ţi cunoştinţele

2016-12-29 22:13:40 1,6k 0

Astăzi vă prezentăm un nou episod din seria de teste despre poker, care vine în ajutorul celor care nu sunt obişnuiţi cu termenii, probabilităţile şi deciziile care se impun la masa de joc în funcţie de conjunctura creată; în fiecare săptămână vei avea prilejul să răspunzi la opt întrebări, condiţia pentru a trece testul fiind să aduni şase răspunsuri corecte.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!

Astfel, vei avea ocazia să înţelegi mai bine anumite acţiuni din hold-em şi să ştii ce trebuie să faci în momentele cheie ale mâinilor.

Iată lista de întrebări şi variantele de răspuns. Soluţiile le găseşti la finalul articolului.

Întrebarea 1

Care dintre următoarele variante NU este un "bet forţat"?

1. Bring-in

2. Straddle

3. Ante


Întrebarea 2

Care dintre opţiunile de mai jos NU descrie o mână cu puţină valoare de showdown sau cu valoare nulă de showdown?

1. Air

2. Nuts

3. Junk


Întrebarea 3

Dintre variantele următoare, care NU reprezintă o acţiune postflop făcută de agresorul iniţial dinaintea apariţiei cărţilor comune?

1. Donk Bet

2. Continuation Bet

3. Check


Întrebarea 4

Care dintre următorii termeni NU descrie un jucător care dă call la un bet?

1. Flat

2. Float

3. Flight


Întrebarea 5

Care dintre variantele de mai jos NU reprezintă un community card care apare inconsecvent?

1. Blank

2. Blocker

3. Brick


Întrebarea 6

Una dintre opţiunile următoare NU descrie un bet de all-in sau de raise. Care?

1. Push

2. Come

3. Shove


Întrebarea 7

Care dintre următorii termeni NU descrie o acţiune făcută de un jucător care a dat call la un bet, pentru ca apoi - în aceeaşi rundă - să opteze pentru varianta "raise"?

1. Check-raise

2. Back-raise

3. Limp-reraise


Întrebarea 8

Una dintre varaitantele de mai jos NU reprezintă un tip de draw. Îţi poţi da seama care?

1. Double belly-buster

2. Up and down

3. A steel wheel

 
RĂSPUNSURI

1. Varianta corectă este "straddle", un blind bet opţional şi voluntar, permis în anumite jocuri de tip cash. RĂSPUNS CORECT: 2

2. "Nuts" semnifică cea mai bună mână posibilă, care nu poate fi bătută având în vedere cărţile din board. "Air" şi "junk" se referă la mâini extrem de slabe, care nu pot să învingă nimic, cu valoare nulă la showdown. RĂSPUNS CORECT: 2

3. Atunci când nu eşti agresorul iniţial şi nu ai avut iniţiativă în mână, dar faci un bet post flop din afara poziţiei, se numeşte că efectuezi un "donk bet". RĂSPUNS CORECT: 1

4. "Flat-call-ul" reprezintă răspunsul aproape instantaneu al unui jucător la raise-ul cuiva, fără a mai mări, în timp ce "float-ul" este acel call dat cu intenţia de a bluffa ulterior, pentru că eşti conştient că mâna nu te ajută, însă board-ul îţi permite play-uri. Varianta rămasă - "flight" nu se referă la call. RĂSPUNS CORECT: 1.

5. "Blocker-ul" este cartea din mâna cuiva, care blochează completarea unei anumite mâini. De exemplu, cineva aşteaptă un 10 de romb pentru royală, însă acesta nu poate veni pentru că acea carte se află în mâna ta. RĂSPUNS CORECT: 2.

6. "Push" sau "shove" sunt sinonime pentru momentele în care îţi pui toate fisele în joc. Să pariezi "on the come" înseamnă că nu ai încă o mână completată, ci construieşti potul cu un draw, în speranţa că acesta va fi suficient de mare pentru momentele când vei "lovi" cartea/cărţile după care "alergi". RĂSPUNS CORECT: 2.

7. "Check-raise-ul" înseamnă că ai renunţat la acţiune în momentul în care a fost rândul tău, pentru ca apoi, la un bet al cuiva, să ridici miza (o strategie prin care îţi prinzi adversarii în capcană). În celelalte două variante, ai fi plătit deja un raise, pentru ca apoi să vii cu re-raise în momentul în care alt adversar mărea. RĂSPUNS CORECT: 1.

8. Primele două variante descriu straight draw-uri, în timp ce "steel wheel" este termenul generic pentru chinta completată de la as la 5 (A-2-3-4-5). RĂSPUNS CORECT: 3. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!