Nu încerca să îi învingi pe jucătorii buni de poker! Ce ar trebui să faci, în schimb

2020-01-07 04:00:00 1,1k 0

Una dintre cheile pentru succesul în poker, mai ales atunci când joci la mize mici, este să găsești calea spre a îți maximiza câștigul în raport cu jucătorii recreaționali. Nu încerca să îți folosești toată energia pentru a doborî cel mai puternic adversar de la masă, canalizează-ți puterile pentru a face profit pe "spatele" celor fără un background deosebit.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Motivul pentru care îți propunem această abordare e simplu: jucătorii fără experiență sunt cei care fac în mod constant greșeli fundamentale. Au un range mult prea mare de mâini, apelează la limp prea frecvent, nu cunosc forța poziției și dau call-uri în situații în care ar trebui să foldeze fără vreun regret. Prin urmare, rata lor de eșec o depășește cu mult pe cea a altor jucători.

Mulți studiază intens modul prin care să îi învingă pe jucătorii solizi. Mai ales la mesele cash, o astfel de abordare nu e cea mai inspirată. De ce? Simplu: nu vei avea niciodată un profit mare împotriva acestor jucători. Pur și simplu ei nu fac greșeli uriașe, astfel încât să se justifice energia cheltuită de tine. 

În schimb, îți poți rotunji serios veniturile contra jucătorilor care nu au cunoștințe temeinice despre poker. Pe termen lung, ei greșesc extrem de des, astfel că profitul este garantat. Ce strategii ar trebui să implementezi contra lor? Le vom discuta mai jos.

Implică-te în mai multe poturi

Principalul motiv pentru care cei mai mulți dintre jucători nu-și maximizează câștigurile în fața începătorilor este legat de un amănunt aparent banal: pur și simplu nu se implică în suficiente poturi.

Ce trebuie să faci în primul rând împotriva jucătorilor de "agrement"? Nimic mai simplu: începe să dai raise de fiecare dată când aceștia merg pe varianta limp. Această strategie a primit denumirea de "isolation raise" și e extrem de folositoare contra celor fără experiență.

Jucătorii slabi de poker sunt îndrăgostiți de posibilitatea vederii unui "flop ieftin". Trebuie să cauți să îl determini pe un asemenea opozant să împingă cât mai multe fise pre-flop. Pentru că range-ul lui e unu extrem de mare, iar jocul post-flop scârțâie.

Pentru a evolua în cât mai multe poturi contra acestor oponenți, trebuie la rândul tău să îți mărești gama de cărți folosită. Mâini precum K-10 offsuited, Q-9 suited sau anumiți connectori medii, pe care în general nu i-ai juca, sunt suficient de bune pentru a ridica când un începător limpează.

Nu le acorda acestor jucători un permis liber de trecere pentru flop. Treaba ta este să obții mai rapid decât ceilalți jetoanele începătorilor și poți face acest lucru doar dacă te implici în cât mai multe poturi posibile contra lor.

Obține poziție în raport cu ei

Când folosești tactica "isolation raise" este vital să obții poziție în raport cu jucătorii de "agrement". Acest lucru face mult mai ușor accesul către chipurile lor, după apariția flopului.

Poziția este atât de importantă pentru că ei cu greu vor renunța la mână pre-flop. Își vor dori să vadă primele trei cărți comune, chiar dacă mâinile avute nu justifică un call. Dacă ești în poziție pe flop, acest lucru îți oferă mai multe opțiuni pentru a câștiga potul.

Poți să faci un simplu continuation bet, atunci când adversarul mizează pe check. Și de multe ori acest lucru e suficient, îl vei determina să foldeze. În schimb, dacă flopezi bine, poți să mergi pe varianta check behind și să îi întinzi o capcană. Toate aceste variante sunt mult mai ușor de utilizat atunci când ai poziție, pentru că poți vedea ce face mai întâi adversarul.

Mai ales la mesele cash, unde ai libertatea de a te așeza unde dorești, caută să ai mereu în dreapta jucătorii mai slabi. Acest lucru îți va permite să îi izolezi și să  câștigi poturi împotriva lor mult mai ușor.

Presiune constantă contra lor

Următorul lucru pe care dorești să-l faci este să te asiguri că ești suficient de agresiv contra lor, de fiecare dată când optează pentru call.

Asta înseamnă că ar trebui să faci un C-bet pe flop în majoritatea timpului atunci când adversarii nu preiau controlul. Ar trebui să aplici aceeași strategie și pe turn, în destule situații, condița fiind să ai măcar o pereche sau un draw. Iar dacă ai o mână foarte puternică, atunci pur și simplu trebuie să vii cu raise-uri tot timpul. 

Ar trebui să vrei să apeși până la fund pedala de accelerație împotriva jucătorilor mai slabi, când ai o mână bună; pentru că acest lucru le va da senzația că ești un "maniac". Ei vor lua multe decizii în baza acestui fapt: e normal să plătească un jucător extrem de agresiv, care dă senzația că fură poturi și bluffează, în detrimentul unui jucător tight și liniștit, care se implică în puține mâini.

Arată-le câteva bluff-uri, la început

Obiectivul principal e să obții maximum de fise de la ei, când ai o carte decentă. Nu trebuie să execuți bluff-uri multiple împotriva lor, dar îi poți trimite pe piste greșite, la început.

Sfatul nostru e să le arăți unul-două bluffuri în startul sesiunilor. Motivul pentru care această strategie este atât de eficientă? La începutul întâlnirii cu un jucător nou, ești tentat să îi dai mai mult credit când pariază. Prezentându-i jucătorului de "agrement" bluffurile tale te ajută să îți creezi acea imagine de jucător care face raise cu orice. Acest lucru îți va asigura, atunci când ai mâini puternice și joci foarte agresiv o rată mult mai mare de call-uri din partea adversarilor slabi.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!