Ce ajustări trebuie să faci pentru a avea profit la poker

2020-01-04 09:00:00 1,7k 0

Te lupți să faci un profit decent la mesele de poker la care participi? Rezultatele tale sunt doar uneori bune? Nu îți face griji, nu ești singur. Inconsistența descrie de fapt rezultatele majorității jucătorilor de poker. Adesea, totuși, sunt doar câteva ajustări mici pe care trebuie să le faci astfel încât să te tranformi dintr-un jucător mediu într-unul de top. În acest articol, îți vom oferi câteva sfaturi extrem de eficiente, pentru a îți duce jocul de poker la nivelul următor.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

1. Gândește în termeni de rangeuri, nu de mâini

Una dintre cele mai ușoare căi de a observa diferența dintre jucătorii de poker de duzină și cei de elită este modul în care se gândesc la ceea ce are adversarul. Jucătorii medii de poker încearcă să pună pe cineva pe o anumită mână. Jucătorii avansați de poker judecă în termeni de range.

O gamă este, în esență, întreaga paletă de mâini pe care cineva o poate avea într-o anumită situație. De exemplu, jucătorul "X" poate avea într-un moment dat flush, top pair, middle pair, bottom pair, un draw, ace-high sau chiar "aer". Jucătorii buni înțeleg că celălalt va deține acele mâini cu frecvențe diferite. Secretul e să descopere care e raportul acelor frecvențe, astfel încât să identifice cât mai clar rangeul și apoi să facă cel mai bun play. În același timp, jucătorii medii încearcă să pună un oponent exact pe A-K sau o altă mână specifică, pentru că asta este "ceea ce le spune flerul".

Gândește-te în primul rând la gama adversarului. Nimeni nu are o mână specifică în poker, ceilalți au doar un range. Acesta se traduce în mâini diferite, cu o incidență diferită. Descoperă rangeul și, în funcție de acesta, ia decizia care se impune. O să observi o îmbunătățire mult mai mare în stackul tău decât atunci când te chinuiai să îl pui pe celălalt pe o mână anume.

2. Adoptarea unei strategii consistente

O altă cheie importantă pentru a deveni un jucător de poker de succes este aplicarea consecventă a unei strategii câștigătoare. Nu este indicat să schimbi brusc vitezele - de exemplu să deschizi cu 8-6 suited din UTG -, doar pentru că nu ai mai avut parte de acțiune de ceva vreme sau ești tiltat.

Tot procesul de învățare, experiența și studiul ți-au oferit un cod care îți va spune cum să joci profitabil. Dar acesta contează doar în măsura în care aplici strategia corectă la mesele de poker tot timpul. Fiecare mâna e importantă, la fel și fiecare sesiune. Jucătorii de poker de elită aplică aceeași strategie câștigătoare tot timpul, indiferent de modul în care se simt sau de rezultatele lor recente. Cu alte cuvinte, respectă în cel mai mic detaliu ceea ce îți propui, rămâi fidel tacticii care îți aduce succes, independent de cât de frustrat, nervos sau, din contră, entuziast ești.

3. Fiecare play trebuie să aibă un motiv

Jucătorii de poker câștigători vor renunța uneori la strategiile lor standard, de succes, dar întotdeauna din motive foarte clare.

Un jucator mediu ar putea începe să deschidă cu 8-6 din UTG pentru că este plictisit sau vrea să forțeze norocul. Dar un jucător de poker valoros va ridica cu această mână doar în anumite condiții. Pentru că observă că la masă se joacă pasiv și există câțiva jucători amatori în blind-uri. Există un motiv clar atunci să credem că ridicarea cu o asemenea mână, din afara poziției, ar putea fi de fapt un joc profitabil în această situație.

Dacă poți formula un argument solid de deviere de la strategia obișnuită, atunci ok, asumă-ți riscul. Dar nu te ascunde în spatele unor motive de genul "pentru că așa simt" sau "mă plictisesc". Nu acesta e raționamentul după care trebuie să evoluezi la mesele de poker.

4. Fii capabil să renunți la mâini mari

O altă diferență clară între jucătorii medii de poker și cei mai buni este abilitatea de a renunța la o mână puternică, într-un loc unde probabil ești bătut.

Știi acel mic sentiment de furie pe care îl simți când ai A-A și un adversar tight merge all-in pe turn? De multe ori vei face așa numitul "crying call", doar pentru ca oponentul să întoarcă un set. 

Trebuie să începi să acorzi mai multă atenție situațiilor în care, deși ai o mână puternică, foarte probabil ești bătut. Jucătorii buni sunt capabili să renunțe la orice atașament emoțional față de mâinile lor valoroase. Vorbim în special de perechea mare din mână: jucătorii medii se "îndrăgostesc" de ași sau popi și nu pot să-i foldeze, chiar și atunci când știu că sunt șanse mari ca boardul să îi fi format opozantului o combinație mai bună.

5. Nu evolua la mese nepotrivite

Ne referim aici la jocurile de tip cash. Există jucători obișnuiți să-și saboteze în mod constant rezultatele din cauza încăpățânării de a rămâne la mese populate cu grinderi. Dacă nu găsești pe cineva la masă care joacă în mod clar foarte prost, atunci trebuie să te întrebi de ce să rămâi acolo.

Dacă joci doar pentru provocarea mentală sau pentru recreere sau plăcere, atunci acest lucru este absolut perfect, se justifică. Dar dacă acumularea de bani este o prioritate pentru tine, atunci trebuie să înțelegi că nu vei face un profit semnificativ în poker în fața unor jucători de valoare. Câștigurile mari pe ring vin când joci împotriva jucătorilor care fac erori fundamentale și pierd banii pe termen lung. "Dacă nu identifici în jumătate de oră cine e cel mai slab de la masă, tu ești acela", e un proverb care a dăinuit peste ani în poker. În măsura în care nu găsești cel puțin o țintă pe care să o storci de fise, cu siguranță că trebui să găsești o altă masă cash, unde să ai un edge împotriva adversarilor.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!