5 sfaturi pentru un all-in perfect! Ce trebuie să ştii înainte să împingi toate fisele în joc

2020-01-09 10:50:00 1,8k 0

all-in1.jpg

Unul dintre lucrurile care au făcut jocul No Limit Texas Hold'em atât de popular pe toate meridianele e reprezentat de faptul că poţi paria oricât de mult, în orice moment. "All-in-ul" înseamă să joci pentru toate fisele pe care le ai în faţă tu sau adversarul şi este un moment cheie pentru oricine.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA CUNOŞTINŢELE LA MASA DE JOC!

Cei mai mulţi jucători consideră situaţiile de "all-in" drept cele mai mari secrete din jocul lor, pentru că, dacă adversarii ar cunoaşte în detaliu când apelează la o astfel de tactică, cel care "împinge" ar fi într-un dezavantaj evident. În cele ce urmează vom încerca nu doar să identificăm momentele perfecte pentru a-ţi pune toate fisele în joc, dar şi să îţi oferim sfaturi astfel încât decizia luată să aibă efecte maxime.   

1. Nu aștepta  mereu până ai "nuts" pentru a merge all-in. Dacă vei evolua constant așa, vei deveni un jucător foarte previzibil, iar adversarii vor înțelege că e mai sănătos pentru ei să dea fold, chiar dacă împotriva altor opozanți, cu o mână similară, ar fi plătit. Învață să îți mixezi jocul și să te folosești mereu de timeingul potrivit pentru a împinge.

2. Adu-ți aminte mereu că e mult mai ușor să anunți (să "mergi") all-in decât să plătești unul. Sunt momente în joc când îi simți pe adversari că nu au o carte suficient de bună încât să plătească un bet foarte mare. Alege-le cu atenţie și împinge all-in pentru a-i determina să foldeze, dar nu folosi foarte des acest artificiu. La un moment dat cineva va fi suficient de curajos să te plătească și nu doar că vei fi deconspirat, dar îți vei pierde și stack-ul. Găseşte foarte bine momentul în care folosești all-in-ul pe post de bluff: analizează ce gen de jucător ai în față, ce s-a întâmplat pre-flop, nivelul stack-ului lui, textura board-ului. Puse cap la cap aceste detalii îți vor oferi suficiente argumente în legătură cu sustenabilitatea deciziei tale.

3. Dacă ești chip-leader, nu renunța la agresivitate. Sigur, din când în când vei fi plătit și vei pierde, însă de cele mai multe ori, printr-un all-in, vei avea oportunitatea să câștigi destule poturi fără luptă. Adversarii vor simți că agresivitatea ta se bazează mai mult pe numărul de fise din față, în detrimentul cărții, dar le va fi greu să meargă pe varianta de gambling pentru toate chipurile lor. Vor evolua în general conservator, așteptând să aibă o carte bună pe care să mizeze, timp în care tu poți să îți lărgești suficient stack-ul încât să nu te afecteze foarte tare un pot pierdut astfel.

4. Evită să mergi all-in pe un bluff fără nicio perspectivă, chiar dacă ești de părere că ai citit bine tot ce s-a întâmplat la masă. Ai în vedere să existe câteva outsuri care te pot salva pe următoarea/următoarele străzi, pentru că nu vrei să te afli în situația neplăcută de "drawing death". Acest lucru are un impact foarte puternic și pentru imaginea ta la masă: dacă opozanții vor vedea că ai împins cu un draw, de exemplu, în viitor se vor teme să îți plătească exact pentru că se tem că un eventual draw se poate completa. În schimb, dacă mergi all-in cu nimic, nivelul de încredere la ceilalți crește, știind că în trecut ai fost capabil să împingi cu o carte marginală, fără perspective.

5. O discuție aparte are loc în momentul în care ești short stack. În astfel de situații, nu ai voie să te lași mâncat de blinduri. Când ai o carte bună, nu o juca slow, împinge cu ea. Te poți dubla astfel și, chiar dacă nimeni nu îți va plăti, vei avea acces la blinduri și la ante, ceea ce nu e deloc puțin, mai ales că tot ce obţii e fără luptă. Totul e pentru supraviețuire pentru tine în astfel de momente, așa că fiecare fisă obținută e esențială.

Ai grijă în astfel de situații de adversarii care sunt în pot sau care urmează după tine, în măsura în care mergi all-in cu o altă carte decât una monstru. Nu vei putea să furi de la stackurile mari, cel mai probabil aceștia te vor plăti. Așadar, dacă ai în față un asemenea opozant, fii conștient că mutarea ta va primi aproape sigur răspuns.

Tot legat de short stack ar mai fi un lucru de reținut. De multe ori se întâmplă să joci împotriva unui jucător cu atât de puține fise, care crede că e momentul ideal să se dubleze. Dacă ai o carte bună, care consideri că merită a fi jucată, nu te mulțumi doar a plăti all-in-ul short stack-ului. Vrei să îl izolezi, astfel încât șansele tale să îi iei toate chipurile să crească exponențial. Ca atare, apelează la varianta re-raise, pentru a rămâne doar cu el în pot și a-ți maximiza șansele.