5 sfaturi pentru a-ţi îmbunătăţi şansele în fixed limit poker

2020-02-12 14:50:00 1,5k 0

Despre diferenţele fundamentale între pokerul de tipul no limit şi cel fixed limit am vorbit pe larg aici, astăzi ne vom canaliza energia spre a găsi cele mai importante ajustări pe care le poţi face în jocul tău când evoluezi în stilul limit hold'em.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Deşi "înrudite", cele două tipuri de poker se diferenţiază clar prin sistemul de pariere (beturi) pe fiecare stradă, cât şi pre-flop, astfel că unele strategii care funcţionează excelent în no limit nu vor mai da acelaşi randament când vorbim de limite fixe. Şi viceversa, există anumite tactici care se mulează perfect pe varianta fixed limit, dar care nu au efectul scontat în no limit. Spre acestea din urmă ne vom muta atenţia, încercând să îţi "vindem" câteva tipsuri la care poţi apela în jocurile de tipul fixed limit.


1. Fii mai selectiv pre-flop

Un sfat care la o primă vedere poate să pară paradoxal, din moment ce în varianta fixed limit riscul este mai mic (adversarii pot să ceară un număr limitat de fise şi, ca atare, riscul pe care ţi-l asumi nu e foarte mare). Vei fi tentat să spui că un stil de joc loose se pretează mai degrabă la acest stil decât la no limit, însă lucrurile nu stau deloc aşa.

În limit poker, recompensele sunt mult mai mici în momentul în care mâna ţi se completează, astfel că "să alergi" după draw-uri cu connectori mici, de exemplu, nu este cea mai bună alegere. Acelaşi lucru este valabil şi când vorbim de perechile mici, set miningul fiind o strategie care nu îşi găseşte acoperirea în beneficiile pe care le poate oferi. Altfel spus, în momentele în care adversarii apelează la raise înainte de flop, este de preferat să nu joci astfel de mâini ca cele descrise mai sus pentru simplul fapt că fisele pe care le vei obţine atunci când vei "lovi" nu vor fi suficient de multe încât să acopere gaura provocată de momentele când nu ţi se va completa mâna.

Drept urmare, sfatul nostru e să fii mult mai selectiv pre-flop şi să ai un range mai mic de cărţi cu care dai call la raise-uri în fixed limit.


2. Ia iniţiativa în pot când ai cărţi

Tocmai ca urmare a faptului că sumele pe care le poţi câştiga sunt limitate de regulile jocului, ai nevoie să beneficiezi la maximum de fiecare oportunitate care ţi se creează.

Astfel, trebuie să fii extrem de agresiv încă de la început şi să apeşi pedala de acceleraţie când ai o mână bună. Ai nevoie să construieşti un pot încă de la început, aşa că, dacă deţii o mână bună (perechi medii, mari sau o carte de genul A-K, A-Q, A-J), trebuie să apelezi de fiecare dată la raise-uri pre-flop, mai ales dacă te afli în poziţie. Cu o astfel de strategie îi vei determina pe ceilalţi să investească în pot, într-o mână în care tu deţii cele mai mari şanse înainte de apariţia cărţilor comune.


3. "Hit or fold" pe flop

Ca şi la punctul unu, jocul post-flop trebuie să aibă în vedere riscul vs recompensa. Astfel, dacă nu ţi s-a completat o mână puternică după apariţia primelor trei cărţi comune din board, este greşit să "vânezi" un draw sau un insight. Pentru simplul motiv că nu ţi se vor completa mâinile atât de des încât să se justifice call-ul, iar când acest lucru se va întâmpla vei obţine doar beneficii limitate de barierele de pariere.

În limit hold'em nu poţi fi la fel de creativ pe străzile târzii şi nu poţi apela la bluff-uri: efortul oponentului de a te plăti e unul mic şi cu greu îl vei putea determina să foldeze o mână decentă. Ca atare, rămâi la ABC-ul pokerului şi joacă în carte, fără a spera la cărţi salvatoare când pot odds nu sunt în favoarea ta.


4. Call pe river

Un bet pe river din partea oponenţilor va reprezenta în limit poker un procent mic din potul construit, ceea ce înseamnă că ai pot odds de partea ta foarte frecvent. Aşadar, nu te feri să plăteşti, chiar dacă logica mâinii şi simţurile tale spun că celălalt are o carte superioară.

Ca o medie în limit poker, se ajunge pe river după aproximativ 10 beturi din partea celor implicaţi în mână (în total, nu individual). În aceste condiţii, dacă dai un call pe river şi eşti în spate, pierzi valoarea unui singur bet. În schimb, dacă foldezi, pierzi 10 posibile beturi făcute anterior de către participanţii în pot. Ca atare, dacă nu eşti absolut sigur că nu poţi câştiga mâna, nu există niciun argument matematic în baza căruia să foldezi.


5. Apelează la check-raise frecvent

Check-raise-ul este o armă foarte puternică în no limit, însă avantajele ei sunt încă şi mai mari în jocurile de tip limit. Din două motive:

  • pentru a câştiga avantaj în limit hold'em, ai nevoie de extra beturi foarte des, iar check-raise-ul ajută exact la acest lucru, crescând potul. Când ai o mână bună, nu te gândi că îţi trădezi cartea apelând la o asemenea strategie, recompensa va fi mult mai mare decât dacă vei vrea să evoluezi "sub radar".   
  • cum beturile sunt limitate, adversarii vor găsi mult mai uşor "butonul" de call decât în no limit, când o astfel de mutare din partea ta - semnificând forţă - îi va fi aruncat mai des. Acum te vor plăti cu o rată mult mai mare, ceea ce face eventualele beneficii de care te bucuri la finalul mâinii să fie substanţiale.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!