Cinci sfaturi de urmat la mesele de tip cash. Secretul să obţii sume importante la poker

2020-02-04 14:50:00 3,0k 0

unibet.png

Dacă până acum, în articolele de pe pariurix.com am discutat mai ales despre strategiile pe care trebuie să le aplici în turnee pentru a avea succes, astăzi ne vom referi la câteva sfaturi de urmat pentru jocul de poker de tip cash. În deceniul trecut la mesele "ring" se juca foarte loose şi mulţi considerau că aceasta e calea de urmat pentru succes. "Isildur1", în 2009, reuşea cu un astfel de joc (ştiind totodată să pună o presiune fantastică pe adversari) să scrie istorie, însă ulterior a pierdut sume mult mai mari decât cele câştigate.

INTRĂ ÎN CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A JUCA LA MESELE DE TIP "RING"!

În acest moment, jocul cash a suferit destule modificări încât să semnalăm alte tactici care trebuie aplicate pentru a reuşi să de detaşezi de restul. Ne vom referi în cele ce urmează la strategii de bază, pe care să le utilizezi la mesele de până în $1-$2. De la $2-$5 deja jucătorii sunt mult mai valoroşi şi ai nevoie de play-uri mai sofisticate decât "ABC"-ul pe care cei mai mulţi ar trebui să-l ştie.

Dar, înainte să începem, verifică întotdeauna banii avuţi la site-ul de poker unde alegi să joci, astfel încât să respecţi cu stricteţe bankroll managementul. Jocurile de tip "ring" sunt mult mai "alunecoase" decât turneele şi, dacă nu ai o gestiune a banilor corespunzătoare, s-ar putea să te ia valul şi să constaţi că, în scurt timp, pierzi sume mult prea mari.
 

1. Joacă tight

Poţi să îţi mixezi jocul, fără îndoială, dar baza pe care îţi construieşti stack-ul trebuie să fie una cu mâini foarte bune încă de la început. Pe termen lung, o astfel de strategie îţi va aduce succes, în timp ce, dacă evoluezi loose, cel mai probabil vei cunoaşte gustul amar al eşecului.

Sigur, poţi juca din poziţie connectori sau cărţi suited, însă nu face din asta o regulă. Intră în astfel de mâini speculative doar când poziţia şi adversarii de la masă îţi permit asta.

Specialiştii consideră că out of position trebuie jucate, în medie, sub 15% dintre mâini, în timp ce, dacă eşti în button, plaja s-ar ridica la aproximativ 35%. Vei constata singur, în baza experienţei, că aceste procente reproduc destul de fidel realitatea: dacă vei juca prea multe mâini, vei fi de prea multe ori surprins în ofsaid după flop: nu vei prinde de prea multe ori ceva foarte puternic, lucru care, în jocul din zilele noastre, reprezintă un handicap enorm, care nu poate fi remontat decât foarte greu.


2. Evită mâinile puternice ale adversarilor

Pare ideal, ştim, însă nu este atât de utopic precum probabil sună. Până la nivelul de $1-$2, adversarii îţi oferă suficiente informaţii încât să ştii cum să stai departe de pot-uri când aceştia au cărţi foarte puternice.

Dacă cineva dă raise - el în general făcând acest lucru destul de rar - fii sigur că nu încearcă să fure sau să facă vreun play. Pur şi simplu are carte.

Una dintre marile greşeli făcute de cei mai mulţi e că nu îşi cred adversarul. E adevărat, unii nici nu dau raise-uri suficient de mari, permiţându-le opozanţilor să vadă flopuri cu mâini marginale. Totuşi, vedem de destule ori raise-uri considerabile, date cu A-A, A-K, K-K (de exemplu), la care unii oameni de la masă răspund cu un K-10 sau K-9. Şansele în acest moment să întorci sunt minime, astfel că ia act de raise-urile celorlalţi, mai ales dacă la rândul lor evoluează tight. Prin observaţie şi disciplină te vei scuti de momente neplăcute şi de pierderea unor sume importante, pe mâini mai degrabă slabe.


3. Atacă slăbiciunile celorlalţi

Până la nivelul de blinduri discutat anterior vor fi încă suficient de mulţi jucători care au o frecvenţă mare a mâinilor jucate. Aceştia vor merge pe varianta "limp" foarte des, astfel că, atunci când ai o carte decentă, profită! Dă raise-uri şi atacă străzile, astfel încât să obţii maximum de la ei. Vei fi surprins de cât de des te vor plăti, deşi pleacă mult în spate.

Agresivitatea este foarte importantă la cash, poate chiar are o pondere mai mare faţă de turnee, dar trebuie să fie dublată aproape întotdeauna şi de o carte puternică. În măsura în care deţii aşa ceva, construieşte poturi mari şi nu te teme să ceri. Nivelul este destul de scăzut, iar mulţi încă aleargă după un număr limitat de outsuri, oferindu-ţi prilejul să câştigi relativ uşor.


4. Nu încerca cu orice preţ să joci doar cărţile mari

Pare uşor să contravină cu sfatul dat mai sus, când te sfătuiam să joci tight, dar asta doar la o primă vedere.

Concret, dacă ţelul tău e să faci trips, set, chintă sau culoare, vei gândi ca toţi ceilalţi. Iar acesta nu pare a fi un secret pentru a câştiga, nu? În realitate, cele mai multe dintre venituri se realizează cu cărţi bune, dar care nu se completează neapărat în ceva "monstruos". Agresivitatea este totul, dar şi jocul din poziţie. Dacă joci corect o mână, vei vedea că top pair-ul cu un kicker bun prins pe flop îţi aduce pe termen lung recompense mai mari decât "vânatul" de chinte sau culori.

Departe de a te ghida să joci loose, ci corect. Fructifică la maximum oportunităţile create fiind agresiv şi speculând erorile celorlalţi. Pentru a lua poturi mari nu trebuie să ţi se completeze mereu o mână fantastică, ai nevoie doar să ştii care e momentul potrivit. Şi, mai important, deşi poturile mari îţi oferă un confort psihic şi o bucurie pe măsură, pe termen lung profitul se face din câştigarea constantă a unor sume medii.


5. Apără-ţi blindurile împotriva furtului, nu a raise-urilor puternice

Ultima îndrumare din acest articol combină o serie de calităţi pe care trebuie să le ai. Mulţi sunt dispuşi să îşi apere cu orice preţ blind-urile, considerând că adversarii vor să fure.

În realitate, de cele mai multe ori când se dă un raise puternic, cel care o face are şi o carte bună, astfel că, apărându-te, nu vei face altceva decât să pierzi fise. Combină observaţia cu tell-urile date de opozanţi şi cu experienţa dobândită, astfel încât să realizezi când mărirea potului de către cineva e făcută pentru a fura şi când cere pentru că în mână are ceva cu adevărat puternic. 

INTRĂ ÎN CAMERA RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A JUCA LA MESELE DE TIP "RING"!


Te-ar mai putea interesa și: