4 sfaturi pentru a avea succes la mesele cash în faţa unor adversari solizi

2020-01-16 09:50:00 1,6k 0

8bb3e0355c.jpg

Mesele de cash au cunoscut în ultima perioadă o popularitate aproape la fel de mare ca a turneelor de poker. Faptul că te poţi retrage oricând şi iminenţa câştigului au făcut ca acestea să mobilizeze un număr foarte mare de jucători, astfel că, chiar şi la mize destul de mici, vom întâlni de multe ori jucători puternici. În cele ce urmează vom încerca să îţi furnizăm câteva ponturi importante astfel încât să fii favorit la jocurile de tip "ring" în faţa unor adversari solizi.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A JUCA LA MESELE DE TIP CASH!

Scopul principal al jocului de poker este, aproape întotdeauna, să identifici jucătorii slabi şi să le exploatezi la maximum slăbiciunile. Dar de foarte multe ori vei avea şi opozanţi puternici, astfel că trebuie să ştii în egală măsură cum să te protejezi în faţa acestora şi cum să reuşeşti să îţi creezi, la un moment dat, un stack important în urma confruntărilor cu ei.

Aşadar, indiferent de miza la care alegi să joci la o o masă de tip cash, vor fi fără îndoială şi opozanţi cu un joc complex, solid. Iată câteva sfaturi de urmat, astfel încât să fii aproape mereu în avantaj:
 

1. Ţine-ţi jucătorii buni în dreapta

Până să ajungem la jocul propriu-zis sau la anumite strategii sofisticate pe care să le iei în calcul în disputele cu oponenţii puternici, iată un sfat care ţine pur şi simplu de alegerea locului la masă.

Spre deosebire de turneu, unde nu ai niciun control asupra locului în care eşti repartizat, la mesele cash îţi poţi alege "scaunul". Sigur, de cele mai multe ori nu îi ştii pe cei de la masă, dar chiar şi în această situaţie poţi să faci joncţiunea după ce vei fi interacţionat cu ei o perioadă. Astfel, dacă identifici un adversar cu un joc foarte bun, caută ca, în momentul în care cineva iese de la masă, să schimbi locul în care eşti aşezat, astfel încât acel adversar/adversarii puternici să îţi fie în dreapta.

Vei fi astfel în poziţie, lucru esenţial în poker, dar mai ales în confruntările între doi combatanţi de valori apropiate. Având adversarii periculoşi în dreapta, vei avea mult mai multe informaţii, vei putea să faci value bet-uri, bluff-uri sau play-uri în cunoştinţă de cauză. Vei simţi plenar cât de importantă e poziţia şi te vei bucura de un avantaj imens în raport cu ceilalţi.


2. Descoperă-le pattern-urile şi exploatează-le la maximum

Cele mai multe dintre automatismele din evoluţia jucătorilor buni sunt vizibile pre-flop. Aici trebuie să exploatezi la maximum slăbiciunile acestora, folosindu-te totodată de poziţie.

De exemplu, dacă vezi că un opozant valoros vezi dă raise-ul standard (3XBB) la mai mult de 10% din mâini, fără îndoială că el nu joacă doar mâini premium. Încearcă să construiască poturi şi bazându-se pe cărţi mediocre, în condiţiile în care, probabilistic, nu are cum să primească pe termen lung doar "două feţe". Ca atare, poţi valorifica acest pattern, apelând la o strategie puternică, prin care să îi dai senzaţia că deţii un "monstru": răspunde-i cu un re-raise, ridicând miza prin "four-betting" şi vei vedea că foarte des acesta va renunţa la pot aici, fără luptă. Fireşte, nu ai cum să vii mereu cu acest re-raise, pentru că te-ai expune prea mult. Dar poţi, mult mai des, să încerci un "flat call", ştiind că ulterior poziţia îţi oferă avantaj în mână.

Tactica de mai sus se aplică doar celor care atacă mai mult de 10% din mâini. Împotriva unor combatanţi tight, care joacă, să spunem, doar 2% din mâini, aceste strategii nu vor funcţiona. Pentru că aproape de fiecare dată când astfel de jucători vor creşte miza, vor fi şi în faţă. Va fi foarte costisitor pentru tine să intri în asemenea poturi, dacă nu ai, la rândul tău, o carte premium.


3. Încearcă să acţionezi doar pe ultimele străzi

De cele mai multe ori în poker poturile se câştigă cu mâini marginale. Astfel, procentual vorbind, dacă vei prelua iniţiativa pe ultimele străzi (chiar fără a avea o mână puternică), ai şanse mari de izbândă: adversarul va da fold.

Încearcă aşadar la mesele de cash să ai o paletă ceva mai ridicată de mâini pe care te bazezi, mai ales împotriva jucătorilor buni, tight. Chiar dacă aceştia atacă pre-flop şi primele trei cărţi, rezumă-te la flat call-uri, pentru ca apoi iniţiativa să îţi aparţină.

Evident, nu te sfătuim să mergi la război cu "gunoaie", dar atunci când mâinile îţi oferă echitate, plăteşte şi apoi pune presiune pe adversari. Strategia "turn semi-bluff raise" e foarte eficientă în astfel de cazuri, mai ales dacă vezi că cel din faţa ta a renunţat la raise după flop (cel mai probabil are o mână decentă, a încercat un continuation bet, dar acum vrea să menţină potul cât mai jos pentru că se simte vulnerabil). Profită de astfel de momente şi încearcă bluff-uri/semi bluff-uri pentru a lua potul fără showdown.


4. Profită de tiltarea adversarilor

Tiltarea apare de obicei când te loveşti de un bad beat sau pierzi un pot extrem de mare. Dar există şi alte motive care să îţi strice total jocul (pentru că, da, în momentul în care nu mai evoluezi raţional, ci prin impuls, asta se întâmplă): pierderea mai multor mâini într-o perioadă scurtă, sesiuni la rând ratate, în care te-ai lovit de ghinion sau, pur şi simplu, atitudinea nepotrivită a unui adversar.

Observă-i pe cei din jurul tău, fii conştient când aceştia renunţă la planul "A" şi evoluează în baza impulsului şi încearcă să profiţi la maximum. Încearcă pe cât posibil să joci mai multe mâini decât de obicei împotriva unor adversari tiltaţi, pentru că vei avea numai de câştigat, pe termen lung.

Şi, foarte important, nu uita că atunci când eşti tiltat tendinţa de a bluffa e mult mai mare. Lasă-i pe adversari să greşească şi fii pregătit să obţii maximum din perioada de black-out prin care trec.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A JUCA LA MESELE DE TIP CASH!