3 sfaturi pentru a obţine maximum de la jucătorii începători, la mesele de poker de tip cash

2020-01-17 14:50:00 1,9k 0

poker-fish.jpg

Să îi învingi pe jucătorii la început de drum în poker nu este un lucru greu, însă câteva sfaturi îţi pot maximiza şansele să obţii fise importante. Cei mai mulţi dintre începători nu au o idee de ansamblu a ceea ce trebuie să facă la masa de joc, astfel că fără foarte mult efort vei putea câştiga constant de pe urma lor. Pentru aceasta, trebuie să ştii ce atu-uri să foloseşti cel mai des astfel încât să îţi înmulţeşti stack-ul în faţa lor şi pe termen scurt (în timp, graţie jocului mult mai solid, vei câştiga întotdeauna).

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA CUNOŞTINŢELE LA MASA DE JOC!

Trebuie spus din capul locului că începătorii au informaţii şi calităţi limitate, astfel că orice play sau tactică sofisticată pe care ai folosi-o nu reprezintă mare lucru în accepţiunea lor. Joacă solid şi corect, astfel încât să fii sigur că stack-ul tău se va consolida după astfel de întâlniri. În cele ce urmează ne vom referi la trei sfaturi de urmat în cadrul meselor de tip cash. Ele au aplicabilitate şi în turnee sau sng-uri, însă pe "ring" riscul pe care ţi-l asumi e mult mai mic, deoarece ai mereu opţiunea de a face un re-buy şi a întoarce eventualele fise pierdute.


Pariază...des!

Dacă nu ai de-a face cu adversari de tip "calling station" (care plătesc pe fiecare stradă, independent de cât de mici sunt şansele ca mâna să li se îmbunătăţească), atunci sfatul nostru este să nu ratezi oportunitatea de a da raise în faţa începătorilor, fie că ai carte sau nu. Chiar dacă în general stilul tău este unul tight, contra unor adversari lipsiţi de experienţă e mult mai bine să îţi mixezi jocul şi să evoluezi loose.

Experţii au stabilit că, procentual, jucătorii la început de drum sunt mult mai dispuşi să renunţe la un pot fără luptă pe flop, dacă nu li s-a completat nimic. Cum nu poţi să aştepţi doar mâinile bune pentru a extrage fise de la aceştia, dă raise cu orice după apariţia primelor trei cărţi pentru că de obicei vei câştiga mâna fără luptă. Adversarii vor folda mult mai frecvent decât vor da call, astfel că recompensa justifică pe deplin riscul asumat.

Un al trick pe care îl poţi folosi împotriva begginerilor este să pariezi foarte puţin pe river, chiar dacă nu ai o mână care să justifice acest lucru. Bluffează-i cu o sumă mică, pentru că opozanţii de genul acesta nu vor vedea dincolo de faptul că nu li s-a completat mâna (ceea ce se va înâmpla mai frecvent). Ei nu au noţiuni de pot odds şi nu calculează dacă un call se justifică în funcţie de banii investiţi în pot, ci se raportează doar la completarea mâinii. Dacă nu au prins, de exemplu, draw-ul pentru care au mers, fie că dai un raise în valoare de 1000 de unităţi, fie că mergi all-in, pentru ei efectul e acelaşi: vor da fold. Nu bluffa cu sume mari, pentru că asta înseamnă să îţi asumi un risc inutil. Efectele sunt aceleaşi când adversarul nu a "lovit" ceva puternic şi cu un bet mic.
 

Fii atent la limbajul corpului

Ţine de ABC-ul pokerului, însă împotriva începătorilor poţi profita cel mai mult de noţiunile pe care tu le-ai asimilat deja. Aceştia nu ştiu să îşi ascundă sentimentele şi pot fi ca o carte deschisă dacă ştii unde să priveşti.

Una dintre cele mai comune greşeli făcute de "rookies" e că devin extrem de vocali în momentele în care au o carte de start bună sau li se leagă o combinaţie câştigătoare. Chiar dacă până atunci, pe durata jocului, au fost foarte tăcuţi, acum devin mult mai expansibili, sunt în zona de confort, conştienţi că sunt aproape să realizeze ceva important.

Dimpotrivă, în momentele în care încearcă un bluff, începătorii sunt de obicei extrem de tăcuţi. Ei sunt conştienţi că nu ştiu foarte bine să disimuleze şi consideră că orice ar face ar putea să îi trădeze. Ca atare, aleg varianta de a fi discreţi, crezând că acest lucru nu reprezintă vreun tel şi, ca atare, nu se trădează. În realitate, împtriva adversarilor cu experienţă, ei nu vor putea masca astfel o carte slabă.
 

Foloseşte matematica de bază

Există mai multe căi prin care conceptele  matematice îţi pot ridica foarte mult stack-ul în disputele cu begginerii. Lucrul cel mai simplu ţine de optimizarea beturilor (bet-sizing), aici începătorii comiţând poate cele mai mari greşeli. Ei nu înţeleg că să plăteşti, spre exemplu, un raise pre-flop de 3XBB cu J-10 e rezonabil, însă e de neconceput să intri într-un pot cu aceeaşi mână dacă un adversar a ridicat la 10XBB. Jucătorii la început de drum au o gândire extrem de simplistă şi rudimentară din acest punct de vedere: fie mâna merită jucată, fie nu, independent de bet-ul celuilalt. Ca atare, îţi poţi optimiza la maximum şansele la un câştig mare, apelând la raise-uri substanţiale pre-flop, când ai o carte "monstru": nu te speria că suma cerută e considerabilă şi ar putea să-i arunce, cei din faţa ta joacă sau nu mâna în funcţie de propria ierarhie a cărţilor (care de cele mai multe ori nu are legătură cu realitatea), nu de fisele puse în joc.

În plus, începătorii nu au noţiuni despre mâinile de start, range-ul lor fiind uriaş; astfel, pre-flop li se pare rezonabil să plătească atâta vreme cât nu au "garbage hands" (2-7, 3-8, 4-9, de exemplu). Vor intra în pot pentru a vedea flopul, curiozitatea fiin mare, astfel că ai şansa să construieşt poturi interesante devreme, atunci când ai o mână puternică. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA CUNOŞTINŢELE LA MASA DE JOC!