3 sfaturi pentru a păstra o balanţă pozitivă în pokerul online

2020-01-08 05:10:00 1,5k 0

O mulţime de jucători de poker - chiar şi cei profesionişti - se plâng că nu reuşesc să păstreze o balanţă pozitivă a bankroll-ului online. Pare ciudat să ai succes în pokerul live şi să câştigi sume importante, dar să nu reuşeşti acelaşi lucru şi pe Internet. Fără îndoială, nivelul jocului în mediul online este superior celui din cazinouri şi de la turnee, dar există şi alte motive pentru care cei mai mulţi dintre jucătorii din faţa calculatorului nu reuşesc să facă profit. În pokerul online e nevoie, poate paradoxal pentru unii, de mai multă disciplină şi control. În cele ce urmează vom încerca să identificăm câteva reguli care să îţi salveze sesiunile online şi Poker Bankroll-ul tău.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

 

1. Bankrol managementul în poker

Cel mai important concept în pokerul online, pe care din păcate mulţi încă îl ignoră. Trebuie să joci la turneele, sng-urile sau mesele cash pe care ţi le permite banca, nu încerca să arzi etapele. Chiar dacă ai impresia că ai un nivel superior celorlalţi, nu trece la următorul "etaj" de blind-uri/buy-in-uri până când finanţele din cont nu îţi indică faptul că poţi face pasul fără riscul falimentului.

Despre bankroll management am discutat pe larg aici, însă vrem să ilustrăm conceptul cu un exemplu celebru: Gambler's Ruin. Se iau doi jucători de poker, unul expert, printre cei mai buni din lume, şi unul care abia dacă ştie ABC-ul jocului. Primul are o sumă finită pe care se poate baza, în timp ce al doilea are un bankroll infinit. Cu toate că profesionistul va reuşi să obţină într-un heads-up suficiente fise de la adversarul novice, la un moment dat acesta din urmă îl va falimenta. Pentru că dispune de posibilităţi nelimitate.

Aşa se întâmplă şi în poker, eşti tu contra lumii. Prin abilităţi şi cunoştinţe poţi să transformi multe dintre sesiuni în unele profitabile, însă ai nevoie de mulţi bani în bancă pentru a rămâne pe plus, pentru a transforma totul în profit. Ca atare, respectă bankroll managementul cu sfinţenie, indiferent dacă de cele mai multe ori vei simţi că eşti prea bun pentru nivelul la care joci şi ai vrea să evoluezi pentru câştiguri mai mari, la un nivel superior.

 

2. Tratează jocul serios întotdeauna

Când joci poker pe bani, indiferent de nivelul la care te afli, fiecare sesiune, pot sau decizie contează. Chiar şi micile erori te costă, astfel că încearcă să rămâi concentrat şi să tratezi totul cu maximă seriozitate.

Fiecare fisă pierdută din micile greşelile, care la momentele respective trec de cele mai multe ori neobservate, înseamnă un pas în plus pe care trebuie să îl faci în drumul spre profit. Nu te lăsa distras de nimic altceva, nu citi ştiri în timpul sesiunilor de poker online şi nu utiliza reţelele sociale. Rămâi concentrat pe ce ai de făcut la masa de joc, studiază-ţi adversarii şi încearcă să dai întotdeauna randament maxim.

În momentele în care apare oboseala sau simţi că sunt alte lucruri care te distrag şi îţi afectează capacitatea de a-ţi îndrepta energiile strict spre joc, opreşte respectiva sesiune şi întoarce-te odihnit la masa de joc.

 

3. Învaţă să gestionezi tiltarea în poker

În mediul online frustrarea produsă de poturile care aparent trebuiau să îţi revină, dar care ajung la adversar din cauza unui river miraculos sau a unui board "total nedrept" sunt mult mai frecvente din cauza numărului mult mai mare de mâini jucate. Când un jucător se transformă din cauza nervilor acumulaţi ("tiltare"), el nu mai gândeşte corect şi caută explicaţii în exterior pentru eşecul tău.

Independent de cât de buni sunt şi de ce calităţi au marii campioni de poker, cu toţii au trecut prin asemenea momente cumplite, când simţi că tot Universul complotează împotriva ta. Trebuie să înveţi să treci peste aceste momente de colaps temporar, pentru că dacă duci mai departe această stare, jocul îţi va fi afectat. În loc să cauţi pârghiile necesare pentru a reveni la jocul obişnuit şi a îţi găsi serenitatea, te vei victimiza. De aici până la pierderea totală a controlului este doar un pas. Ai nevoie de o abordare corectă pentru a depăşi momentul, iar mulţi specialişti consideră că cel mai indicat e să iei o mică pauză. Limpezeşte-ţi mintea şi încearcă să te întorci la masă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu cât duci mai departe frustrările acumulate, cu atât vei lua decizii proaste, care îţi vor subţia considerabil stackul.