Trei sfaturi de urmat în turneele de poker, astfel încât să îţi creşti substanţial şansele de a intra în bani

2020-01-01 05:10:00 1,7k 0


poker112.jpg

Turneele de poker sunt ideale pentru ca jucătorii începători să se familiarizeze cu mecanismul jocului, să îi înţeleagă dedesubturile, fără a risca sume foarte mari. Există turnee gratuite (freeroluri) sau diverse alte competiţii în care rişti foarte puţini bani şi ai şansa, cu multă îndemânare, inspiraţie şi control să ajungi printre ultimii şi să poţi obţine diverse sume de bani.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A EVOLUA LA DIFERITE TURNEE!

În articolul de mai jos îţi vom oferi câteva sfaturi şi strategii generale care, dacă le vei aplica, îţi vor îmbunătăţi simţitor şansele de a evolua cu succes în cadrul turneelor de pe diferitele platorme de poker de pe internet.


1. Fii atent mereu la stackul tău


Strategia în turnee diferă fundamental de jocurile de poker de tip cash. În cadrul primelor, tot timpul e vorba de supravieţuire: de cele mai multe ori (excepţie competiţiile care permit re-buy-uri) când rămâi fără chipuri, soarta îţi e pecetluită, ieşi din competiţie.

De aceea trebuie să ai mare grijă de stackul avut în faţă şi să ştii mereu unde te situezi în raport cu ceilalţi şi cu nivelul blindurilor. Numărul de fise dictează de multe ori modul în care joci într-un turneu. Astfel, cu un stack mare, poţi să fii mai loose, să încerci mai multe play-uri, în tentativa de a îţi mări şi mai mult "zestrea" sau poţi să alegi să joci tight, dorind să te protejezi şi să avansezi cât mai mult în turneu, astfel încât să fii sigur că intri în bani. În schimb, dacă ai un stack mic în faţă, numărul de mâini pe care le joci se diminuează drastic. Nu îţi permiţi să mai plăteşti cu mâini marginale sau să vezi prea multe flopuri, pentru că ar fi extrem de costisitor. Obiectivul e să te dublezi şi vrei să împingi all-in cu o mână cât mai bună, care să îţi ofere şanse mari la câştigarea potului.

Valoarea fiselor în cadrul turneelor se "schimbă". Asta pentru că blindurile cresc tot timpul; dacă la început ai un stack care pare să îţi ofere suficiente oportunităţi pentru a vedea ieftin măcar flopurile, după câteva niveluri vei constata (în măsura în care nu ai câştigat poturi importante) că nu îţi va mai fi la fel de uşor să vezi boardul. Trebuie să investeşti sume importante, lucru care se poate dovedi foarte scump. Ai întotdeauna grijă să îţi păstrezi un stack "sănătos" şi acţionează în consecinţă: ai grijă să nu rămâi cu foarte puţine fise, pentru că atunci all-in-ul tău va fi cel mai probabil plătit de mai multe persoane şi vei avea de cele mai multe ori şanse mici să rămâi în turneu.
 

2. Răbdare, răbdare, răbdare


Mai ales pentru jucătorii începători, acţiunea de la masă oferă o adrenalină formidabilă, astfel că de multe ori aceştia vor fi tentaţi să participe la poturi în care niciodată nu ar fi trebuit să intre.

Sfatul nostru pentru primele faze din turneu este să se joace extrem de tight. În general, ar trebui să foloseşti acest timp pentru a-ţi studia adversarii, pentru a vedea cum se comportă în anumite situaţii şi a internaliza informaţii preţioase despre modul în care joacă. Cel mai bine este să eviţi confruntările mari, care îţi pun în pericol tot stackul, în măsura în care nu ai o carte foarte bună. Nu ai nevoie să te dublezi de la început, încearcă să creşti natural, fără a investi foarte multe fise. Blindurile sunt la un nivel scăzut, astfel că poţi aştepta mâinile cu adevărat bune, care să îţi maximizeze şansele.

Odată cu avansarea în turneu, dacă ai un număr important de fise în faţă, ar trebui să renunţi un pic la stilul de joc tight şi să adopţi uneori şi o strategie loose, pentru că foarte mulţi vor avea stack-uri mici şi îşi vor permite să joace decât mâini bune. Ca atare, punând presiune pe ei cu raise-uri, chiar dacă deţii mâini marginale, vei avea ocazia să câştigi de foarte multe ori o mulţime de fise fără luptă.


3. Cum joci pe bubble


Bubble-ul reprezintă faza din turneu premergătoare intrării în bani. Mai trebuie să fie eliminaţi doar câţiva jucători, apoi vei avea garanţia că obţii o anumită sumă de bani, independent de momentul în care părăseşti competiţia. E extrem de frustrant să joci ore întregi şi să ştii că ai fost la o aruncătură de băţ distanţă de premii. În astfel de momente, sunt două tactici pe care poţi să le adopţi, în funcţie de mărimea stack-ului tău.

Dacă ai un număr mediu sau mic de fise, te sfătuim să fii extrem de răbdător, foldează orice altceva în afara unei cărţi "monstru". Chiar dacă simţi nevoia să te dublezi, încearcă să împingi all-in doar cu o carte foarte bună, pentru că alternativa - dacă nu câştigi - e ieşirea din turneu. Poţi să mergi all-in şi peste câteva zeci de minute, după ce îţi vei fi obţinut garanţia că iei un premiu, aşa că nu e nicio "febră" a dublării. Oricum, în astfel de cazuri nu ai opţiunea de a vedea multe flopuri, pentru că, dacă nu ţi se completează ceva cu adevărat bun, o să pierzi prea multe fise încât să se justifice call-urile iniţiale.

Pe de altă parte, dacă ai un stack mare, lucrurile se schimbă la 180 de grade. Îţi vei permite să joci mult mai loose şi chiar este recomandat să faci acest switch: mulţi jucători cu stackuri mici îşi doresc în acest moment să se protejeze şi vor plăti doar în măsura în care au cu adevărat ceva bun. Ai oportunitatea să furi multe poturi şi să îţi măreşti şi mai mult "turnuleţele" de chipuri din faţă. Pune, aşadar, presiune constantă pe cei cu fise puţine, apelând la raise. În măsura în care la raise-ul tău se va răspunde cu un all-in (se va întâmpla uneori şi asta, pentru că nu vei putea obţine la infinit fise "la liber"), cântăreşte foarte atent situaţia. Dacă nu ai o mână decentă şi trebuie să plăteşti o sumă mare, pot odds nu vor fi probabil în favoarea ta; ca atare, renunţă la mână fără multe regrete.

Sfaturile de mai sus, aplicate "ca la carte" îţi vor îmbunătăţi şansele de a ajunge în fazele finale ale turneelor, cel puţin la nivel de începător. În loc de concluzie, vrem să îţi oferim un ultim "secret": ajuns în fazele avansate ale competiţiei, vei observa că (fie înainte de masa finală, fie la masa finală) totul se transformă. Nu mai e un joc cu nouă jucători la masă, ci short-handed. Şi până acum agresivitatea a fost una dintre cheile succesului, dar acum aceasta este mai necesară ca niciodată. Încearcă să fii şi mai agresiv şi înţelege că valoarea cărţilor s-a schimbat: dacă înainte - în 9 jucători - un A-5 offsuited din afara poziţiei era o carte pe care nici nu te gândeai să o joci, acum aceasta are o cu totul altă pondere (e foarte posibil să fii marele favorit, înainte de flop, dacă o deţii). Bazează-ţi jocul pe atac şi caută, cu cât sunt mai puţini adversari rămaşi în joc, să îţi rotunjeşti stack-ul prin steal-uri.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A EVOLUA LA DIFERITE TURNEE!