Faimoase scene de Poker din filmele clasice și moderne! Tu pe care o știai?

2023-01-23 11:08:00 933 0

Poker-ul este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite jocuri de cazino. El are o istorie bogată, foarte multe versiuni și a fost asociat de-a lungul anilor cu mafia, cu gangsterii din anii ‘20 și până înspre anii ‘90. Chiar dacă nu are în toate cercurile sociale o conotație pozitivă, jocul poate să fie practicat la cazinouri licențiate sau în competiții oficiale din toată lumea, fără nicio legătură cu activități ilegale.

El este unul dintre cele mai complexe jocuri, având un regulament bogat. Succesul unei partide nu ține doar de noroc, ci și de aptitudinile, de experiența, participanților. Datorită sumelor implicate și a intensității gameplay-ului, el a fost inclus în multe creații cinematografice de succes, unele fiind axate complet pe acest subiect, altele având doar câteva scene memorabile de la partide de Poker.

Joacă acum poker online la camera de poker recomandată cu un super pachet de bun venit!

Iată câteva scene memorabile din producții de succes:

  • Deși premierea a avut loc în 1965, celebrul film The Cincinnati Kid încă are un impact major când este vorba de scene de Poker în creații cinematografice. Mâna finală, dintre personajul Eric Stoner, cunoscut și ca The Kid, împotriva lui Lancey Howard, cunoscut și ca The Man, este una absolut superbă. De la încadrările folosite, până la replici, jocul de lumini și umbre, totul are o frumusețe care construiește un film de referință. Deznodământul este surprinzător, la fel ca deciziile luate de fiecare jucător în parte, evidențiând importanța norocului în Poker, chiar și când s-ar crede că experiența este cel mai important factor al obținerii câștigului.
  • Simplitatea scenei de Poker din The Sting (1973), dintre personajele Henry Gondorff și Doyle Lonnegan este doar aparentă. Atmosfera este construită prin încadrările celor doi actori, dar și prin relația tensionată dintre caracterele lor, atât de complexe. Scena finală a rămas în istoria cinematografiei pentru că a schimbat regulile “jocului” și a subliniat cât de mult pot cântări replicile și privirile, în comparație cu mișcările de cameră, efectele speciale sau props-urile pompoase. 
  • Celebrul Casino Royale regizat de Martin Campbell a avut premiera în 2006 și a rămas până în ziua de astăzi un film iconic. Scenele sale de acțiune, dar și cele din cazinourile din Sin City sunt memorabile, în mod special ultima mână de Poker Texas Hold’em. Aceasta este destul de dezbătută, mulți critici afirmând că abordarea situației a fost “prea naivă”. Până la urmă, fiecare spectator o analizează și apreciază după cum consideră. Tu ce crezi?

Pe lângă aceste creații cinematografice remarcabile, există multe alte filme care includ scene de Poker memorabile. De pe listă nu trebuie excluse producții de referință precum Cool Hand Luke (1967), House of Games (1987) sau Goodfellas (1990), dar și:

  • Tombstone (1993)
  • Maverick (1994)
  • Rounders (1998)
  • Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)
  • Ocean’s Eleven (2011)

Fiecare film în parte are scene memorabile care au rămas în istorie atât datorită conținutului, relației dintre personaje și a deznodământului, dar și al modului în care au fost surprinse și evidențiate acestea. Chiar dacă suntem obișnuiți în ziua de astăzi, ca majoritatea poveștilor să aibă “happy ending” și să fie o răsturnare de situație care să ducă la finalul fericit, în titlurile de mai sus, lucrurile stau puțin altfel.

Acestea au foarte bine construită evoluția emoțională a spectatorului, astfel încât publicul să treacă printr-un carusel sentimental, iar finalul să fie neașteptat, să marcheze sub o formă sau altă. În plus, toate titlurile de mai sus argumentează vizual importanța de a știi când să renunți, când să continui și cât de costisitor poate fi să nu faci alegerile corecte. 

Pokerul este unul dintre cele mai complexe și palpitante jocuri de cazino, inclusiv în ziua de astăzi. El are diverse forme, o sumedenie de reguli și spre deosebire de alte jocuri, îmbină experiența cu norocul. Relația dintre cei doi factori care influențează câștigul este relativ echilibrată, niciunul neputând să lipsească, când este vorba de succes. Cu toate acestea, există partide în care unul dintre cei doi factori va avea o importanță mai mare și trebuie să îți dai seama de asta din timp, pentru a știi și a putea gestiona cât mai bine situația. 

Joacă acum poker online la camera de poker recomandată cu un super pachet de bun venit!

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta... citeste mai mult